Nezvládám dítě a práci

Anonymní
14.12.11 20:29

Nezvládám dítě a práci

Ahoj holky takových témat tady bylo asi hodně,ale přesto bych se ráda vypsala a nechala si poradit preferuji rady maminek které jsou delší dobu po mateřské tudíž celý den v práci :,( Jak začít krátce po mateřské jsem nastoupila do práce na 6ti hodinové směny což bylo perfektní ranní od 8 do 14 odpolední od 12 18, máme jednu dceru ta chodila do školky manžel pracuje též na směny tak jsme se střídali i když byla dcera nemocná tak vlastně pořád byl někdo doma, když jsem měla raní tak jsem se malé věnovala chodily jsme ven v létě na koupák atd. Zaměstnání jsem měla dva roky teď přes léto jsem byla na pracáku a protože dcera povyrostla tak jsem si mohla vzít práci v které jsem do 17,protože už mi ten jeden týden vydrží sama doma, problém je v tom, že to nějak nezvládám, ráno ji vezu do školy od 12-13 mám přestávku tak ji zase odvezu domů když má manžel ranní tak to jde někdy s ní napíše úkoly atd., ale i tak dojdu domů po páté doma mě čeká vždy nějaká práce však to znáte skoro se v klidu nenajím atd.,ale horší je to když má manžel odpolední a dcera na mě čeká až dojdu z práce pak s ní musím psát úkoly a učit se jsem na ni protivná protože se mi vůbec nechce a je mi to líto, chce třeba po mě číst pohádku a já ji odbydu ať to zkouší sama protože se mi fakt nechce a je toho víc, navíc už z toho mám i střevní potíže atd. Novou práci bych hledala těžko jsem z malého města a navíc mám solidního šéfa který mi dá kdykoliv volno i když jsem neměla nárok na dovolenou, prostě by mě zajímalo jak to dělájí ostatní a jak to zvládají :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1291
14.12.11 20:58

Ahoj, ja mam deti male, takze z vlastni zkusenosti nemuzu slouzit, ale jedna z mych znamych ma osmiletou dceru… neda dopustit na skolni druzinu. Dcera ji za prvy dojde domu a vetsinou ma ukoly udelane a este je vyradena z druziny, takze ma dobrou naladu a ne takovou potrebu se druzit a povidat si, i kdyz je jinak ukecana desne - kdykoli ji vidim, tak pusu nezavre… a a vramci druziny jim nabizi jeste ruzne krouzky - fletnu, klavir, sachy… takze pokud vase skola tuhle moznost nabizi, mozna by to stalo zza vyzkouseni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.12.11 21:01

A jak dlouho už jsi v práci? Všechno chce čas a musí se zaběhat. Jednoduché to rozhodně nemáš, ale moc jiných možností asi není, pokud vás manžel všechny neuživí sám :nevim: Pomůže Ti manžel, když je doma? Vyluxuje třeba nebo umyje nádobí? Musíte se o to podělit, nemůžeš se strhat, jsme jenom lidi. Sedněte si spolu, řekni mu, že nezvládáš a pobavte se, co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.12.11 21:02
jakkoli píše:
Ahoj, ja mam deti male, takze z vlastni zkusenosti nemuzu slouzit, ale jedna z mych znamych ma osmiletou dceru… neda dopustit na skolni druzinu. Dcera ji za prvy dojde domu a vetsinou ma ukoly udelane a este je vyradena z druziny, takze ma dobrou naladu a ne takovou potrebu se druzit a povidat si, i kdyz je jinak ukecana desne - kdykoli ji vidim, tak pusu nezavre… a a vramci druziny jim nabizi jeste ruzne krouzky - fletnu, klavir, sachy… takze pokud vase skola tuhle moznost nabizi, mozna by to stalo zza vyzkouseni ;)

