Zase ten nočník, už nevím jak dál :(

Anonymní
19.8.13 14:09

Zase ten nočník, už nevím jak dál :(

Ahoj maminky.

Už jsem zoufalá z učení syna na nočník. :,( Je mu 24m. Často čtu, že když se učí takhle staré dítě na nočník, naučí se to za dva dny, za týden. Dobře, nejsem už dávno tak velký optimista, že to u nás bude stejně, ale já už to zkouším pomalu tři měsíce. Bohužel mezi tím byla skoro měsíc pauza, protože jsme byli 14 dni na dovolené, a potom měl syn 14 dní průjem, když mu rostly stoličky, a pos*al mi celý byt během chvilky, takže to nešlo.

Když jsem po měsíci nočník opět vytáhla, syn před ním utekl. Chodí mi nahatej po bytě, a doslova čůrá, kde může. Nechci, aby na něm jedl a hrál si, takže ho na něm nedržím. Vysvětluju mu to pořád dokola. Ukazuju mu, že já čůrám do záchodu, ne do postele, na zem, apod. :zed: A opravdu už nemůžu nadále věřit tomu, že nerozumí, co se po něm chce. Když mu dám v koupelně do ruky hadr, ať jde utřít číí tam, kde ho udělal, hned běží a utře to, a s úsměvem mi hadr vrací. :cert:
Dobrovolně si sedne na nočník vždy poté, co se počůral někde jinde. Sedí tam a trůní. Tak mu vysvětluju, že to není ani na sezení ani na hraní, že když se tam vyčůrá, může slézt. Nikdy se nestane (bodejď by jo, když už se mu nechce :cert: ), tak ho většinou sundám sama.

Navíc mě štve, že když jedu 3× týdně pravidelně na návštěvu, tam ho to učit nemůžu a nechci, jednak aby jim tam kde co nepočůral, a pak nechci, aby tam lítal nahatej a čůral si do bot. Takže má celé odpo plínu, a pak, když se vrátím domů, připadá mi, že jsme zase na začátku. :,(
A poslední problém je, že ještě vůbec nemluví. Ukázat si umí kde co, dostrká si mě, kam potřebuje. Jen nevím, jak mi jednoho dne ukáže, že se mu chce. Ale snad si nějak poradí, jako ve všem.

Omlouvám se za anonym, ale už mi docela rupou nervy, za pár týdnů se má narodit sourozenec, a já pořád doufala, že do té doby to bude dávno umět, moc by mi to pomohlo. Ale pomalu přestávám věřit, že se to brzy podaří. :,(

Budu vděčná za všechny rady a případnou podporu, že na tom byl někdo podobně. :mrgreen: :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
19.8.13 14:12

Já si teda myslim, že to prostě ještě dělat nechce a nebude, ani když se budeš stavět na hlavu :nevim:
Malej se to naučil před měsícem (ve 20m) doslova ze dne na den. Prostě chtěl sám, tak šel. A jsme bez plen. Takže bych tomu ještě dala čas, nucením stejně ničho nedocílíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
19.8.13 14:14

Já myslím že na to ještě není zralej. Já jsem malýho naučila na nočník až ve 2 a půl letech. Dřív to prostě nešlo a měla jsem na plínách současně 2 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
19.8.13 14:15

Podpora..2 letak ma za me jeste narok. Meli jsme to stejne. Naucil se ve 2,5 ze dne na den prechodem na velky zachod :palec:
Moznost splachnuti a ze chodi tam co velky byla nejsilnejsi motivace+ jsme lepili samolepky za kazdy povedeny pokus.
Vykasli se na to. Chapu ze nechces mit 2 deti na plenach. Ale cim vic tlacis tim nervujes vas oba potazmo vsechny tri a tim mene to pujde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.8.13 14:16

Tobě je těžké se zavděčit, chceš, aby seděl na nočníku, ale když už tam dřepí, tak ho sundaváš :lol:
Ne, já vím, jak to je, jen mě ten paradox pobavil a přemýšlín, jak to vnímá to dítě.
Bydlení jsem si nikdy očurávat dlouhodobě nenechala, buď to dítě zvládalo chodíc dole bez nebo to nezvládalo a mělo plínu. Jsem líná matka. A v konečném důsledku je naprosto fuk, zda bude s plínama do 1,5r, 2r nebo do 2,5r či dokonce do 3let, do školy s ní určitě nepůjde ;)
Nelámat to přes koleno, nechat to plavat a ono to pak někdy půjde. Ty jsi svoji část udělala, teď si musíš připustit, že je to na rozhodnutí dítěte, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.8.13 14:17

Je ještě malej, prostě zrovna on v těch 24 měsících na ten nočník zralej není. Proč s tím nočníkem prostě nepočkáš? Však o co jde? Chceš ušetřit za pleny nebo radši za Lexaurin? :mrgreen:
Můj syn se naučil během týdne na nočník, ale až ve 3 letech. No co, taky jsem přebalovala mimino a batole, kupodivu mi ruce neupadly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.8.13 14:20

Kliiiid!! já dvojčata drtila na nočník od 9ti měsíců - nenásilně, ale nemělo to význam. nervy jsem měla na pochodu, když měly svoje svlíkací a fekální období, kdy jsem jim musela pleny a oblečení přelepovat isolepou, jinak se svlíkly a dělaly potřebu všude, pomazaly se hovňousama, ale nočník nehodlaly přijmout ani za nic…doslova se vzpínaly a řvaly, že nočník nechtějí a chtějí plenu. a jednoho dne, když se zase takhle svlíkaly, tak jsem na ně zařvala, že už toho mám dost a že jim zas plenu zalepim a nebo pudou na nočník…a ony přinesly nočníky z koupelny, sedly si na ně a od tý doby byly přes den bez plen 8o ze dne na den, z ničeho nic! bylo jim 28měsíců a rychle jsme odbouraly pleny na ven i na noc…až mě to samotnou překvapilo. někde jsem četla, že jsou děti, které jsou zralé na nočník v roce a jiné třeba ve 4 letech - každé dítě je prostě jiné! nehroť to, nenervuj se, v klidu nabízej, zkus i redukci na záchod, třeba se mu to bude víc líbit - holky čuraly s radostí jen proto, že mohly splachovat…třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.8.13 14:23

Taky bych to nelámala přes koleno. Nechala bych ho být. Myslím že 24 měsíců ještě není taková hrozná tragedie. Vykašlala bych se na předsudky a srovnávání s ostatními dětmi..Pokud to nejde, nech to uzrát. Naše malá se taky hrozně dlouho tvářila že chápe co se po ní chce a přitom nic. A pak jednoho dne přišla že chce dělat e-e… Jako by jí najednou dorostlo něco v mozečku. Od té doby se ani jednou nepočůrala a za týden byla bez plen i v noci. Bylo to těsně před druhými narozeninami. A je všeobecně známo že kluci jsou trošku pomalejší… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.8.13 14:25

Tak ve dvou nám to taky nešlo :mrgreen: Až teď přes léto ve 2,5 letech. Dva týdny občůrával, co se dalo, a pak najednou začal chodit. U nás tedy zabral hrající nočník. Jinak syn taky nemluví, on si prostě sám dojde, když potřebuje. Jinak já poslední dobou řeším spíš to, že to dost fláká - ze začátku byl stoprocentní, protože to byla novinka a bavilo ho to. Teď kolikrát má mnohem lepší věci na práci, nechce se mu si někam „odskakovat“, tak si klíďo cvrkne do slipů (prostě vypustí ten nejhorší přetlak) a klidně si dál hraje, na nočník ho musím doslova dovléct :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
19.8.13 14:30

Jejdamane, vuuuuuuubec si s tim nedelej hlavu!!! Jednak, kluci se to uci pozdeji a kazde dite na to prijde v jiny cas. Vubec neposlouchej reci, ze stejne stare dite uz to umi nebo, my jsme chodili na nocnik uz v jednom roce :lol:
Znam fakt malo deti kolem sebe, co bezpecne chodily na nocnik v 2 letech, vetsinou az tak kolem tech 2.5.
Moji dceru jsem taky zacala trenovat v tech 2 letech, ale opravdu zacala ve 2.5.
Uvidis, on pak sam zacne ze dne na den, dej mu jen cas :hug:
Co se tyce tech navstev…doma ho nech bez plen a ze zacatku na navstevach mu ty pliny nech, toho se neboj.
Ja jsme zase resila dudlika :roll: kdyz bylo male neco po 2 letech a ja chtela zacit odnaucovat, tak jsem otehotnela a bylo mi tak blbe, ze jsme se doma jenom valela a dudlik byla moje posledni zachrana, pak se narodily dvojcata, tak jsem si nechtela pri te zneme jeste sebrat dudlik a kdyz byly holkam 4 mesice, tak jsme se stehovali z kontinetu na kontinent, taky blba doba, pak uz ji byly 3, porad zavisla :roll: no ale pak to prislo, ze dne na den, bez breku, bez nervu a vsichni jsou spokojeni :palec:
Hlavne se tim nenervuj, vsechno se nauci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
19.8.13 14:32

Malá se naučila až když jí bylo přes 2,5, předtím bez šance, neuměla to ovládat… vždy jsem zkoušela, jeden dva dny, čurala všude, tak jsem vrátila plínku.. no, a pak se to opravdu zlomilo ze dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
19.8.13 14:44

Klídek, můj se to naučil ze dne na den asi 14 dní po třetích narozeninách - prostě si jednou večer sedl na nočník, vyčůral se tam a chodí na něj téměř bez nehod.
Taky skoro nemluvil, takže jsem nevěděla, jestli chápe, nebo ne.
Takový předvoj „uvědomění si“ byl, když běhal venku v trenkách - nejdřív si je sundával po akci, pak začal před. Když lítal nahej, tak čůral jakoby mimochodem a vůbec ho to netankovalo - v těch trenkách ho to asi studilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.8.13 14:44

Omlouvám se zakladatalce ale měla bych taky dotaz můj syn je mu 2,5 roku chodí na záchod sám čůrat už od 2 let ale nepochopil a ani nijak pochopit nechce že se tam dělají i hovínka, kaká zásadně do kalhotek a to na etapy i 4× denně, už nevím jak ho to naučit, navíc ještě moc ani nemluví, domluvíme se jen tou jeho řečí :zed: jinak mi vše rozumí co po něm chci to udělá ale mluvit ne a ne :zed: :zed: Myslíte že je čas na nějakého logopeda? Paní doktorka nás chce už posílat na nějaké vyšetření ale nechce se mi ho ještě víc stresovat. Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.8.13 14:45

Ahoj,
moje dcera se naucila na nocnik az ve 33 mesicich. Drive na to proste nebyla zrala, nic se s tim nedalo delat ani pres protesty a pokusy babicek a teticek. Take jsem mela dvoje pliny.
Vim, ze se to lehce pise, ale zkus ho jeste nejaky tyden nechat s plinou, schovejte nocnik a nenervujte se s tim. Urcite vam pak pujde lepe vsechno ostatni, misto likvidovani „nehod“ budete mit cas si spolu prohlizet knizky a povidat si… Myslim, ze se to Tvuj syn urcite nauci. Zase umi treba uz ted jine dovednosti, ktere deti v jeho veku jeste obvykle nezvladnou. Drzim palce a preji pohodove dny! Heidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.8.13 14:45

Holka, v zájmu zachování majetku a uchování klidných nervů se smiř s tím, že budeš mít 2 děti v plenkách. A ono to třeba ještě přijde samo, jako u mojí malé v podstatě ze dne na den. Moje malá má 23 m, je bez plen přes den tak měsíc a začala jsem to zkoušet jen proto, že se mi v plenách strašně opruzovala v těch vedrech. První pokus jsem vzdala, protože jsem vysazovala a ona čurala zásadně do kalhotek po sundání z nočníku. Zkusila jsem zas za 14 dnů. Dva dny počurala co šlo (pouze venku - doma měla plenu, jsem stejně jako @Gladys líná matka a nadto mám svůj domov ráda). Za dva dny šlo vypozorovat, kdy se jí chce a „vychytávat“ - čůrala jen sama v podřepu, protože sedíc na nočníku, nebo když jsem ji držela, neuměla se uvolnit. Dneska si říká v pohodě, dokonce i když mi to není echt (třeba ve dvě ráno :roll: ). Takže prostě vrať plenu a hoď nohy nahoru, nemá cenu vás oba trápit, prostě to přijde časem :kytka:
Akorát to kakání nám nejde a nejde, pořád do kalhotek :nevim:. Mmch nějaká rada :think: :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze