Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
prosím o radu. Malá Valinka má 10 měsíců. Od 3 měsíců má zlaté naušničky a snášela to v pohodě. Nejspíš jsem ji musela za jednu naušničku zatáhnout při oblékání a měla ouško dva dny červené a teď ji ze spodu začalo hnisat a má to zarudlé. Byla jsem u doktorky, ta má dovolenou, lékarnice mi poradila místo zlaté naušničky dát protialergenní a dala mi dezifekci a mastičku. Jenže ta naušnička mi tam nejde nasadit, malá brečí, krev jí z toho teče když ji do toho dlubu. Co mám dělat? Zkoušet tam tu naušničku dát nebo nechat zarůst a později znovu ucho propíchnout? Spíš bych to nechala zahojit a pak nechat propíchnout, ale zas je to asi škoda..Nevím.. Počítám, že za dva dny už bude mít ďůrku zarostlou, když tam má hnis.
Určitě bych jí v tom nevrtala.. radši bych to nechala být, protože když v tom má zánět, tak to bolí o to víc
jinak ano, zaroste to hodně rychle..
Asi bych to taky nechala být a počkala až na doktorku..a vy nemáte náhradního doktora/doktorku, když má vaše dovolenou? jen se ptám, mě dala právě naše doktorka kontakt na svého kolegu, se kterým se navzájem zastupují, když jeden z nich má dovču a je něco akutního, ale ne zas tolik, aby se muselo na pohotovost.. mazala bych jí to dezinfekcí, lihem a nechala to radši fakt zarůst, než do toho za každou cenu šťourat, ale nevím, my ještě naušničky nemáme..tak hlavně, ať je malý co nejdřív lepší ![]()
Tak zlato je celkem alergenní. Lepší je chir.ocel.. Alespon pro začátek na zahojení po zahojení příp. vyměnit. A mazat. Framykoin příp. jiná mast, dle doporuč. lékaře. jestli má dovolenou šla bych jinam i třeba do nem zavolala. Jestli se chcete doma vyspat a neposlouchat plačící dítě, který bolí ouško a hlavička..
Díky za rychlé reakce. Když malé do toho nedlubu, tak to zarudnutí ustupuje. Zkusím pořád dezinfikovat a mazat mastičkou, kdyby se to nezlepšilo do dvou dnů tak půjdu k doktorce. Malá si hraje a vůbec to necítí, směje se.. Nechám jí teda tu dírku zarůst.
Podle mě je to škoda, protože pak můžete absolvovat to samé
Brzké uzdravení ![]()
Jaj, skoda. Nevytahovat, cistit opakovane lihem a framykoin na to. Opakovane osvedceny postup nejen u me.
Předevčírem jsem ji zkusila dát protialergenní naušničku a už ji zkoro měla, ale tak řvala, že jsem to vzdala. Už to má skoro zahojené. žádné zarudnutí nic. Je mi právě líto, že bude muset znovu píchat ucho. Dneska to zase zkusím, ale nevím no. Možná ve spánku by to bylo lepší
Zrovna spí, už jsem byla v polovině a cukla sebou. Nechám ji ještě chvili zabrat a zkusím to..
To se nedá, prostě půjde píchat znovu ucho a nechám ji ty protialergenní naušničky tak do 3 let.
Tak ono jestli si jí ty zlaté vyndala, tak se tam udělá takový špuntík, který trošičku bolí i mě. Otázkou je jestli raději nová dírka a nebo 5vteřin strachu ![]()
Tak jsme to zvládly a bez křiku. Dala jsem ji kabelku na šňupání a pustila oblíbené klipy dětských písniček a vůbec ji to nebolelo. Ale na konci to už měla trošku zarostlé, tak jsem to propíchla. Snad jsem ji ušetřila trápení u doktorky při novém propichování. Budu pořád dezinfikovat i preventivně a snad už jí to nikdy hnisat nebude…,.
D
Dobrá práce! No psala jsem, že na konci čekej špuntík
To je dobře. Tak brzké uzdravení
a hezké ouško
@Brooucinda píše:D
Dobrá práce! No psala jsem, že na konci čekej špuntík
To je dobře. Tak brzké uzdravení
a hezké ouško
Mockrát děkujeme ![]()
@Malpola píše:
Mockrát děkujeme
No vůbec není za co, naopka rádo se stalo