Stále se v noci počůrává

82
14.8.13 13:53

Stále se v noci počůrává

Ahoj holky, poraďte mi.
Co dělat, když se moje 2,5 letá holčička stále v noci počůrává. Od roka je přes den bez plyn, ale na spaní jí plínu musím dávat, protože se furt počůrává. Říkala jsem si, že hodně pije, ale nechci jí to odebírat. Jednou jsem to zkusila a stejně byla promočená plína. Nevím co dělat :-(. Dávám jí v noci 2× za noc vyčůrat, povede se, ale ráno je stejně vždycky něco v plínce :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
14.8.13 13:56

A co bys chtěla dělat? To že se v noci počurává 2,5 leté dítě je naprosto normální :nevim:. Dej jí čas ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.8.13 13:57

Já mám stejný problém, akorát je dcera o rok starší, plenu na noc nemá, dávám pod ní podložky, ale holt se nám taky zadaří:-(
už jsme z toho zoufalá, někdy to vydrží několik dní a jindy je to prostě každou noc, i když jí dávám v noci čůrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
14.8.13 13:58

Neřešila bych, má ještě čas, my měli plíny přes den do tuším 2,5 let, na noc jsme obdourali až ve 3 letech. Lékaři Vám také nic neporadí, má ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.8.13 14:01

Můj syn je už skoro rok bez plen přes den a taky se při spaní počůrá.. není to už každý den, ale téměř jo.. Neřeším, dej jí čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.8.13 14:01

Taky si říkám, že se snad do 15 let nebude počůrávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
14.8.13 14:18

Má fůru času, žádné obavy :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.8.13 14:23

Pokud se dítě nalemtá před spaním, tak je jasné, že se počurá. Tak 2h před spaním bych korigovala pití, což znamená hlídat přes den, aby pila.
Nedávat k večeři polívky, nedávat na noc mlíko, u nás se to přirozeně omezilo tím, že první dostal cca od 6večer vodu. Pokud chtěl mlíko, měl čas do těch 6, pak už jsem nedala, jen vodu a „suchou“ večeři.

Nicméně ve 2,5letech má ještě mraky času, na noční plínu má dítě nárok do 4let rozhodně. Pokud 2× za noc vzbudíš a stejně je ráno počuraná, tak na to myslím ještě není zralá. U nás stačilo vzbudit párkrát a pak už jen jednou za noc a ráno byl suchej. Nechávala jsem spát dole bez a to byl pak ráno hned úprk na záchod :lol:
Druhý má 2 a čtvrt, zkoušela jsem, když párkrát plínu vysloveně odmítnul a nic, běhal po uložení třeba 5× se ještě vyčurat a stejně se pak počůral, tak nemá smysl to lámat přes koleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
14.8.13 14:33

Memu malemu jsou tri roky a 8 mesicu a porad se mi v noci pocurava. Pritom na zachod chodi uz od 2.5 let. Proste se neprobudi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.8.13 15:10

Mě holka taky tvrdě spí, že ani neví, když jí dávám na nočník:-) a taky se mi stalo, že spala celou noc a ráno byla mokrá a ani nevěděla, že se počůrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
14.8.13 23:01

No, že se dítě ve 2,5 letech stále počurává, normální rozhodně není, spíš bych řekla, že v dnešní době se to toleruje. Do 4-5 let se to moc neřeší. Můj názor z vlastní zkušenosti je ten, že pokud má četnost pomočení klesající tendenci, je to na dobré cestě, že z toho dítko jednou vyroste, ale bohužel to někdy trvá několik let :roll: U nás se to také snižovalo, ale trvalo to až do 10 let, kdy se v noci syn pomočil třeba 2× za půl roku, ale úplně ho to opustilo, když mu bylo těch 10 let :nevim: Než tady ale číst rady některých přechytralých přispěvatelek, doporučuji zadat do vyhledavače enuresis nocturna a pŕećíst si, co o tomto problému soudí a co doporučují odborníci. Mě to hodně pomohlo, když jsem měla se synem tento problém :palec:

• Citovat
  • Upravit
1567
14.8.13 23:15

Dcera měla plinu na noc do 4,5let, nechtěla jsem stresovat sebe i ji nočním buzením, prevlikanim postele, atd. Spala hrozně tvrdě a neprobudilo ji ani mokro, ráno se probudila mokrá a studená jak žába.
V těch 4,5 letech jsem jí plinu vzala a od té doby- víc jak půl roku, je naprosto ok.
Kamarádka měla problém se synem, ve 4 letech měl plinu na noc, ale pocuraval se i ve dne, byla s ním na urologii v nemocnici na doporučení dětské Dr. Kluka vysetrili a zjistili, že je ok, že je jen nezralej. Do 5let to Dr. neřeší.
Klukovi bude za měsíc pět, přes den už je bez nehod, na noc má plinu, ale už bývá i suchej, takže dle Dr.je vše ok.

Ve 2,5letech bych to neřešila a nechala sebe i dítě v klidu spát. Mám dvouletého syna, přes den na doma je bez plin, na spaní a cesty ještě jo, no stress ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
14.8.13 23:32

Pediatrička mi říkala, že noční plena se toleruje do 5 ti let věku dítěte. Obávám se, že pokud bys to chtěla jakkoliv řešit teď, kdy má malá ještě moře času na to aby to zvládla, tak ji způsobíš nějaký blok.

Podívala jsem se na tu enuresis nocturna - díky za rozšíření obzorů Evaa1974, ani jsem netušila, že něco takového existuje. Nicméně jsem přesvědčená, že tvá malá nespadá do žádné z kategorií. Je ještě prostě malá. Mám pocit, že to dost řešíš, ona to z tebe cítí, situaci tím můžeš jen zhoršit. Nedělej s tím aktuálně nic. Tím nejvíce pomůžeš jak malé, tak sobě.

Naše malá má taky 2,5 roku. Odplenkovala se v podstatě ze dne na den asi před dvěma měsíci. Noční plenku jsem ji dávala ještě teď do pondělí, nicméně 14 dní před tím už ji měla suchou. Pokud by se v noci počůrala, tak to ani nebudu vnitřně řešit. Jen jí to ukážu. V našem případě funguje nepřenášet stres z matky na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
14.8.13 23:47

Ještě spíš pro zajímavost, švagrová malou po jejím prvním roce dusala s odplenkováním jen proto, že si potřebovala dokázat, že jsou obě lepší, než kdokoliv dříve či později narozený.

Ve finále ji všichni předběhli, jak s odpoledním spaním a plenku, tak noční plenkou.

Malá se doteď počůrává a pokakává i venku (stále si myslím, že má nárok na plenku naprosto bez výčitek, aktuálně má cca 2,5 roku). Švagrová pořád pere a stále si nepřipouští svůj problém - poněvadž v její hlavě je to problém děcka, ale nikdy by nepřiznala, že je to hlavně její problém. Jakmile se stane nehoda, má nachystáno pro malou naprosto totožné oblečení, zmizí ji převléct a pak dělá, že se nic nestalo.

Tak fakt klid. Neděje se nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
15.8.13 00:31

Tak moje dceři je 3 a půl a taky se mi v noci počůrává…týden se budí suchá a pak několik dní za sebou zase počůraná…už ví že to je ostuda…plínku jí dávám až když usne a jakmile je ráno počůraná rychle jí běží vyhodit aby sme si toho nevšimli..ale naopak když je suchá hned se letí pochlubit…snad to brzy odbouráme uplně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze