Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, asi před týdnem mě lechtalo a zarudlo malé znaménko na ruce ted nelechtá ale je zarudlé..mám zajít na kožní muže to byt rakovina..Nemá některá zkušenost???
Třeba te něco kouslo hned k pize. Jinak se říká, ze piha s chlupem, zdrava piha. Ale pokud se bojíš, klidně zajdi.
Vypada hodne malicke, takze se toho neboj. ale zkontrolovat ho zajdi. zajdi na kozni, ale pokud mozno nekam, kde se znamenkum venuji.
@svatecnice píše:
Třeba te něco kouslo hned k pize. Jinak se říká, ze piha s chlupem, zdrava piha. Ale pokud se bojíš, klidně zajdi.
tak to pry je uplna kravina ![]()
na co si davat pozor je - nepravidelnost (neni kulate), nerovnomernost barvy (cast svetlejsi, cast tmavsi), velikost (nad 5mm hodne hlidat) a hlavne pokud se nejak meni.
@Ali-Ali Taky mi na kožním říkala, že to s tím chlupem je blbost. A jinak jestli se nějak mění nebo svědí, tak bych zašla určitě na kožní.
Holky měnit se nemění ani ted nesvědí ale je zarudlé..na kožní raději zajdu..musím mít doporučení od obvodní nebo stačí když se objednám sama? Nevíte
Neškrábla ses do něj nebo tak neco? Asi to nemusí nic být, ale radši bych na kožní zašla, pro klid v duši. I když mně vždycky můj kožař říká, ať přijdu dřív, kdyby se mi nějaký znaminko začalo zvětšovat, hlavně do šířky, tak zarudnuti a lechtani je taky podezřelý… ale každopádně jestli to začalo před týdnem, tak i kdyby tam něco bylo, tak se nemáš čeho bát
nemáš fotku toho znaminka?
Mám fotecku na začátku☺.
je pravda ze jsem se na nem skrabala..☺