Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,v lednu půjdu asi na 9 dní do práce jako záskok za kamošku,která jede na hory.Půjdu do ambulance ORL jako sestřička.Slíbila jsem jí to už asi před třemi měsíci,takže teď tam prostě musím.Malýho pořád kojím,tak asi budu odstříkávat…
bude to vždy jen od 8 do 12,tak snad to já bez něho a on beze mě vydrží.Hlídat bude moje mamka.Taky jste některá šla na chvilku do práce když jste měly takto malé mimi?Mám z toho trochu strach ![]()
Ahojky,
malé budou v pátek 3 měsíce a do práce chodíme 1× za 14 dní na celé dopoledne.
Ale je fakt, že si jí můžu brát s sebou. Hlídá kamarádka, já jen kojím ;o)
Neboj určitě to zvládnete. Jen nesmíš mít strach, prcek ho z tebe vycítí a bude nervózní. Měl by teď s hlídací babičkou trávit hodně času, aby si na ní opravdu zvykl.
Ahoj já se vrátila do práce když bylo malýmu 8 měsíců já sloužila hend od začátku 12 náctky a úplně v poho,ty jdeš do práce jen 12 dní v měsíci na 4 hodiny ,možná se budeš divit jak to ten malej veme úplně v poho … já odcházelA se slzama v očích a syn se na mě usmíval a dělal pápá
a když teď příjdu domů tak mi říká TÁTA
… HLAVNĚ HO UŽ TEĎ PŮJČŮM TOMU KDO BUDE HLÍDAT TŘEBA NA HOĎKU DO KOČÁRU ,AT TO PRO NĚJ NENÍ TAKOVEJ ŠOK ![]()
Ahoj, já dělala od 2m mladšího autoškolu, většinou jsem cestou zpět ještě nakoupila, takže jsem klidně ty 4h pryč byla. Dávala jsem UM, prsa bohužel nejsou tak produktivní, abych odstříkala nějaké rozumné množství.
Bylo to v pohodě, taky hlídala moje mamka a všechno bylo v pořádku, ideální teda bylo, když jsem malýho nakojila, dala spát, pak dostal jednu dávku UM, navíc dopoledne moc nepije, tak měl většinou maximálně 100ml. Já jsem si jízdy celkem i užívala, že nemám na starosti ani jedno dítě ![]()
Myslím, že v odloučení problém nebude, tedy možná z tvé strany… ale u nás třeba byl problém s tím, že jak byl malý plně kojený, tak odmítal láhev, i když v ní bylo odstříkané mlíčko
takže doporučuji vyzkoušet. Já chodím 1× týdně na 8 hodin a mohla jsem tedy začít, až když jsme začali s příkrmy, ale stejně ze začátku spíš držel hladovku a čekal na mlíčko, případně do něj přítel to mlíčko nacpal lžičkou.
Teď už je to v pohodě, ale z lahve nepije stále.
Já to odstříkání taky musím teprve zkusit,zezačátku jsem odstříkávala dost,ale už je to dlouho tak snad to půjde.Jinak s lahví problém mít snad nebude,už když se narodil,dostával z ní dokrm,pak už jsem jen kojila a nedávno jsem mu z lahve dala čaj a v poho.No hlavně aby se neodnaučil na prso,nějak to musíme ještě dořešit s mamkou,jestli z lahve nebo raděj lžičkou.Taky jsem přemýšlela,že by mu mamka mohla dát UM,ale ještě uvidím,třeba to odstříkávání půjde dobře…
Ahojky..já jdu od února do práce..maličký bude mít 4,5 měsíce, ale už nekojíme (začal odmítat prso) a krmíme BEBou + do té doby by měl začít zvládat mrkvičkovou a brokolicovou polívčičku a rozmačkaný banán a jablíčko…doma bude na rodičovské s malým tatínek.
Jezdím od 3. měsíce do školy - hlídaly babičky a tatínek. Babičky ustála, i když je předtím prakticky „neznala“. Vše v pohodě, dá se. Zásoby MM jsem vytvářela dopředu a stejně nestačily
Ale 9 dní od 8 do 12 by mělo být v pohodě. Jen doporučuji kvalitní odsávačku na zásobování i s sebou, ale to asi máš. Držím palce, ať je to příjemné zpestření MD.
Tak já chodím jednou týdně do práce na 4 h.Ze začátku jsem to odloučení brala špatně,ale ted si to nemužu vynachválit bud hlídá moje mamča a nebo přítel.Já přijdu na jiný myšlenky a přítel,alespon zjistil jaký to je,že to není „dovolená“ dokud jsem nezačla chodit do práce tak se neměl k přebalování krmení (jsme na UM) tak tohle ho donutilo se starat.
Já se chystám březen, duben na částečný úvazek do stávající práce, to bude malé 5,5 měsíce…hlídat bude mamča, tak snad to zvládne…i když nevím jestli to zvládnu já
zatím plně kojím, ale i tak chci pokračovat s tím, že se bude přikrmovat případně UM. Těch tvých 9 dní uteče jako voda a bude to zpestření mateřské ![]()