Zařizování bytu - sama

Anonymní
18.8.24 08:19

Zařizování bytu - sama

Je tu nějaká žena, která se stěhovala do bytu sama s dětmi? Zřejmě budu v dohledné době odcházet od manžela do pronajatého bytu. Jak tak procházím nabídky, 90% bytů je bez vybavení (když nepočítám kuchyni). Otázka zní, jak mám sama např. dostat do bytu šatní skříně, postele a sama je složit? Dělá tyto služby např. hodinový manžel nebo když zakoupím skříň na eshopu s dovozem, je možnost nechat si ho i rovnou sestavit? Nebo mě napadá zapojení televize apod., tyto technické záležitosti prostě nezvládnu. Otce nemám, bratr žije v zahraničí, není nikdo kdo by pomohl.

P. S. - nábytek budu pořizovat nový, ze současného domu nic velkého stěhovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12900
18.8.24 08:21

Objednáš to v takovém obchodě, kmterý tyto služby poskytuje, je to naprosto běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
18.8.24 08:25

A manžel, ten stávající není ochoten ti pomoct zařídit místo, kde budou vyrůstat vaše děti?
Asi není no, jinak by ses neptala.

Každopádně téměř každý obchod s nábytkem nabízí i službu výnosu až do bytu a sestavení, za poplatek samozřejmě.

Elektra to nabízejí také v případě větších spotřebičů jako je pračka, lednice atd. Zapojení televize upřímně nevím, taky záleží jakou máte anténu/připojení a ve většině případů to dáš do zásuvky, připojiš buď anténu nebo internetový kabel a zapneš. Na to není třeba služba.

O připojení a zprovoznění internetu se ti postará poskytovatel služby, tedy objednáš si co chceš, oni přijedou, zapojí. Počítač a televizi si k tomu už musíš připojit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
18.8.24 08:28

Mě u těchto diskuzi opravdu napadá jediné, ty ženy jsou nesvéprávné??? Žijeme v 21.stoleti, doba internetu ( tedy velmi dobrého přístupu k informacím), tohle mi evokuje jako by ta žena byla odloučená od normálního života :nevim:
A nevěděla co se děje mimo zdi domácnosti…
Ano objednáš si nábytek včetně dovozu a sestavení, existují malíři, pokládka podlah, koberců a když bude třeba i úklid si můžeš zaplatit… :zed: na to zakládá dospělá žena, matka děti diskuzi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.8.24 08:32

Musíš vybírat, ne všichni tyto služby nabízí. Ani není samozřejmostí dopravit zboží až do bytu a překvapilo mne, že ne všude bylo možné si zaplatit, aby mi krabice nenechali složené před barákem. Nábytek jsem si montovala sama (menší), s kamarádkou nebo s bráchou (palanda, skříň… to bývá práce pro dva). Ale v některých e-shopech se dá připlatit i za montáž (určitě Ikea) a i ten hodinový manžel by to měl zvládnout. Zapojení televize - u té se jenom kabel na elektřinu strčí do zásuvky a kabel na anténu strčí do zdířky na anténu, ne? Nikdy jsem s tím nedělala nic složitějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
18.8.24 08:41

A jak jsou velké děti? S desetiletým jsme zvládli i palandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 08:48

Ja o tom zatim jen uvazovala, ale na zarizovani bytu sama bych se tesila.
Rozhodujici jsou finance. Samozrejme dovoz a i slozeni na miste neni problem objednat, musis si vybrat obchod, ktery tyto sluzby nabizi, ale je to drahe.
Nebo objednat a nechat dovezt domu a hodinovy manzel. My mame teda i zname a poprosila bych je. A neco jde poskladat s detmi, zalezi na veku.
To same kuchyn, malovani, jde zaridit. TV bych zapojila sama, ale pokud nelze, tak taky hodinovy manzel. :nevim: precist si navody

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.24 08:55

Moc děkuji za konstruktivní rady :kytka:. Finance by problém být neměly, děti už jsou větší, takže taky pomůžou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.24 08:57
@Anonymní píše: Více

Ale jo, já se taky těším, ale ještě víc se bojím, přece jenom budu odcházet z manželství po 22 letech, není to úplně sranda, ale už jsem se rozhodla. V podstatě řeším už jen načasování.

• Citovat
  • Upravit
444
18.8.24 09:01

Stěhovala jsem se před dvěma lety a byla jsem překvapená, jaký je problém objednat nábytek s vynáškou do druhého poschodí a smontování nábytku.
Většinou mi jen „shodili“ balíky z auta. Náš dům stojí napříč mezi dvěma ulicemi, takže i od vozovky ke vchodu do domu je to kousek. Plus pak to druhé patro bez výtahu.
Myslela jsem, že to je standardně nabízená služba, ale bohužel.
Navíc jsem nábytek pořizovala od různých dodavatelů, takže nešlo ani zkoordinovat dodání v jeden moment a domluvit se s někým, že by přišel pomoci.
A ani sehnat hodinového manžela na smontování nebylo úplně jednoduché. Několik mě odmítlo, že toto nedělají.
Paradoxně zapojení televize či pračky, což mi nepřijde jako až takový problém, nabízely všechny obchody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
18.8.24 09:03

Nábytek třeba z Ikey s dětmi složit zvládnete. Nebo nemáš nějakou kamarádku, která by ti s tím pomohla? Já bych třeba kámošce s takovými věcmi pomohla, sestavit nábytek a zapojit spotřebiče zvládnu. Jediným problémem by bylo větší auto na odvoz nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
18.8.24 09:06
@Pamina píše: Více

Pokud si zaplatíš výnos a montáž, tak máš placenou službu a víc tě nezajímá. My bydlíme ve třetím patře bez výtahu. Výnos gauče, lednice a pračky jsme si zaplatili. Vždycky přijeli, horentne se ptali po výtahu, já jim s úsměvem sdělila, že výtah v domě není a proto si platím ten výnos. Bylo mi úplně jedno, co si o mě myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 09:25
@AnastazieB píše: Více

Takto blízkou kamarádku nemám, nechceš být moje kámoška? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
18.8.24 09:29

Ikea nábytek zvládneš složit sama nebo s pomocí dětí. Ale dá se samozřejmě buď zaplatit přímo montáž Ikea nebo nějaká firma, hodinový manžel. Ikea dělá třeba i dovoz s tím, že rozložený nábytek dovezou až do bytu.

• Citovat
  • Upravit
1710
18.8.24 09:33
@Menton píše: Více

To jo, ale ne všichni ten výnos (nebo montáž) nabízí. Častým argumentem bylo, že jezdí jenom řidič a ten sám výnos dělat nebude, takže připlatit nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí