Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ráda bych se zeptala ohledně jedné situace, která se stala v restauraci, kde jsem právě seděla. Je to resturace s dětským koutkem, kam chodí hodně maminy kvůli dětem hlavně, aby si pohrály. Ale to asi není podstatné. U vedlejšího stolu seděli dvě maminky, které si objednaly, dopily a dále už si nic neobjednaly. Seděli dál a děti si hrály, maminky si povídaly. Restauračka se začala najednou hodně plnit, místa bylo pomálu. Tak přišel za nimi číšník, jestli si něco dají a pokud né, tak jim slušně naznačil, že se mu tam začají plnit místa a není už nikde volné, jestli by teda odešli, pokud nic nechtějí. Maminky teda koukaly, ale zvedly se, posbíraly děti a odešli kvapem. U našeho stolu se strhla debata, jestli se to může, či jestli je to slušné, takhle někoho vyhodit. Já si myslím, že z pohledu zákazníka to může být divné, ale zase kdybych vlastnila onu restauračku, tak by mi šlo asi taky o tržby a chtěla bych uvolnit místo pro zákazníky, kteří budou chtít si něco objednat. Podotýkám, že maminky nic nechtěly už. Docela by mě zajímalo, jaký máte na to názor, či třeba i jak by se to mělo řešit? Byl v právu číšník či maminky? Mohly sedět dál i bez objednání? ![]()
Může se to, restaurace není ani čekárna ani herna. Hrací koutek je pro hosty restaurace, kteří samozřejmě něco konzumují. Jinak by restauračka došla na buben, kdyby si každý došel jen posedět. Hlavně to mohlo napadnout ty maminky, mě by nenapadlo sedět o suchu, když už nic nechcu a nic nechce ani můj společník, tak se zvednem a jdeme.
no za mě si myslim,že právo měl.zaleži,jak dlouho tam maminky taky hodlaly bez ničeho sedět.myslim,že to měly samy uznat,když viděly,že neni misto a samy odejit než je upozornil.take jsem pracovala v restauraci.když mě stala fronta lidi ,aby si sedli a někdo už davno nic neměl a seděl dal tak jsem je taky slušně požadala.nikdy nebyl problem.je pravda,že to naštěsti nebylo tak často.vidět šef,že někdo sedi a nic nema a jiní stoji frontu na jidlo a ja s tim nic nedělam tak letim.takova je doba.
ale když byla restaurace prazdna tak jsem nechala sedět,to mi bylo uplně jedno.
Ahoj, dost záleží na typu a luxusu restaurace. V zásadě platí asi toto : Můj zákazník = můj pán. Tak jak se bude číšník chovat k zákazníkům, podle toho se k nim budou buďto vracet nebo ne. Takže záleží jak číšník vyhodnotí situaci. V luxusní restauraci by se Ti to stát nemělo. V běžných putikách se Ti to stane velice snadno
. A rada ? Pokud vím, že chci sedět hodinu a objednat si jen jednu vodu (protože na víc nemám peníze, protože nic jiného prostě nechci nemám ani žízen ani hlad atd atd..) tak upíjet rovnoměrně. Tj. nevypít vodu za deset minut a sedět dalších padesát. Z rozjezeným či rozpitým jídlem a pitím Tě nikdo nevyhodí. Z pohledu zákazníka, by mi to přišlo krajně nevhodné sedět na sucho a zabírat místa těm co si chtějí objednat a nemají kde ![]()
Být číšníkem tak to taky udělám.Pokud nic nechtěli ani už nepili,tak z nich nic nemá a jen zabírají místa
To se nám stalo kolikrát,že jsme někam přišli a nikdo nic na stole neměl,jen tam seděli a zabírali místa ![]()
Myslím, že číšník byl v právu. Je to primárně restaurace, ne dětský koutek.
Souhlasim,restaurace neni zadna cekarna.Nevidim na tom nic nezdvorileho.Kolikrat se mi stalo,v restauraci,nic se mi nechtelo objednavat,ale potrebovala jsem treba jeste chvili zabit cas nebo neco,tak jsem si objednala,bylo mi to hloupe jen tak sedet.
Souhlasím se sietou. Pokud bych jako host chtěla dál zůstat a povídat si, tak i kdybych si měla objednat jen vodu, tak tam na sucho sedět nebudu.
Něco jiného je, když jsem byla s kamarádkou v restauraci, zavíračku měli ve 23.00 a číšník nás zkásnul ve 22.30, že si potřebuje udělat účet. Tak to jsme tam pak v klidu seděli až do těch jedenácti.
přijde mi spíš trapný, že jim to musí přijít číšník říct. nikdy by mě nenapadlo sedět v restauraci na suchu…
Holky, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si totak nějak myslí. Mě osobně by bylo blbý sedět tam jen tak, na suchu. Mi to přijde normální, kdyby to byl jen dětský koutek, prosím, ale je to pořád restaurace, že jo.
Když jsem dělala servírku, dělala jsem to též stejně. Právě jsem se zamyslela, jestli jsem to nedělala špatně, ale prostě restaurace vydělává pořád peníze, tak holt na lidech na suchu nic nevydělá. Děkuji každopádně za ujištní.