Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja to nechapu. Nechodis s matkou. Ta at si obdivuje koho chce ne? Hlavne ze to nedela pritel. Max bych si rekla, ze je hodne divna, kdyz ti o tom vyklada, to bych si spis rikala, ze se me prave schvalne snazi rozhodit. O to vic bych se nenechala
Má ji stále v srdci a ví to?
Je to trošku divné, to každopádně.
MM
A jak to chceš řešit, zakázat jí, aby jí lajkovala fotky nebo na ni vzpomínala? Vadit ti to může, ale neuděláš s tím nic.
Holka, ty nedáš dohromady kloudnou větu
.
Takže kdo lajkuje fotky? Přítel tedy?
Jak to souvisí s tím, že jí jeho matka měla ráda? ![]()
Nevidím důvod, proč by si nemohl uchovávat konverzace nebo fotky ex. Na památku. Nebo něco lajkovat.
Trochu sebevědomí by to chtělo. ![]()
@Anonymní píše: Více
Kdo nemá smazané konverzace s ex, tak je žárleni oprávněné?!
Ty ses uderyla do hlavy či co?
No řešit určitě ne. Přítelova matka si může milovat koho chce. Asi to namíchne, ale nic nenaděláš.
Přestaň sledovat přítelovi exku a řešit jeho matku, bude ti líp.
No jednoduše se cítíte nejistá, protože přítel už někdy v životě chodil se ženou, která je krásnější, než vy. S tím nic neuděláte. Takový je život. Vždycky bude nějaká žena krásnější a v něčem lepší, než vy. Jestli si budete moct věřit až ve chvíli, kdy v okolí nebude žádná, která by vás v něčem trumfla, tak si nebudete věřit nikdy. I když s tímhle mužem zůstanete, budou se ve vašem životě objevovat nové a nové ženy, z nichž některé budou hezčí než vy. To se užárlíte k smrti, jestli něco neuděláte se svým sebevědomím… Myslím, že vaše obavy, že možná nejste ta pravá a on má pořád zájem o ex, by byly na místě v jediném případě. A sice kdyby to byla ona, kdo se s ním rozešel a dál se bavili. To by dost dobře mohlo znamenat, že to emoční pouto se z jeho strany nikdy nepřetrhlo a prostě jen roky čeká na další příležitost. A zatím holt randí s těmi, které jsou přijatelné, ale doopravdy pro něj nikdy nebudou ta jediná. Pokud to bylo jinak, tak se na ni upnula jen jeho matka a to je její problém.
@Anonymní píše: Více
Pokud fotky lajkuje tchýně, bylo by mi to jedno, pokud přítel, tak to by mi vadilo
Přítelova matka je buď brutálně upřímná a neempatická, nebo prostě tak trochu koza. Plus pro tebe ale je, že tobě to může být srdečně jedno. Přítel není s ex. Je s tebou. Máti si může lajkovat, jak chce, třeba ji fakt měla ráda, ale to tebe nemusí nijak ohrožovat. Chápu, že je ti to nepříjemný, ale podívej se, buď se tě snaží panímáma rozhodit, a pak jí to nedopřej, nebo je trochu mimo a nechápe, že je to vůči tobě blbý, tudíž tě rozhodit nechce a ty se už vůbec nemusíš nechat.
Za mě je na tohle dobrá odpověď „no jo, to máte pravdu, kočka, co“ a neřešit. Že je jiná ženská krásná neříká nic o tobě, ona by si třeba klidně mohla říkat, jak jsi krásná ty, kdo ví. Co se týče fotek a konverzací, to nevím, zda má přítel, nebo jeho matka - tam je spíš otázka, zda to pravidelně pročítá a prohlíží; nemyslím si ale, že by člověk měl nutně mazat a vyhazovat fotky kusu svého života, tohle má každý asi jinak.
Ahoj,
Přítelova máma mi nekdy vyklada, jak si rozumela s jednou ex partnera (nebyly spolu dlouho a rozchod proběhl před X lety), kdyz jsem se na ni dívala, tak jsem si vsimla, že ji všude lajkuje a komentuje fotky jak je krásná atd. Muj dotaz zní, jestli mi to vadi oprávněně nebo by jste to neřešili? Ubližuje mi to, připadá mi mnohem krásnější, lepší atd. Taky má s ni uchované konverzace, fotky a tak.
Dekuji za reakce