Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
chtěla bych se s Vámi promluvit. a hlavně poprosit Ty, které se v podobné situaci nacházejí o rady.
Stavíme baráček máme hypotéku a čekáme miminko. Na mimáčka se moc už těšíme jen mám někdy strach jak to zvládneme
v práci mám smlouvu na dobu určitou takže se nebudu mít kde vrátit proto chci jít na 3 letý rodičák. Ale po odečtení hypotéky a všech poplatků nám na jídlo a drogérii zbyde „jen“ 7 tisíc.
Dá se to zvládnou?
Moji utěchou je to, že bydlime na vesnici takže nějaka ta zelenina a masa to občas budeme mít domácí.
Díky moc Helča
Ahoj Hell, 7tis je super částka, je to víc než tisícovka na týden, takže vyjdete určitě
Žádný stres a hodně štěstí ![]()
Fen-fire.. a ty máš osobní zkušenosti? a když jsem se dívala kolik stojí plínky a sunar.. tak mě to někdy bere a mám opravdu strach..díky ![]()
Ahojky,tak to máte super částku,my máme ve 3 tak 3000,– na měsíc
Pokud ti to zustane na jidlo a drogerku to ti jeste zustane.Hele zkus si tedka oddelavat nejake penize na horsi casy.Ale pokud z toho budes platit jidlo a drogerku i kdyby sunar tak porad se da krasne vyjit.
pajinkaa28 píše:
Pajinko tak to Tě opravdu obdivuju.. a prosím Tě to vaříš každý den? a z toho platiš i drogerku a plinky? Opravdu poklona!
pajinkaa28 píše:
Mohu se zeptat co tak jite??Jako to bych chtela taky umet ![]()
ja nevim ale pocitas tam treba i dopravu do prace atd pro manzu jidlo do prace nebo jen ciste jidlo a drogerii?
podle me je 2000,– na tyden tak akorat - pokud kupujes pliny v akci a nekupujes UM.. me jen Nutrilon staval cca 1600,– mesicne..
takze zvladnout se to asi da ale teda hodne na knop a zadne rozmazlovani, proste zakladni veci, potraviny atd…
kattkka píše:
Pokud ti to zustane na jidlo a drogerku to ti jeste zustane.Hele zkus si tedka oddelavat nejake penize na horsi casy.Ale pokud z toho budes platit jidlo a drogerku i kdyby sunar tak porad se da krasne vyjit.
Snažím se dávat penízky bokem na výbavičku.. ale jsem na rizikovem.. takže ten vydelek je už ted tech 7tisíc.. ale aspon se učíme už takhle žít..
Hell zkušenost mám, utratím taky tak a to nijak zvlášť nešetřím, prostě utrácím přiměřeně. Plíny kupuju v akcích, hodně využívám slevových kuponků z DMka, dcera pije Nutrilon už od narození. Plánuju si jídelníčky a podle toho nakupuju, na svačiny a snídaně dělám hodně pomazánky, peču domácí buchty. Nám nakupuju taky v DMku, šampony, mýdla a tak, kosmetiku si moc nekupuju, ale kvalitní krém na obličej mám vždycky. Hodně si píšu seznamy, jak na jídlo, tak na ostatní věci a držím se jich. Nejhorší je nakupovat jenom podle oka a pak přijít domů a nemít co na večeři a z čeho vařit, když lednička je plná
![]()
Plínky už máme naštěstí jen na noc,ty kupujem v Albertu,50ks za nějakých 130,– a má jednu na noc,takže to vydží skoro 2 měsíce.Nakupujem hodně v akcích,vařím tak každý 2 den a malý už chodí do školky,tak má i tam jídlo,ani sama nevím jak to zvládáme,ale dá se to ![]()
Fen-fire- tvoje hospodareni okomentuji jenom slovy klobouk dolu!!! A taky se stydim
!
no já teda za jídlo a kosmetiku dávám teda měs. víc peněz,jen když jsem spočítala kolik jsem nechala za rok za sunar a kaše částka přesáhla 20 litrů!! a kde jsou plíny aj. takže já bych určitě nevyžila ale myslím si že když se chce vše jde, jen to teda bude složitější, vidím to sama, stačí drobná nemoc a hned se nechá pár stovek ne-li tisícovka v lékárně a tak když je takhle napjatý rozpočet je to složitý. co se týče jídla chce se to dívat na akce, i u blbého jogurtu sledovat cenu, to samé kosmetika. ale určitě to zvládnete držím pěsti, z mé vlastní zkušenosti jsou začátky s miminkem fajn, i když jste na UM tak toho nesní a nepotřebuje tolik jako když je větší, teď je to teda šupa.
kačka25 píše:
Fen-fire- tvoje hospodareni okomentuji jenom slovy klobouk dolu!!! A taky se stydim!
Jejda Kačko a vidíš, mě to přijde úplně normální a ještě si připadám, že někdy zbytečně utrácím
![]()
jedu celou domácnost,drogerii,jídlo,pleny,UM,naše osobní potřeby a věcičky pro holku (krom oblečení) ze sedmi tisíc… platíme taktéž hypotéku.na žádný vyskakování to opravdu není ale jde to,zatím se nestalo že by nebylo co jíst nebo do čeho přebalit holku…jen je potřeba opravdu přesně vypočítat jaký peníze na co
to půjde,neboj!