Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte holky, potřebuju radu beru antibiotika Ospen 1500 a měla jsem si vzít v 1ráno 3tabletku, ale nevzbudil mě budík a já si ji nevzala. Vztávala jsem v 8 tak jsem si ji vzala ALE mám je brát po osmi hodinách a v příbalovém letáku je psané že hned když si vzpomenu mám si vzít zapomenutou a dál brát podle harmonogramu. To znamená že si vezmu v 8ráno a hned v 9ráno? Děkuji za názory, jsem to ale manták ![]()
Nemusíš se bát, někdy se zdvojují ty první dávky - třeba třikrát si vezmeš dva a pak pokračuješ jedním.. Já to tak měla, když se mi po týdnu vrátila příšerná angína.. Hlavně nevynechávat tablety a dobrat vše.. Už je skoro devět, tak si vem rovnou dvě ![]()
Děkuji moc ale mám strach protože jsem v prvním trimestru a už se mi to takhle zvrtlo
. Jinak bych to vzala hnedka podle příbaláku, ale takhle? ![]()
@Ivčis To nevadí, když nevynecháš úplně, tak to bude ok.. Já si v těhotenství taky užila spousty antibiotik a při kojení taky.. Není to sice super, ale lepší než být nemocná
Miminku to neublíží - jen si taky trochu cucne
To je jen pro odlehčení ![]()
@gabriela82 To si mě alespoň trochu uklidnila
Měla jsem o víkendu teploty a včera jsem byla u doktorky tak mi hned nasadila antibiotika, sice mě uklidnila že to nemůže ublížit ale stejně mám strach. Ale díky moc
v pondělí jdu na kontrolu tak doufám že uvidím
![]()
Tak pokus jsi v prvním trimestru, byl pro nasazení atb jistě vážný důvod a tvůj lékař jistě vybral taková, která tebe ani miminko neohrozí, takže ano, vezmi další podle harmonogramu ![]()
Ahoj holky, včera jsem si zapomněla vzít v 10 hodin dopoledne prášek, tak jsem zpanikarila a vzala jsem před chvílí 2 nejednou, co by se mohlo stát?