Zařizování bytu - sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1746
18.8.24 09:45

Když jsem přeměňovala ložnici na dětský pokoj, nechala jsem si udělat nábytek na míru - přijeli, vyměřili, dovezli a namontovali - všechno dle mých představ a bez kombinování nábytku z více obchodů a doplatků za dovoz a vynášení. Den předem položili koberec - to byl jediný problém, kdy jsem měla strach, aby to časově klaplo. Jinak spotřebiče a jednotlivý nábytek (sedačka) kupuji zásadně tam, kde poskytují dovoz, odvoz starého a montáž nebo připojení nového. S nábytkem mám třeba moc dobrou zkušenost s menším prodejcem ve vedlejším městě, než s těmi známými řetězci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
18.8.24 09:47

Ty nemáš kamarády, přátele? Nábytek jsem di vždycky skládala sama, není to raketová věda. Výnos jsem si buď zaplatila nebo mi ochotně pomohli přátelé a rodina. Televizi jsem si nechala zapojit od profíka, u nás je potřeba i naladit na správný vysílač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.8.24 09:53

Sama s dětmi ne, stěhovala jsem se sama, třikrát. Žiju sama. Když potřebuju něco těžkého, můžeš si připlatit službu, že ti to donesou až do bytu. Mě takhle přivezli ledničku, starou odvezli, novou vybalili, odvezli obaly, postavili, já jí pak jenom zapojila do zásuvky.
Smontovat nábytek není nic složitýho, za to bych neplatila, ale pokud to opravdu nezvládneš, tak zkus toho hodinovýho manžela. Nemáš třeba nějakýho kolegu v práci, který by ti mohl pomoct? Nebo v jiných odděleních?
Malování a drobný práce doma si dělám sama, neumím akorát vrtat. Prostě jsem se to musela naučit, já to chci TEĎ a nechci čekat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16447
18.8.24 10:41

Pokud se do nejakych mensich kousku pustis sama, doporucuji koupit akusroubovak. Usetri ti ruce a dobre utahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.8.24 10:53
@Anonymní píše: Více

Ja taky takovou „blizkou“ kamosku nemam a me osobne by bylo neskutecne trapny zadat po nekom neco zadarmo jen proto, ze jsem kolenovrt nebo neschopna si vydelat na sve potreby.

Ja mam kamosku jako sejit se s ni za ucelem zabavy pokecu, jsme tedy obe stastne vdane, a i tak, kdyz se chlapovi neco nechce delat, zaplatime si za sluzbu a nezneuzivame dobre kamose.

A ani ja bych nechtela byt kamoskou „provsechno“,od takovych vychytralych vyuzivacek se drzim co nejdal.

Příspěvek upraven 18.08.24 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.8.24 10:57
@sysi píše: Více

Tak holt nakupuji tam, kde to LZE, protoze samotny dovoz+zase extra stehovaci sluzby se tezko planuji nacas dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 10:57
@Ahep píše: Více

Přesně tak to mám, chápu že někde třeba v partě to takto funguje, že si navzájem kámoši pomůžou, ale já jsem introvert, kamarádek mám tak akorát, že je spočítám na prstech jedné ruky, máme se rády, ale bylo by mi trapné po nich nebo jejich manželech něco takového chtít.

• Citovat
  • Upravit
69023
18.8.24 11:21

Ano, je potřeba si ohlídat, aby nabízeli dovoz až domů, spousta firem to má za „první zamykatelné dveře“, což třeba u druhého patra bez výtahu je celkem k ničemu. Když jsem si chtěla nechat dovézt domů pračku, fakt jsem musela podmínky dopravy zkoumat, protože těch „přijede jeden řidič, tak mu do těch schodů budete muset pomoct sama“ a já doma s miminem, těch nebylo zas tak málo. A právě proto jsem je chtěla platit, aby si muž nemusel brát volno, abychom to nahoru vyvlekli.

Jinak teda nevím, nakolik jsem divná, ale někdy mám pocit, že se z toho pocitu nezávislosti po…, já mám kamarády takové, u kterých vím, že se na sebe můžeme vzájemně spolehnout, zvlášť, pokud je někdo z nás v nouzi. Kdybych měla kámošku (a že těch nej nej mám jen pár), co odchází od manžela, rozhodně bych jí krom obligátního kafíčka a vykecání se nabídla i to, jestli nepotřebuje s něčím pomoct. A stejně bych se já v podobné situaci nebála někoho poprosit. Ba dokonce můj muž by bez mrknutí oka pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
18.8.24 11:23
@Anonymní píše: Více

Pokud jsi jim ty ochotná a schopná nabídnout něco na oplátku, tak v tom nevidím problém. Já všem okolo hlídám děti a nemám problém s tím, že by mi někdo odmítal pomoc. Spíš naopak, musím s díky odmítat. Žiju v komunitě, kde si všichni navzájem pomáhají. Placenou pomoc jsem řešila jen v odborných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.8.24 11:28
@Jaňouchová píše: Více

Ja jsem samostatna bojova jednotka a nestojim uz vubec o to, zit v jakekoli komunite - pionyrske tabory jsem z duse nenavidela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
18.8.24 11:29
@Menton píše: Více

Ráda bych si zaplatila, ale oni tu službu vůbec nenabízeli.
Přesně jak někdo jiný psal, odpověď zněla „jede jen řidič“, případně „doručujeme za první zamykatelné dveře“.
Já si jsem schopná spoustu věcí udělat sama, ale třeba složitou postel se záhlavím, zásuvkami a montovatelným roštem, případně velkou šatní skříň, prostě nesložím. Mám málo rukou a ty, co mám, jsou kolikrát krátké, aby přidržely vždycky všechno tam, kde potřebuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
18.8.24 11:36
@Ahep píše: Více

Co ty jsi, to tu víme všichni…. Netřeba zdůrazňovat. Komunitou myslím lidi v mém okolí, ne nějaký koldům nebo pionýrák. Přestože mám financí a možností dost, tak nepotřebuju. Moje okolí pomoc nabízí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16447
18.8.24 11:52

@Pamina Hlavne složit a sesroubovat satni skrin vyzaduje silu, to je sroubu jak na kostele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
18.8.24 12:10

Nábytek vozí i skládaji firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.8.24 12:19
@Jaňouchová píše: Více

Ty vis leda tak velky hnedy smradlavy, co jses ty zac, ty jedna sprosta exotko, ze se dovolis do mne vubec navazet?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí