Zarudlé přirození miminka

5
4.12.15 14:03

Zarudlé prirození miminka

Mám holčičku, které je 10 měsíců. Nikdy neměla žádné opruzenin ani jsme nemuseli jako prevenci mazat, ale před týdnem měla najednou celé rudé přirození. Mazal jsem zprvu bepantenem a nic, tak mi v lékárně daly nějakou mastičku, kterou a oruzeniny oni sami míchají a také nic, včera jsem začala Imazolem a dnes ji pár cm kousky zarudnutí zmizely ale objevili se tam pupínky a při posledním přebalovaní jsem si všimla, ze některé krvácí. Nevíte co to muže byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
4.12.15 14:08

@Paja1985 Už jsi toho vyzkoušela poměrně dost, přestala bych z dcery dělat pokusného králíčka a skočila s tím k doktorce. Tady bude pediatrů s křišťálovou koulí dost málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 14:11

K lékaři se bohužel dostanu až zítra, driv nemám žádnou možnost. A proto se ptám zatím zde zda někdo nemá podobnou zkusenost ať alespoň vím o co jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
4.12.15 14:12

Ahoj a dáváš toho imazorlu málo? je to dostatečně silné. Moje malá když je sem tam také opruzená, tak taky šáhnu občas po imazolu a mažu jen slaboučkou vrstvu, jinak většinou používám sudocream.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
4.12.15 14:13

Jinak opravdu nevím o co jde, musela bych to vidět…zkus toho dr. zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
4.12.15 14:15

Imazol pouzivam az kdyz je nejhur-opravdu hodne vysusuje, ale zabere, kdyz vse ostatni selhava…
mala ma asi nejakou kozni infekci-mozna mela male puchyrky a ty popraskaly-ale stejne tezko vyresime co s tim-nejsme mudry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.12.15 14:18

Ano, dávám ho málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.15 14:19

@Paja1985 klouk se mi teď oprudil fakt fest - posrajdil se v noci a spí celou noc, tak jsem netušila. První den máznutej imazolem, zůstaly malé pupínky, ty už mizí. Takže bych zůstala u imazolu.. ale krev jsme tedy nezažili :think: jinak důkladně mýt, vysušit a pro sichr k dr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.12.15 14:30

Imazol by nemel prijit do otevrene rany, pokud to krvaci, tak uz to otevrene je.
S prostrednim synem jsme bojovali s opruzeninou do krve dvakrat a vzdycky nam dr dala antibiotickou masticku, jednou bactroban, jednou opthalmiframykoin. Jinak se to komplet potrelo gencianou, nechalo zaschnout, dala se atb masticka, na zbytek imazol.
Myslim, ze opruzenina do krve by se mela resit okamzite s dr, je to vstupni brana pro infekci, kor v plenkove oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.12.15 14:33

Nejedla neco noveho?
mi se tak jednou prcek pokadil, ze mel prujem a pokuzka se mu z toho cela osypala, bezne kremy vubec nepomahaly, nektere mista sla skoro do krvava, pomohl az krem na predpis, zmizlo to do 2 dnu. a mimochodem jsme tak prisli na to, ze maly nemuze cerstve mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.12.15 14:47

Neco podobneho mela dcera po pomerancich a broskvich, davala jsem pytiol, na takovehle zalezitosti je nejlepsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.12.15 15:48
@katule9 píše:
Neco podobneho mela dcera po pomerancich a broskvich, davala jsem pytiol, na takovehle zalezitosti je nejlepsi :palec:

Tak zrovna pytiol je u dětí do 10 let kontraindikován pro svou toxicitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.12.15 16:20
@milatka77 píše:
Tak zrovna pytiol je u dětí do 10 let kontraindikován pro svou toxicitu.

to se pise v letaku, v mnoha letacich se pise sposta veci. Zrovna Pytiol je na trhu uz radu let a nikomu jeste nic nezpusobil. A pouziva se i v nemocnicich i pro deti.Ja bych zase diteti nedala do pusy gencianovou violet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
4.12.15 16:38

Ahoj, něco podobného, co popisujes má synovec 9 m. Jsou to kvasinky…chce to hodně vetrat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.12.15 16:48
@katule9 píše:
to se pise v letaku, v mnoha letacich se pise sposta veci. Zrovna Pytiol je na trhu uz radu let a nikomu jeste nic nezpusobil. A pouziva se i v nemocnicich i pro deti.Ja bych zase diteti nedala do pusy gencianovou violet :roll:

myslis na zaklade te poplasne zpravy o karcinogenite, ktera se ukazala nepravdiva? :lol: To je dobry paradox, pribalovemu letaku neveris, ale kdejakemu sprochu z internetu ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek