Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte maminky! Mám takový dotaz co děláte s dětmi venku když není kam zajít? Nevím jak to je u vás a v našem městě není absolutě co dělat s dětma alespoň mě to tak příjde. Hřiště jsou tady tři z toho jsou dvě uzavřená pro veřejnost páč jedno je fotbalové a druhé házenkářské a to třetí je sice přístupno veřejnosti ale je to školní hřiště takže tam vlastně nic není jen trávník a písek pro skok do dálky, jinak je tady sice udělanej parčík pro děti prulizka skluzavka atd. ale je tam tolik štěrku že dělalo problém se tam projít i mě natož dceři ktere jsou 2 a půl roku. Tak by mě zajímalo jak to řešíte vy maminky které to mate podobně že u vás vlastně nic není. Bydlíme v ostravě -Klimkovicich a na to že je to male město je tady uplne hov. jediné místo kam můžem zajít je park ale tam mam strach aby mi mala nevběhla do rybníka a navíc tam věčně sedí nějaká banda puberťáků a chlastaj nebo hulí nebo i jiné věci… prosím poraďte ![]()
Tak v tomto počasí je docela jedno, zda ve městě jsou klouzačky, houpačky a jiné vymoženosti..My je tu celkem máme, ale co s tím ted, v chladu a mokru..
Takže v létě se vyřádila na všem a nyní jsou naše pobyty venku formou procházky..
Každé dopoledne na malý nákup a cestou zpět si prostě dáme kolečko v blízkosti domova..Obvykle zmokneme - jako dnes ![]()
Mě přijde ,že víc počasí a nekvalitní vyžití vadí maminkám než dětem, protože moje dcera se zabaví i u okapu, co crčí vodu, u klacků, listí, sleduje psi, auta, sbírá staré žaludy..prostě co kde vidí..nejvíce vede šlapání do louží.. ![]()
Také jsme na malém městě a prostě jen chodíme a čumíme..a jí to stačí ![]()
A co nějaký les, kopec… Jinak mě nic nenapadá, též jenom tak bloumáme… Včera jezdil kolem baráku s náklaďákem.
Malý má taky 2,5 a projde teda i štěrkem a do rybníčka se bezhlavě nevrhá, není přece blbý
![]()
My teď moc nejsme venku, chodíme do mateřských center, plavat, cvičit pro děti a tak. Navštěvujeme se s kamarádkama. Jsem na vesnici, ale satelit prahy, takže taky je hřišť milion, ale stejně je to mokré, studené. V létě ho to stejně bavilo tak jeden den v týdnu- ono taky co tam každý den půl dne, že?
Angua píše:
A co nějaký les, kopec… Jinak mě nic nenapadá, též jenom tak bloumáme… Včera jezdil kolem baráku s náklaďákem.Malý má taky 2,5 a projde teda i štěrkem a do rybníčka se bezhlavě nevrhá, není přece blbý![]()
![]()
jé my máme taky 2,5roku
.
Lizbeth píše:
Tak v tomto počasí je docela jedno, zda ve městě jsou klouzačky, houpačky a jiné vymoženosti..My je tu celkem máme, ale co s tím ted, v chladu a mokru..
Takže v létě se vyřádila na všem a nyní jsou naše pobyty venku formou procházky..
Každé dopoledne na malý nákup a cestou zpět si prostě dáme kolečko v blízkosti domova..Obvykle zmokneme - jako dnes
Mě přijde ,že víc počasí a nekvalitní vyžití vadí maminkám než dětem, protože moje dcera se zabaví i u okapu, co crčí vodu, u klacků, listí, sleduje psi, auta, sbírá staré žaludy..prostě co kde vidí..nejvíce vede šlapání do louží..Také jsme na malém městě a prostě jen chodíme a čumíme..a jí to stačí
Ano, my naši vycházku skončíme pravidelně u silnice a tam čučíme na auta, náklaďáky a já jsem po 15min. zmrzlá, když jen stojíme a koukáme.
Procházka, nic moc se dělat nedá, taky se dá jít těsně po setmění obdivovat vánoční výzdobu.
Nelisa píše:
Procházka, nic moc se dělat nedá, taky se dá jít těsně po setmění obdivovat vánoční výzdobu.
Ano, to syn miluje, taky to plánuju před vnoci, až toho bude více nazdobeného. Minimálně cestou ze školky stojí stromeček a tam musíme vždy zastavit autem a koukat.
ono ani tak nejde o to že je teďkom hnusně spíše celkově přez rok jasně v létě je to lepší jsou tady zahrádky a mají tam vyžití pro děti ale přece nebudu vysedávat každý den u hospody teď to ani nejde. jasně procházky jsou fajn je fakt že mě to moc nebáví jen chodit a čučet:-) jsem asi divná ale celkem se hrozím toho až se nám narodí sourozenec což má být na začátku ledna sice bude zima ale v teplejší dny když pujdem ven mam strach že mi mala někam zdrhne
je dost živá až hyperaktivní:-D celá maminka no… jak jste to zvladaly vy s dvěma dětma zvláště když to starší je ohromně neposedné jako ta moje ďáblice? ![]()
tak nechod a necuc, vzdyt se nemusi lezt stale ven… dite ti bude utikat jen, kdyz to dovolis…
Dělám to jako Lizabeth. Na nákup a prodloučím cestu procházkou. Jen to dělám naopak - procházka cestou tam, abchnebyla na procházce jak soumar s nákupem.
Dopo jsme bd doma nebo jdem pěšky (nebos odrážedlem) na nějaký kroužek do MC, případně pošta, úřad, banka…
A dítě by mi snad do rybníku taky nevběhlo, pokud bych ho řádně poučila. To bych nemohla vylézt vůbec ven protože do silnice může vběhnout všude.
Příspěvek upraven 09.12.11 v 15:21
Jak nastane tohle počasí, tak 3× do týdne zajdeme na procházku a nebo zajedeme do města, ale spíš se sejdem s jednou sousedkou nebo s druhou a malýho holt musím zabavit doma. Mě tohle počasí fakt nebaví a malýho taky moc ne. Dokud jsem bydleli ve městě, tak jsme měli hřiště před barákem a stejně jsme tam nechodili. Maximálně chvilku pohoupat, ale pak chtěl jít na písek a to v tomhle mokru fakt nee.
s tím utíkáním samozdřejmě že se snažím to regulovat ale občas už nepomůže ani dát jí na zadek asi ji to ode mě nebolí ani nepípne a to mě kolikrát fakt bolí ruka od manžela je to něco jiného z něj má větší respekt
piskotek11 píše:
s tím utíkáním samozdřejmě že se snažím to regulovat ale občas už nepomůže ani dát jí na zadek asi ji to ode mě nebolí ani nepípne a to mě kolikrát fakt bolí ruka od manžela je to něco jiného z něj má větší respekt
a co míssto na zadek pořádně vysvětlit, proč ne. ![]()
piskotek11 píše:
Na frekventovaných místech za ruku a nepustit, i kdyby se vztekala, naučit, že tohle pravidlo musí respektovat.