Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dnes ráno som užila antikoncepciu ale na chvíľu sa zasekla v hrdle. Po tom ako som sa znova napila vody tak je to v poriadku. Zmizlo to po pár sekundách. Išla tabletka do žalúdka alebo sa mohla rozpustiť v pažeraku? Asi nemusím užiť druhú tabletku však? Ešte nikdy sa mi nestalo aby mi sa mi takto prilepila tabletka v krku na pár sekúnd tak pardon ak sa pýtam hlúposť
Ne, nestihla se nikde rozpustit.
@vokishka Tak zatiaľ nie. Ale pýtam sa na to, že ak nič necítim ani v hrdle a ani v pažeraku tak či tabletka išla do žalúdka alebo mohla ostať v pažeraku a rozpustí sa tam
Jasně že šla do žaludku, kam taky jinam. Tabletka se nerozpustí za pár sekund, to trvá mnohem dýl.
@kavenka samozrejme, že to viem. Ale občas sa môže stať, že sa tabletka môže zaseknúť v pažeraku. Ale keďže sa mi to ešte nikdy nestalo tak som sa opýtala či sa to mohlo stať mne ![]()
A co by se asi s rozpustenou tabletou stalo? Pokracovala dal do zaludku..
Dnes ráno som užila antikoncepciu ale na chvíľu sa zasekla v hrdle. Po tom ako som sa znova napila vody tak je to v poriadku. Zmizlo to po pár sekundách. Išla tabletka do žalúdka alebo sa mohla rozpustiť v pažeraku? Asi nemusím užiť druhú tabletku však? Ešte nikdy sa mi nestalo aby mi sa mi takto prilepila tabletka v krku na pár sekúnd tak pardon ak sa pýtam hlúposť