A družina super, to mě nenapadlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.12.11 21:15
Anonymní píše:
Ahoj holky takových témat tady bylo asi hodně,ale přesto bych se ráda vypsala a nechala si poradit preferuji rady maminek které jsou delší dobu po mateřské tudíž celý den v práci :,( Jak začít krátce po mateřské jsem nastoupila do práce na 6ti hodinové směny což bylo perfektní ranní od 8 do 14 odpolední od 12 18, máme jednu dceru ta chodila do školky manžel pracuje též na směny tak jsme se střídali i když byla dcera nemocná tak vlastně pořád byl někdo doma, když jsem měla raní tak jsem se malé věnovala chodily jsme ven v létě na koupák atd. Zaměstnání jsem měla dva roky teď přes léto jsem byla na pracáku a protože dcera povyrostla tak jsem si mohla vzít práci v které jsem do 17,protože už mi ten jeden týden vydrží sama doma, problém je v tom, že to nějak nezvládám, ráno ji vezu do školy od 12-13 mám přestávku tak ji zase odvezu domů když má manžel ranní tak to jde někdy s ní napíše úkoly atd., ale i tak dojdu domů po páté doma mě čeká vždy nějaká práce však to znáte skoro se v klidu nenajím atd.,ale horší je to když má manžel odpolední a dcera na mě čeká až dojdu z práce pak s ní musím psát úkoly a učit se jsem na ni protivná protože se mi vůbec nechce a je mi to líto, chce třeba po mě číst pohádku a já ji odbydu ať to zkouší sama protože se mi fakt nechce a je toho víc, navíc už z toho mám i střevní potíže atd. Novou práci bych hledala těžko jsem z malého města a navíc mám solidního šéfa který mi dá kdykoliv volno i když jsem neměla nárok na dovolenou, prostě by mě zajímalo jak to dělájí ostatní a jak to zvládají :poblion:

Nevím, do jaké třídy dcera chodí, ale když je sama celé odpoledne, tak 1. to nejspíš nebude, tam jsem synovi pomáhala. Ale jinak ne, je ve 4. třídě, úkoly si píše sám a jen občas chce poradit, když něčemu nerozumí, proč by si teda úkoly nemohla napsat sama? :think: A na večer by nechala jeno to, když si nebude vědět rady. Jinak teda pokud člověk nemá nějaké fungující babičky, tak většinou všední dny tráví lítáním mezi školkou, školou, kroužky a prací. Vem si, že bys v těch 17 valila ještě někde do školky pro 2. dítě :lol: , takže si říkej, že ještě to není nejhorší :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1754
14.12.11 22:03

Ja koncim pres tyden okolo seste vecer a doma uz nic nedelam. Dcera musi mit napsane ukoly nez prijdu (pokud to sama zvladne), neuklizim ani kdyby se pres neporadek nedala najit podlaha (tak strasne to nikdy nevypada). Uklidi a pradlo vyzehli pani na uklid. Vecere jsou studene, chystam je ja nebo manzel, podle casu.
Manzel vecer vykoupe deti, ja zkontroluji aktovku, podepisu co je treba a nachystam obleceni na druhy den.
Fungujeme tak uz dlouho a jde to dobre. Ale zacinala jsem postupne neskocila jsem z RD na plny uvazek, takze mi to pribyvani prace ani neprislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.12.11 22:05
lenka_ píše:
Ja koncim pres tyden okolo seste vecer a doma uz nic nedelam. Dcera musi mit napsane ukoly nez prijdu (pokud to sama zvladne), neuklizim ani kdyby se pres neporadek nedala najit podlaha (tak strasne to nikdy nevypada). Uklidi a pradlo vyzehli pani na uklid. Vecere jsou studene, chystam je ja nebo manzel, podle casu.
Manzel vecer vykoupe deti, ja zkontroluji aktovku, podepisu co je treba a nachystam obleceni na druhy den.
Fungujeme tak uz dlouho a jde to dobre. Ale zacinala jsem postupne neskocila jsem z RD na plny uvazek, takze mi to pribyvani prace ani neprislo.
:lol: :lol: tak ta paní na úklid je takový detail, tu máme každá :lol:
  • Citovat
  • Upravit
1754
14.12.11 22:10
sieta.m píše:
lenka_ píše:
:lol: :lol: tak ta paní na úklid je takový detail, tu máme každá :lol:

