Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,chci se vás zeptat,jestli někdo nevíte..........
Chci dát do aukce zboží které je ještě skoro celé dva roky v záruce.Faktura je na mé jméno,tak nevím,jestli to zboží můžu nabízet se zárukou????
Nevím,jestli vadí,že faktura nebude při reklamaci na jméno nového majitele zboží?????
Poradíte??Víte o tom něco???
Prosííím…
Přeji pěkný víkend ![]()
Záruka by měla normálně platit. Když kupuješ někomu dar, je to také jiný majitel než kupec a záruka běží.
L.
Jen se přidám… Záruka rozhodně platí, teď jsem nesla reklamovat kávovar, faktura na manžela, nikdo neřekl ani popel. Co musí být je originál záručák či faktura, nesmí to být jen kopie. Jinak je to fuk.
Ahoj,
já teda nechci kecat, musela bych to hledat, ale mám za to, že podle zákona je záruka na zboží nepřenosná ![]()
mělo by to být tak, že reklamaci lze uplatnit s dokladem od zboží tam, kde bylo zakoupeno. Kýmkoli. To zboží je v záruce - prodejce se zaručuje, že zboží u něj zakoupené bude po dobu 2 let fungovat tak, jak má - ne že bude fungovat paní Magdě bytem v Lipové 12.
Tak to teda říkali mně, když jsem prodávala byt s bezpečnostními dveřmi, které byly v záruce.
Navíc já nemám nikdy na dokladu napsané jméno ani číslo občanky.
JEŠTĚ TADY DODATEČNE DOPISUJU:
Nejlepší je přibalit k tomu záručáku svou plnou moc, že jako původní majitelka zplnomocňuješ toho a toho k tomu, aby uplatnil případnou reklamaci.
(tak jsem to našla na Měšec.cz)
Horší je když ztratíš ten doklad. To pak musíš sehnat někoho, kdo Ti dosvědčí, žes to v tom obchodě kupovala (= žes to kupovala U NICH).
A ještě horší je se s nima potom v obchodě o tomto hádat ![]()
Sice to v zákoně je, že můžeš mít svědka, ale oni jsou v obchodech kolikrát tak nepříjemní, že to radši člověk vzdá ![]()
My jsme reklamovali kocarek a rekli nam ze reklamaci muze uplatnit pouze kupujici takze to my jsme nebyli.
Ale pak jsme do dali opravit dovozci a vse bez problemu.
Nekteri prodavajici to maji napsano primo v zarucaku-ze pouze kupujici muze zbozi reklamovat ale prece nejde aby jsi vec prodala a tim zaruka padla ze ![]()