Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj hledám stále inspiraci jak zařídit dětský pokoj. Budeme se stěhovat. Doteď jsme měli ložnici a děcák společný, ale v novém bytě budou mít kluci pokojík svůj ( i když starší věčně spí u nás ) klukům je 2 a 4 roky. pokoj má necelých 16m2, okno je naproti dveřím. já si představuji jednu postel vlevo a druhou vpravo od dveří. pak malou komodu a pod oknem přes celou stěnu stůl. a manžel chce spíše palandu, aby tam měli více místa. starší sice spí na vysoké posteli, ale ta je přeci jen níž než palanda. jak to máte vy? děkuju.
A co něco takového? http://www.pomax-nabytek.cz/…kou-doplo-2/
Je to jen příklad, když zadáš postel s přistýlkou vyjedou ti toho mraky. My to pro malého máme, sice je v pokoji sám, ale je to fajn, když je nemocný a spím u něj a až bude starší, tak tam bude mít třeba kamaráda. My akorát na té přistýlce máme obyčejnější matraci, tak kdyby to mělo být na denní spaní, tak bych pořídila kvalitnější. Ale přes den přistýlku zasuneš a nezabírají ti místo 2 postele a na noc roztáhneš a přistýlku postavíš tam, kam budeš potřebovat. ![]()
Máš je věkově blízko, docela dost místa - zatím bych řešila postele, boxy na hračky (do těch si to budou umět uklidit sami), skříň na oblečení (pokud nemáš šatnu) a menší stůl na kreslení (klidně i nějaký skládací z kartonu - např. od Model obaly). Tak 2-3 roky budou hlavně potřebovat místo na zemi na hraní, takže koberec. Později bude starší potřebovat někam uložit učení - úkoly bude stejně psát nejmíň 3 roky s tebou - za mě: psali jsme v kuchyni, protože jsem u toho odbíhala k vaření večeře.
Až budou chodit do školy oba, budeš dokupovat stoly a židle pro školáky, dřív to nemá smysl… a děti se pak těší, je to pro ně signál, že jsou velké ![]()
Budu řešit něco podobného, jen budu muset skloubit nároky šestnáctiletého a dvouletého. A to teprve bude oříšek, když samostatné pokoje pro ně nemám…
Příspěvek upraven 18.08.14 v 18:27
@Mar80 16 metrů není nic moc, dala bych palandu. Ale koupila bych takovou která jde rozložit na dvě lůžka. Kdyby kluci časem chtěli každej svůj koutek tak aby to bylo víc variabilní.
@lovesmile tohle je dobrá postel, ale nevím jak na každodenní spaní. Pořád ten jeden poleze přes druhého, a co by mi vadilo nejvíc. Že ta matrace je pořád zavřená, nevětrá. Pro návštěvy ok ale na každý den ne.
@SlépkaD Ta postel větrá stále, není to vzduchotěsné, jen to na kolečkách zajede pod tu druhou postel a ta přistýlka se dá taky dát úplně někam jinam do prostoru. Nemusejí lézt jeden přes druhého.
@Mar80 nevím jestli je to ještě aktuální, ale brouzdám a hledám inspiraci a tak se i podělím o jednu inspiraci
http://plenkacci.blogspot.cz