Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda mate nějaké rady.. první pomoc jak se branit proti chřipce?
Včera jsem celý večer kýchala.. udělala jsem si čaj proti nachlazeni.. no a rano jsem se probudila s rýmoou
jsem šileně unavena.. vzala jsem si jeden paralen jak často ho můžu brat? ještě občas kojim..
jakem mate zaručene rady proti chřipce?
Děkuji moc
PS: ležet nemůžu mam 9měsiční dítko
Děkuji moc
Tak otázka je, zda je to chřipka nebo jen nějaká viroza, pravá chřipka by se měla fakt vyležet.
Jinak klasika, srážet horečku pralalenem či brufenem, mořskou vodu do nosu, k tomu opravdové kapky, aby se člověk vyspal, na bolavý krk pryznic, kloktat stopangin či tantum verde, dostatek tekutin… A polehávat jak to jde a doufat, že to nechytne dítě ![]()
Asi už jsem těmi těhotenstvími a kojeními tak zdeformovaná, že bych to samé dělala i jako nekojící, nevidím tam žádné zsadní omezení pro kojící ![]()
Marodím od vánoc furt dokola a od včera mě škrábe v krku a dneska mám dojem, že padnu na hubu únavou, mám už druhý kafe ach jo
Na me zabira sauna, saunuju se tri dny po sobe a mam klid,
ale nez jsem na to prisla ![]()
Přesně jak píše Gladys, hlavně ať to nechytí dítě. to moje mělo zápal plic a rostou mu zuby, takže bože, ať to nechytí ![]()
já ještě mám homeo occilococcinum trochu ze zoufalství, pak chlorellu a ječmen, echinaceu, tantum verde pastilky, prieznitz na krku…taky je prima v téhle fázi zázvor!
@jizvíková píše:
Na me zabira sauna, saunuju se tri dny po sobe a mam klid,
ale nez jsem na to prisla
myslela jsem, že když už člověk přichcípnul, tak se do sauny nesmí?
@Saroya Zrovna se chci na ten zázvor zeptat. Dostala jsem od tchýně, ale večer ještě kojím, můžu si ho dát? a v jakém množství? Nikdy jsem ho nezkoušela, od rána jsem jak praštěná palicí… ![]()
@Marta 28 píše:
@Saroya Zrovna se chci na ten zázvor zeptat. Dostala jsem od tchýně, ale večer ještě kojím, můžu si ho dát? a v jakém množství? Nikdy jsem ho nezkoušela, od rána jsem jak praštěná palicí…
no jasně, já ho používám celé těhotenství i během kojení. pokud ho neuděláš tři kila…
nejlepší je nakrájet 7ks koleček a krátce v půl litru povařit, tak 3min, pak účinkuje nejlíp. pozor, pálí to. je vhodné to nechat bez dochucení medem nebo citronem
@Saroya Děkuji, hned jdu na to… Jenom ať mi to pěkně vypálí červa…
![]()
Velke davky vitamiu D3 (cca 10000 jednotek po dobu nemoci, pak 5000 preventivne, ale slysela jsem, ze je v CR jen na predpis
), dale zinek v prubehu choroby, cesnek, zazvor, vitamin C. Malo cukru, hodne tekutin. Ja osobne horecku nesrazim, ne to imunitni reakce organizmu a pomaha zabit viry. To, ze ji potlacis paralenem, dava virum zelenou. Drzim palce, at to rychle prejde! L.
@Lindusa píše:
Velke davky vitamiu D3 (cca 10000 jednotek po dobu nemoci, pak 5000 preventivne, ale slysela jsem, ze je v CR jen na predpis), dale zinek v prubehu choroby, cesnek, zazvor, vitamin C. Malo cukru, hodne tekutin. Ja osobne horecku nesrazim, ne to imunitni reakce organizmu a pomaha zabit viry. To, ze ji potlacis paralenem, dava virum zelenou. Drzim palce, at to rychle prejde! L.
dá se objednat ze zahraničí, nebo hodně jíst rybky alespoń jako prevenci, nicméně je fakt že to Déčko je na imunitu skvělé. taky teplotu nesrážíme
@Saroya píše:
myslela jsem, že když už člověk přichcípnul, tak se do sauny nesmí?
hele vyzkouseno a zabira to dokonale
@Saroya píše:
no jasně, já ho používám celé těhotenství i během kojení. pokud ho neuděláš tři kila…
nejlepší je nakrájet 7ks koleček a krátce v půl litru povařit, tak 3min, pak účinkuje nejlíp. pozor, pálí to. je vhodné to nechat bez dochucení medem nebo citronem
ale POZOR strasne snizuje tlak
ja jednou dostala od kolegyne zazvorovy caj a pak jsem omdlela pri ceste domu
@jizvíková píše:
ale POZOR strasne snizuje tlak
ja jednou dostala od kolegyne zazvorovy caj a pak jsem omdlela pri ceste domu
tak to je zajímavý, nikdy se mi to nestalo a to ho někdy mívám sakra nízký ![]()