Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
vcera jsme byli v ZOO a uz jsem H vytahovala druhe kliste. Vcera jsem mu v zoo vytahla jedno, doma prohledla a dneska nasla druhe.
Kolem to ma malinko zarudle. Vcerejsi vytahnuti neni poznat.
Slysela jsem ze kliste je mozne zaslat „nekam“, kde zjisti jestli melo boreliozu, nebo ne. Posilala jste nektera na vysetreni kliste, nebo to mam nechat byt, zkratka chtela jsem slyset, jestli se strachuji jen ja, nebo je nas vice:-)
Ockovani na encefalitidu jsme.
Kdyz zjisti boreliozu, tak co se resi? Daji se jen atb a tim to konci??
Diky Kac
Tak to je děs!My našli také klíštěBylo tedy před 3 lety a Stella měla 4 měsíce.Jen ležela v kočárku pod síťkou a klíště jí zalezlo až pod plenku!Já je tak nenávidím! ![]()
Zkus si zavolat na nejbližší hygienu, ale nevím kolik ten rozbor klíštěte stojí. Den po vyndání je brzy na to jestli má nebo nemá boreliozu. Já měla klíště v devátý třídě a asi za týden se mi tam udělal flíček, hodně svědil. Měla jsem boreliozu a měla jen atb. Borelioza má další fáze, ale teď když to budeš kontrolovat, tak to nepodceníš ![]()
Kde máš to klíště schované, že ho chceš nechat vyšetřit?
Ahoj, poslat se to dá, bohužel už nevím adresu. ALe chtějí za to tuším okolo 900,– za JEDNO klíště
![]()
Ahoj gandelion,
tak to jsem pocitala, ze budou chtit mene.
Kliste jsem dala na papir a oblepila izolepou, nena:,–(im si ho doma, ze?
Tak Honzika budu sledovat jak se cervena tecka vyviji - spise mizi.
Ty klistata jsou …
Letos je zase zima nezmrazila, tak jich zase bude dost. ![]()
Tak se Emiminky mejte krasne
Kac
tady je primo objednavka
http://www.gentrend.cz/…ysetreni.pdf
Holky, nevíte, kolik teď stojí ta vakcína proti klíšťovce? Musím si zajít na přeočkování…