Ja se nechtela nikoho dotknout. Jen teda pokud koncim v praci az vecer, tak po prichodu domu nebudu jeste uklizet. A vikendy chci mit pro rodinu.
Takze pani na uklid je pro me reseni. Chodi k nam od te doby, co mame druhe dite, normalne uklizi v mistni ZS a jednou tydne prijde k nam. Za ty 4 roky je uz skoro soucasti nasi rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
14.12.11 22:11

Tak pani na uklid nemusi chodit denne, staci 2× 3× v tydnu a nestoji to tolik. Az pujdu na plny uvazek do prace, tak s tim taky pocitam, ulevi to neskutecne a hlavne to prospeje vztahu - zenska nemuze mit pocit, ze je sluzka, a chlap ze podpantoflak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
14.12.11 22:12

Jee, to je pravda, tak casto ani nemusi, nejak mi nedoslo, ze kdyz uz sou decka vetsi, nenadela se tolik bordelu, zvlast, kdyz celel dny nejste doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
14.12.11 22:16

k nam chodila 2× tydne. Od te doby, co jsme koupili susicku na pradlo, tak staci, kdyz prijde jednou tydne.
A mam uzasneho manzela. Nechce, abych s domacnosti mela starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
14.12.11 22:20

Takhle to mam s pritelem taky… i kdyz ja ho podeziram, ze to rika jenom proto, ze by mu bylo trapny odmitat, kdybych ho chtela jeste vice zapojit do prace kolem domacnosti, tak ma tenhle postoj, aby se mnou nemusel jit do konfliktu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.12.11 22:23
lenka_ píše:
k nam chodila 2× tydne. Od te doby, co jsme koupili susicku na pradlo, tak staci, kdyz prijde jednou tydne.

To já mám taky úžasného chlapa, taky nechce, abych měla s domácností starosti, tak děláme doma všechno dohromady :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.14 11:07

Ahoj, přidávám se do klubu, mám dvě děti, práci na částečný úvazek pouze dva dny v týdnu. Ale je to práce psychicky velice náročná, v podstatě se kromě dvou desetiminutových přestávek nezastavíme a ještě posloucháme ať sebou hodíme, že děláme pomalu :roll:Na konci směny ani nevím jak se jmenuji. :? Směny všeljaké, jeden den třeba ranní noční, nebo odpolední ranní, přiznám se že po tomhle maratonu se musím dávat tři dny dohromady.Do toho mám teď nemocnou dcerku, takže celé noci propláče, teď jsem měla v sobotu odpolední v neděli ranní. Z odpolední jsem se dostala v 23 00 domů, do toho jsem od půl jedné do třech v noci byla vzhůru s malou a ve čtyři vstávala zase do práce :roll:.Chtěla jsem jen podpořit ostatní maminky, které toho taky mají plný hrb :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23847
3.3.14 11:40
@Anonymní píše:
Ahoj, přidávám se do klubu, mám dvě děti, práci na částečný úvazek pouze dva dny v týdnu. Ale je to práce psychicky velice náročná, v podstatě se kromě dvou desetiminutových přestávek nezastavíme a ještě posloucháme ať sebou hodíme, že děláme pomalu :roll:Na konci směny ani nevím jak se jmenuji. :? Směny všeljaké, jeden den třeba ranní noční, nebo odpolední ranní, přiznám se že po tomhle maratonu se musím dávat tři dny dohromady.Do toho mám teď nemocnou dcerku, takže celé noci propláče, teď jsem měla v sobotu odpolední v neděli ranní. Z odpolední jsem se dostala v 23 00 domů, do toho jsem od půl jedné do třech v noci byla vzhůru s malou a ve čtyři vstávala zase do práce :roll:.Chtěla jsem jen podpořit ostatní maminky, které toho taky mají plný hrb :kytka:

Jen tak pro zajímavost, když jsi anonymní - co děláš konkrétně?
Zas pokud je člověk v práci spokojenej a dělá co ho baví, tak dva dny v týdnu by byla brnkačka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová