Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Málokdo si umí představit, co to obnáší mít dítě, kdo ho ještě nemá a zvlášť chlap ![]()
tak teď jsem se zasmála ![]()
neboj však ono to příjde a až bude mimčo na světě, tak to začne tomu tvému všechno docházet ![]()
Mě to divné nepřijde, je to vaše první dítě a každý má o miminku mlhavé naivní představy.. On se vrátí nohama na zem až se malé narodí
nemůžeš se na něho zlobit že to všechno nedomyslí až do konce, já jsem taky fůru věcí nevěděla ale s miminkem to přišlo samo u nás na obou stranách - na mé i partnerově
Ne nemáš zatmění. Kdo nikdy neměl mimino, tak to prostě nepochopí. Vydrž, ono mu to dojde. Mě můj drahý muž neustále rozčiloval řečma o porodu, že to nic není, všechny to zvládly atd. Byl u porodu, při tlačení měl snad horší výraz než já a pak mi děkoval a plakal a smekal klobouk, že je to ku.va jízda. A pochopil…
A viděl vůbec někdi živý mimino dýl než 5 minut? Jen neví do čeho jde, bych mu aspoň nařídila povinné studium nějaké knížky nebo webu o miminech. ![]()
anonymka - ja jsem mu doporucila at se zepta sve matky kolikrat denne kadil a musely se mu menit pliny kdyz mu bylo 6 tydnu a jestli by tenkrat hrave zvladl jet 10h autem, tak jsem zvedava jestli tchyne nezklame
mne to ze zacatku prislo pomerne vtipny dotazy a plany podobnyho razu ale ted me to zacina teda uz nervovat ponekud
hlavne kdyz se mu to snazim vysvetlit ze s tak malym ditetem to neni tak jednoduchy jak si mysli a on si porad vede svou ![]()
nezlob se, ale mě to přijde v pohodě jet 10hodin autem s miminem. Pro mě lepší než letět letadlem
A nemáte kolem sebe někoho s malým mimčem? Že by se šel poučit. ![]()
Diskuzí jsi mě fakt pobavila, ten popis chlapa je parádní.
![]()
A problém fakt není u tebe.
![]()
ynax - fakt ? no jeste zes nerekla ze bude lepsi ten vlak
mne prijde letadlo lepsi 1) rychlejsi, 2) bezpecnejsi
Taky bych volila letadlo, když už, autem ani vlakem ne. Protože můžeš krmit, chovat, přebalovat a nemusíš řídit.
nelisa - no prave bohuzel nemame, hlidat prtavy mimino tak pul dne to by ho nejspis vylecilo hned
ja se trochu prave na zaklade tohohle i bojim aby to tak nebylo i po porodu ze se pak vsho bude stranit, nebuse se chtit starat a tak, co ja vim…ale to se tedka nevyresi
na druhou stranu treba dnes jsem mu vykladala jak jsem byla na ultrazvuku a videla jak se to hybe a to byl uplne dojatej
tak treba je proste jen tedka ze vseho mimo nebo ja nevim ![]()
Tohle znám
Když jsme čekali prvního syna, tak si manžel plánoval, že až si pro nás přijede do porodnice, tak nepojedeme rovnou domů, ale vezmeme to velkým obloukem přes všechny příbuzné a všem ho ukážeme
A pak si jednou v obchodě všiml maminky s asi 8-mi měsíčním dítětem, a šeptal mi do ucha: „Dívej, ona má novorozence, to se muselo narodit teď někdy, ne?“
A ještě si pamatuji, jak plánoval, že mezi naši postel a postýlku pověsíme nějaké prostěradlo nebo závěs, aby na nás malý neviděl.
Tak v tu chvíli se moje idylické představy o mém chlapovi rozplynuly
A když jsme se dohadovali, jak si rozdělíme úlohy v péči o dítě, sdělil mi, že on mi pomáhat s ničím nebude, od toho budu na mateřské abych všechno stíhala, on přece bude muset pracovata bude tedy unavenej, narozdíl ode mě!!! V té době mě to strašně rozčilovalo a mohla jsem vysvětlovat jak jsem chtěla, nechápal. On prostě neměl o tom, co je to mít dítě, ani sebemenší představu. Ale je to pochopitelné, protože měl plnou hlavu jiných starostí, a určitě neseděl celé hodiny u internetu nebo nad knížkama aby se dověděl jak probíhá porod a jak se starat o miminko, tak jako já
Já jsem samozřejmě taky neměla představu, ale přecejenom jsem věděla něco víc. My ženy máme holt lepší představivost
Chlapi potřebují čas a osobní zkušenost. Takže, dnes je z mého manžela skvělý otec a mnohdy se jeví rozumnějším než jsem já
Už dávno všechno pochopil, chvíli to trvalo, ale neboj, každý člověk se po narození dítěte změní, to se budeš divit! ![]()
n tak manžel mně taky kolikrát dokáže takovýma věcma překvapit, u nich je to asi normální, mají jiný způsob myšlení, takový jednodužší, nedokážou dělat ani šest věcí najednou jako my ženský
![]()
Ahoj, rozhodla jsem se zalozit tohle tema, protoze mi uz na nekteryma otazkama a planama mojeho muze zustava hlava stat
jsem v pocatku tehotenstvi a ten muj uz ted chce vsechno planovat dopredu do nejmensiho detailu. Bude to jeho i moje prvni dite. Problem je v tom, ze jsme ted aktualne pres tisic kilometru od sebe, ale budeme se pak sestehovavat. No a to je prave to
strasne se divi proc nechci v tehotenstvi X-krat letat letadlem. Kdyz jsem mu rekla ze na konci tehotenstvi ani nikoho do letadla nikdo nevezme, tak se zamyslel a zeptal se me jestli teda chci jet vlakem
pak kdy ze dite po porodu muze cestovat, tak jsem rekla ze je dobre pockat minimalne 6 tydnu, a on ze to je v pohode, ze pak s nim muzu prijet sama autem. Kdyz jsem mu rekla jestli si umi predstavit jak 6tydenni dite cestuje 10h autem jen s matkou rekl ze mu to prijde v poho
na otazku jestli si umi vubec predstavit co to obnasi mit tak maly mimino pak uz moc odpovedet nedokazal
zacinam si klast otazku jestli mam tehotensky zatmeni mozku ja nebo on
nebo jestli je to v tehotenstvi normalni ze proste nekteri chlapi zacnou uvazovat uplne mimo
protoze jinak je to normalne racionalni clovek. Budu rada za vase nazory