Uspání křečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4034
11.8.14 00:51

Uspání křečka

Ahoj holky, nevím, či mi tu někdo poradíte, ale zkusím.. Máte zkušenost s uspáním křečka? Především cenově bych potřebovala vědět dopředu, protože teda moc korun nemám, tak ať vím, na jakou cenu se připravit.. bohužel nám křeččí mamina prokousala větší díru do jejich boxu, prchla a touhle dírou si kočka vytáhla jedno mládě, už měsíční, už jim sháním nové domovy a ona ho vytáhne a.. no, nezakousla ho, bohužel. :,( Jen ho nějak uplně pitomě kousla, takže nemůže baštit, nemůže se pohybovat, ale pořád žije.. doma nikdo nemáme srdce na to ho nějak dorazit, ale on furt bojuje, takže mu dávám kapátkem do pusinky aspoň vodu i s troškou nurofenu pro děti (jo, jsem trochu pošahaná, ale nechci, aby ho to tak bolelo a je vidět, že se pak aspoň vyspí..), ale sic se drží, tak je vidět, že je to zlé a holt, zítra ho půjdu uspat, nenechám ho dýl trpět. :,( Taky někdo uspával křečka? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
11.8.14 01:01

My uspavali krecka, nevim kolik to presne stalo, ale myslim ze vic jak sto ne ;)
Uprimnou soustrast :hug: Je to tezke se s nim rozloucit, ale musis myslet na to, ze to pro nej bude lepsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
11.8.14 01:07

Na to právě myslím a vyloženě mě mrzí, že tady nikde nikdo neslouží o víkendu, jela bych i dnes, ale nebylo kam, tak mu chodím kapat tu vodu a hladit ho. To je z mláďat náš nejmilovanější, ze všech jediný černý.. je to blbý, ale těším se, až bude „po“, až bude mít klid bez bolestí. Kdo ví, co mu ta kožešina naše lovecká udělala, že je mu takhle. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.8.14 05:56

Cena se odvíjí od váhy, takže pro křeččí mládě to bude někde okolo stovky bych tipla. Znám veterináře, který by to udělal i za „Děkuju“, ale už je v důchodu :) Je to moc hezké, že se tak staráš :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
11.8.14 07:03

@Elata zkus si ráno zavolat na veterinu, ale více jak 100Kč si myslím to fakt nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
11.8.14 07:18

Za potkánka jsme platili 50,– v krajském městě takže si taky myslím že max. kolem 100,– by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
11.8.14 08:28

My jsme platili za uspání dospělého křečka 70 korun. Je hezký, že s ním někde „nepraštíte“ nebo neodvezete někam do lesa jak by dost lidí udělalo, protože je to přece „jen myš“… :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
11.8.14 08:39

To se dá, to mi rozhodně stojí za to, že bude mít klid bez bolestí krteček náš malý černý. :( Já musela nechat loni uspat činčilu a to stálo cosi kolem 170kč, jsem na tuhle zkušenost uplně zapomněla a to na Betynku myslím celkem často. Zážitky, které bych si opravdu nechala ujít.. :(

@maminka159 Jj, kočky jsou v tomto strašně kruté.. ale doma na to reaguju vždycky hodně, aby pochopily, že doma tohle prostě dělat nebudou (jako nebiju je, na to mě neužije, ani mouše neublížím). Dvě kočky v tom mají jasno, Sally mě dokonce zavolala mňoukáním ke zdrhnuté křeččí matce, řvala z chodby jak o život, seděla u křeččice a vřeštěla, díky ní jsme to zjistili a našli druhou (divočejší a lovečtější) kočku s mladým.. :( Ony jsou naučené, že co je doma, to se nežere, ale Ti mladí jsou asi moc provokativně připomínající myši či co. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
11.8.14 09:12
@maminka159 píše:
@Elata No jo, to je dobře, že v tom máš jasno a nemydlíš je hlava nehlava :kytka:. Ono je to kočku od kočky, prostě některý jsou divočejší a co piští, to uloví. Některý jsou tak zdegenerovaný, že to dál nejde. Nezapomenu jak kdysi dávno, ještě u rodičů… v chodbě byla myš. Kolem ní sedí 8!!! koček a čumí na ní, vůbec nechápaly. Tak jsem vzala sklenici od okurek a myš chytila sama, ta z toho byla chuděra tak vykulená, že se ani nehla. Tak držím, palce, ať s křečkem dobře pořídíte :andel:

:lol: Úžasná představa! Moje dvě aristokratky taky nežerou maso, které se ještě hýbe.. Ragdolla a Britka.. co by se namáhaly, to přece není jejich účel, ony to tu mají zdobit, ne lovit.. ale ta třetí „čistokrevná micka od popelnic“.. stačí aby něco píplo, bzuklo, šustlo a už číhá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.8.14 12:42

Nechci vypadat, jak hnidopich, ale to ho necháš až do zítra? Odpusť reálný popis, ale šmikla bych mu hlavu sekáčkem. Ano, klepaly by se mi ruce, bylo by mi zle, nemohla bych pak spát, ale pořád radši, než to chůdě nechat trpět ještě přes noc. Musela jsem jednou zabít mládě zajíce, najednou jsme měli před dveřma ležící, dýchající zaječí mimino, ale krk prokouslý, že bylo vidět na druhou stranu. Nevím, kdo to přitáh, psi si ho nevšímali, ale kočka tehdy byla velká lovkyně. No bylo mi zle, dokonce se mi navalilo, ale co se dalo dělat :? Nechceš si to ještě rozmyslet? Jestli není šance na přežití, není lepší zkrátit to co to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
11.8.14 12:52

@zuzouš Ja myslim, ze pujde dnes, psala sice, ze pujde zitra, ale psala to v jednu rano, tak se ji to treba spletlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.8.14 15:49

@kaja00 to jsem si nevšimla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
12.8.14 08:02

Včera ráno jsme se jen oblíkli a šli, hned po otvíračce už měl klid. Já ho ještě na noc nadopovala dětským nurofenem od bolesti, velice rychle se zklidnil a v klidu spal, evidentně to zabralo, na cestu jsem mu dala taky trochu a pak už ho uspali, Krtečka našeho malého. :,( Blbý je, že jsem musela jít s mladým (2r) páč jsme pak jeli pryč a neměl mi ho kdo pohlídat, tak jsem ho měla na rukách a cestou od veta mi utíral slzičky a nechápal, co se děje. Uf. 89kč, zapakatel za ten pocit, že mohl odejít v klidu a prostě „usnout“. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.8.14 20:30

To je chudáček, ale už se aspon netrápí a ty už taky ne :hug:
Já to znám, před 11 měsíci jsme museli nechat uspat mého milovaného kocourka :,( bylo mu dvacet let a už byl nemocný. Hroznej zážitek, ale vím, že se má tam nahoře dobře, nic ho nebolí. Jen mě se po něm šíleně stejská :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
4034
13.8.14 23:47
@Jančakecalka píše:
To je chudáček, ale už se aspon netrápí a ty už taky ne :hug:
Já to znám, před 11 měsíci jsme museli nechat uspat mého milovaného kocourka :,( bylo mu dvacet let a už byl nemocný. Hroznej zážitek, ale vím, že se má tam nahoře dobře, nic ho nebolí. Jen mě se po něm šíleně stejská :,( :,( :,(

No, my museli nechat uspat přes 2 roky psa, co s námi žil 17 let a letos na jaře kocourka, který se mi narodil před očima.. měl by dva týdny po uspání kulatiny, 10 let.. nechávala je uspat máma, já už tam s ní nežiju, ale hned po tom mi volala a obrečely jsme to šíleně. Do dnes je mi z toho strašně, ale oba už byly hodně nemocní, rakovinu všude, Míša už měl srdeční problémy, vodu na plicích.. strašné.. už mají klid, zlatíčka. Až to jednou přijde u mých nynější koček, tak mě asi prášky na uklidnění neminou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný