Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako bych četla o sobě a malém (1 rok a měsíc)…před týdnem jsem přestala kojit a začal dobře spát. Budil se 1×-2× za noc a teď…ve 3 nebo ve 4 se vzbudí a už neusne,ale ospalý je. Převaluje se, cestuje, v postýlce být nechce, hlad nebo žízeň nemá. Kolem 6 hodiny zabere a spí do 8:15 nebo do 8:45…takže úplně stejná situace. Ale koukala jsem mu do pusinky a lezou mu asi 3 zuby
.Tak musíme doufat, že to jsou zuby a jak vylezou, budou zas krásně spinkat
![]()
DDarja
Přítel asi přišel na to, proč nespí … měl kašel, pořád se odkopával, tak jsem zavírala okno … včera šel spát v 7,30 (chodí v osm, spal do šesti až do sedmi), vzbudil se až v půl šestý … vzala jsem si ho do postele kupodivu usnul do půl hoďky, spal do osmi (spal deset hodin, což by šlo). Prý mu je horko, tak jsme spali při otevřenym okně … snad to bude ono … no uvidíme další dny … i ty zuby se mu trochu sklidnili, začal zas jíst normálně, není protivný … tak to snad byla kombinace …
Tak držim palce, ať se brzo vyspíš … ![]()
jancic: teda, díky za tip…zkusím mu dávat jen pyžamko s krátkým rukávem a ne overálek, já mu totiž začala dávat overal na noc
…tak třeba je mu taky teplo
zkusím a uvidím ![]()
díky moc, snad se taky brzo vyspím ![]()
Jinak malý spí v triku a plence, buď pod dekou (s povlakem), nebo tenkou peřinou … ale my máme podkrovní pokoj, ve vederch je tam 26 st, teď tak 23-24 stupňů …
tak se zas hlásím
. velký dík ![]()
opravdu mu bylo teplo, spal od 17:15-ti do 6-ti do rána, vzbudil se 3× z toho jednou, když jsem ho přebalovala a převlíkala
.
On spí buď v plence a nátělníku (když jsou vedra) nebo v kalhotech od pyžama bez ponožek a s trikem, přikrytý je tak do půl těla slaboučkou dečkou…taky máme kolikrát děsný vedro v bytě, bydlíme přímo pod střechou ![]()
Tak overal prostě neeeee
.
Kráááásně jsem se vyspala ![]()
Takže ještě jednou velký dík Tobě i Tvému příteli ![]()
Tak to jsem ráda, že se vyspala, snad ty noci pokračují
… od té doby, co máme otevřené okno, se sice vzbudí, ale hned usne … to mi připomnělo, že mu ho musím otevřít … v těch vedrech - co byly (stále máme 23 st) si ani já nedokážu představit, že bych měla ponožky (overal
), náš prcek je horkokrevnější než já … ![]()
Malého (1 rok) jsem přestala před třemi týdny kojit, od té doby začal spát celou noc. Prvních pár dní se budil, ale jakmile jsem si ho přestala brát do postele a uspala ho v postýlce, začal spát celou noc. Před týdnem v sobotu se mi vdávala sestra, tak jsem měla na celý den hlídání i na noc - mimo obřadu. Hlídala tchýně, malý jí má moc rád, řekla bych až nepřirozeně moc. Od té doby, kdy se od ní vrátil, začal se budit mezi 4,00-4,30 hod (dřív se tak budil na kojení) a nespí tak do 6,00 … nejdřív jsem se pokusila uspat ho v postýlce, bez výsledku, pak si ho beru do postele, kde se převaluje, unavený, ale ne a ne zabrat … spaní se nám takto protáhlo místo do sedmi dnes do 8,45 … já jsem hotová a malý má rozhozený režim … Jinak mu zrovna asi lezou zuby, ale že by se vždy kvůli tomu budil ve stejný čas, to se mi moc nezdá …
Nevíte, kde je zakopaný pes???? Co s tím?