Zase to kojení...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2589
23.8.05 13:53

Zase to kojení...

Ahoj!
Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo podobné miminko: naše už skoro tříměsíční holčička, která byla dosud poměrně žravá, dokonce si tak před 10-14 dny vyžádala při každém kojení i druhé prso, teď nijak zvlášť jíst-pít nechce. Teď to asi týden vypadá tak, že často ji musím nejdřív uklidnit (protože sice má hlad, ale když řve, tak na to nějak zapomíná)- nejlíp funguje dudlík, neb se jím rozcucá…, pak pije tak 5-7 minut a pak začne znova brečet. Mlíko tam je, občas ji dám i k druhému prsu, abych měla jistotu, že opravdu je co pít, ale většinou se stejně nechytí. No, tak si myslím, vzhledem k zelenožluté, příp. zelené barvě hovínek, že se prostě nedopije až k tomu „plnotučnému“ mlíku. Podnikaj vaše děti podobné „akce“? Děkuju za odpovědi, Eva (zítra se budem zas vážit, ale za minulých 14dní přibrala 25dkg…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79
23.8.05 14:18

Ahoj,

naše skoro desetitýdenní treperenda taky moc velký jedlík není. Měří cca 60 cm a váží pouze 4300g. Nakojím večer, teď už jen z jednoho prsu 25 min, a spí až do rána. Přes den vyžaduje kojení po 3 až 4 hodinách. Ještě musím napsat, že kojím přes kloboučky, i když pomalu zkouším, jestli se nechytí bez, mám totiž moc malé bradavky. Hm, a když se chytí, už se zase nechce dojíst ve finále přes kloboučky. A takt u toho dříme, takže „jídlo“ je u nás obřad.

Nemá to jednoduché a za 3 týdny přibere tak maximálně 500g. Dudlík nechce, cucá si ručičku a stoličku mívá jak kdy. Doktorka mě zatím neznepokojuje, tak uvidíme.

A nemá třeba nějaké boleníčko? A co na to lékař?

Jo holky, prosím vás, uklidněte mě, že nejsem krkavčí matka. Dítě na jídlo nebudím, protože to nemá moc velký efekt.

No, nebudu tu vykřikovat rozumy, jsme taky ještě nezkušená. To jen, že v tom nejsi sama.

Paaa

Greta a Lotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.8.05 14:53

Ahoj, taky si myslim ze bys to mela rict doktorovi… My jsme sice takove problemy nemeli ale skus to krmeni pres kloboucek mozna ze ji nevyhovuje tvar tvych bradavek (kdyz saje dudlik a prso ne..) Moje holcicka pila taky jenom 7-10 minut a malo pribirala (za mesic 400g) i ted ma uz 9 mesicu a ma jenom neco malo pres 7 kilo… Mame to v rodine (ja i tatinek jsme byli drobni)… Je sice mala ale hodne cila a vesela…
Kdyz ti prs odmitne a jeste krici zkus zbytek mlika z prsu odstrikat a dat ji to z lahve… Musis zjistit proc jeste potom place…
A divala ses ji do pusenky? Mozna ji tam neco vadi… Kazdopadne zajdi k doktorovi, vic ti asi neporadim…
Hodne stesi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.8.05 17:31

Ahoj Evo,
tak jak radily holky, určitě se zmiň své dr.,třeba na něco přijdete. Mě ale napadá jestli to nemůže být tím, že je jenom unavená a zároveň má hlad, děti jsou pak podrážděné, pak se jim zdá, že teče moc, nebo zase málo atd. Píšu to z vlastní zkušenosti se svýma klukama, že se kolem 3měsíce začali více projevovat, pokud nebylo něco tip top. Do těch 3m. s nima nebyl žádný problém, napít, spát, pochovat… Jinak se ale myslím, že 250g za 14 dní ve vašem věku není málo, a ta doba kojení? Moji kluci např. pili jen 4-5min, a přibírali ukázkově, navzdory všem doporučením o zadním mlíčku…, moje dr. mi na to jen řekla, že jsou asi tak šikovní… :lol:
Iriss+2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
23.8.05 18:07

Ahoj Evo, doktorovi se o tom asi radši zmiň, ale já myslím, že máte totéž, co jsme měli my. Dcerka byla velmi žravá, ale kolem 3m najednou začala u kojení vyvádět (jestli si dobře pamatuju, vždy jedno kojení bylo celkem v pohodě a to další brečela, dělala scény, pak si cucla a zase pláč). Moje PA mi říkala, že to může být spurt (u většiny dětí se projevuje tak, že víc a častěji jedí, ale můžou dělat i jiný věci). Pak jsem na internetu narazila na další maminky, kterým se děti chovaly stejně - vždycky to bylo okolo 3m a vypadalo to trochu jako bojkot kojení.
Já jsem dceru moc často nevážila, tak nevím, jak v té době přibírala, ale nakonec ji ten pláč a vztek při kojení přešel, na nějakou dobu si o dost prodloužila intervaly a ještě tak 2 měsíce když jsem jí nabídla a prso a ona neměla hlad začala plakat, vztekat se a šla do luku.
Dneska (7m) už je dávno všechno v normě a má skoro 10kg 8O
Jediná rada, která se mi osvědčila bylo nechat ji být a když nechtěla jíst, tak ji nenutit i když se mi zdálo, že od posledního kojení už uběhla slouhá doba a že musí mít hlad. Ona se o jídlo vždycky nakonec přihlásila.
Přeju pevné nervy Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
23.8.05 18:24

Ahojky,
ja jsem na tom byla s Lukaskem podobne - ze zacatku pil poctive 20 min. z jednoho prsa a jeste se druhym tak na 10 min. dorazil…pak to najednou prestalo, jako kdyz utne a zacal pit taky tak 7-10 min. z jednoho, pak ho to prestalo bavit a zacal plakat a jeste si jen tak symbolicky cucnul z druheho a na tri ctyri hodinky klid…a kakani taky zelene (kdyz zajdu do detailu - slabsi zaludky prominou :wink: ) a pri „rozmaznuti“ zlute.
Byla jsem z toho taky pekne vyplasena - doslo to tak daleko, ze jsem mu to piti i stopovala..(proste prvni miminko) :lol:
Mela jsem strach z toho, ze asi nemam dost mleka a ze se stoprocentne nedostane k tomu zadnimu mlicku, protoze podle peclive nastudovane literatury by mel sat z jednoho prsa 15 min., nez se k tomu sytemu dostane..
Samozrejme, ze jsem sla za dr., ktera me uklidnila, ze kdyz miminko pribira, tak urcite nema mlicka malo a neni hladove a kakani je v poradku…pry s postupujicim vekem ma uplne jinou intenzitu sani, takze nemusi uz pit tak dlouho..a jestli u toho place, tak bud muze mit boleni briska nebo je jen navztekany, ze mu mlicko netece tak snadno, jak byl zvykly..kazdopadne, ze pry muzu pro svuj klid zkusit koupit treba hypoalergenni Bebu a dat mu po kojeni cucnout, jestli tedy nema jeste hlad, ale ze to na 99% chtit nebude…vyzkousela jsem to a Lukymu jsem dala z lahvicky (chci samozrejme kojit co nejdele, ale prece ho nebudu trapit hlady, kdyz to nepujde) a koutkem pusinky mu to teklo ven - absolutni nezajem :) ..nacatou a nepouzitou Bebu jsem pak rada vyhodila:o)))

Pry je take mozne, ze si vypestoval spatnou techniku sani, kdy nejdriv saje hltave, cimz se mu do briska dostane moc vzduchu a to ho pak tlaci, ze z toho place…ja sama bych se asi priklanela prave k tomu, protoze kdyz jsem ho dala odrihnout, tak si pak jeste na chvilku cucnul..

Nevim, na kolik bylo to, co mi rikala pani doktorka pravda, protoze co doktor,to nazor, ale fakt je, ze tohle bulici obdobi chvili mel, ale pribiral a nebudil se hlady…:o)

Zalezi na tobe, kdyz si skocis za dr., bude to lepsi, abys mela klid. :)

Hodne stesti a cucani bez plakani..:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 19:36

Děkuju, holky, docela mě potěšilo, že v tom nejsme samy. Zítra uvidíme, co na to naše MUDr. řekne a hlavně, kolik naváží a naměří :wink:

• Citovat
  • Upravit
932
23.8.05 22:08

Pláč při kojení

Ahoj Evo,

třeba si ještě přečteš i mou odpověď. Anička měla už taky několik období pláče při kojení, ale rozdělila bych to na dva různé případy:

1. Malou ve chvíli, kdy jsem ji kojila, trápily prdíky nebo měla těsně před kakáním. To se odtrhávala, plakala, ale zároveň chtěla pít. V takovém případě se radí přerušit na chvíli kojení a nechat odbrknout (i když to u nás moc nezabírá, Anička prostě nebrká, jen výjimečně).
  1. Druhý typ chování mi přišel závažnější: Anička se najednou začala kojit strašně krátce, třeba jen 4 minuty, pak se hystericky rozplakala a na prso se dívala, jak kdyby viděla jedovatého hada. Přitom mi mléko při stisknutí prsa úplně stříkalo do dálky. Objevilo se to taky kolem 3. měsíce. Někdy pomohlo: nechat ji vyplakat (pak se sama chytila a dopila), změnit polohu při kojení (hlavně zkusit kojit vleže), zajistit si při kojení ABSOLUTNÍ KLID (prostě odejít do nějaké místnosti bez rádia, televize a přítomnosti jiných osob), jindy nepomohlo nic. Byla jsem z toho tak zoufalá, že jsem i volala laktační poradkyni. Shodly jsme se, že to nemůže být nedostatkem mléka - dítě má pud sebezáchovy a když má hlad, tak pije. Řekla mi, že to může být i počasím (ty děti jsou někdy jak barometr). Po několika dnech to samo odeznělo a Anička začala pít hodně často - spurtovala. Od té doby pije už trvale poměrně krátce (5 - 10 min), ale přibrala ukázkově - za 25 dní 700 g (a to včetně těch dnů, kdy se mi zdálo, že vůbec nepije). Takže klid - ty děti samy vědí, kdy mají dost a skutečně jsou schopné nakojit se rychle.

Jinak k tomu přibírání - Anička přibírala v rozmezí 150 - 215 g týdně, pak jednou to bylo jen 110 g, ale dr. se tím vůbec nevzrušovala - v tomto období už mimi přibírá nestejnoměrně a když máš dost mlíčka, není co řešit.

Pohodové kojení přeje Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
24.8.05 17:37

Díky, Světlano, tohle přesně vystihuje naše zážitky. U nás jeden typ okamžitě přešel do druhého. Nevím, jak jsem k tomu došla, ale jsem přesvědčená, že její trápení (fakt si s tím užila…) s nafučeným bříškem skončilo právě tak před těmi 14 dny a teď je to hysterie, opravdu to prso nechce vidět a u ní pomáhá ji uhoupat do klidu a pak vyměnit dudlík za prso. Ale už mě to moc neznepokojuje, neb jsem si tady přečetla, že nejsme samy a dneska máme po 14 dnech přírůstek 35dkg. Navíc je dneska po půldni stráveným ve vaku (cestování) trochu klidnější- bála jsem se, jak bude vyvádět na veřejnosti, ale bylo to v klidu- no, docela jsem si to po nočním představení tohoto typu zasloužila.
Tak zatím a moc děkuju všem, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
28.8.05 21:54

Omlouvám se, jen chci zkusit, jestli funguje „značka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí