Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu někdo kdo se snažil udělat autoškolu,ale neudělal,prostě na to neměl bunky?Nebo jsem jediná?Dnes jsem i jela poprvé na ostro(vjela jsem do pole kdy nás musel lanem vyproštovat jeden chlap-nevim co bysme dělali kdyby tam nebyl)a když jsem chtěla vject do garáže netrefila jsem se a hned to odnesly vrata i auto,to celý po půl hodině a v autoškole mám za sebou asi 30 hodin jízd:-(
Zkušenost nemám,ale vím,že bych dopadla stejně,tak proto jsem a vždy budu řidičsky negramotná-i když mě do toho manžel tlačí
![]()
Nějak nechápu pořádně dotaz. To už řidičák máš nebo ne? Po 30 hodinách bys už měla umět jezdit. A pokud ještě tedy řidičák nemáš a autoškolu tím pádem neuděláš tak si to platíš stejně sama, nikdo to za tebe platit nebude. Jen pokud se rozhodneš v autoškole dál nepokračovat, může ti to ušetřit peníze za opakování zkoušek.
Jinak kamarádka udělala autoškolu asi na po šesté. Už měla poslední pokus opravy a letěla by z autoškoly a musela jet od znova.
JustynaSvobodova píše:
Je tu někdo kdo se snažil udělat autoškolu,ale neudělal,prostě na to neměl bunky?Nebo jsem jediná?Dnes jsem i jela poprvé na ostro(vjela jsem do pole kdy nás musel lanem vyproštovat jeden chlap-nevim co bysme dělali kdyby tam nebyl)a když jsem chtěla vject do garáže netrefila jsem se a hned to odnesly vrata i auto,to celý po půl hodině a v autoškole mám za sebou asi 30 hodin jízd:-(
Co to znamená na ostro? To už řidičák máš nebo ne? Pokud ti to nejde tak pro bezpečnost svou i druhých se na to vykašly znám spoustu lidí kterým to nejde a přesto nějak řidičák dostanou a pak je to o hubu ![]()
Počkej, ty už máš řidičák? Nebo si ho teprve děláš?
Já teď dělám řidičák, podruhé, poprvé jsem dvakrát vylítla u jízda potřetí jsem to zkrátka vzdala, přišlo mi, že ten komisař je proti mě zaujatý. Teď jsem dělala autoškolu znovu, první jízdy jsem zase neudělala, ale komisař byl mnohem vstřícnější, ale nemohl mi odpustit, že jsem vjela do uličky protijedoucímu autu, kde to nebylo dost široké.
Ale příště už to určitě dám.
Jinak vím, že je obrovský rozdíl mezi instruktory, první mě řídit nenaučil, neuměla jsem pracovat se spojkou, kruháky byla noční můra, ani na konci jsem se neuměla dost rychle rozjet…
Teď je to o něčem úplně jiným, umím fakt jezdit, vnímám přechody, autobusy vyjíždějící ze zastávky, jsem schopná zareagovat na nenadálou situaci. A to rozhodně díky tomu, že sjem autoškolu dělala s někým jiným.
ja nevim, ale kdyz tohleto dokazez po 30ti hodinach, tak bych zbytecne za ty zkousky neplatila
Musela bys do toho asi jeste hodne investovat, aby si ty zkousky udelala ![]()
Danny841 píše:JustynaSvobodova píše:Co to znamená na ostro? To už řidičák máš nebo ne? Pokud ti to nejde tak pro bezpečnost svou i druhých se na to vykašly znám spoustu lidí kterým to nejde a přesto nějak řidičák dostanou a pak je to o hubu
Nemám řidičák,mamka chtěla abych to zkusila našim autem a takhle to dopadlo
Ahojky,
já jsem udělala zkoušky z jízdy na potřetí.Poprvé jsem ujela asi 50 metrů a vystupovala jsem.Nedala jsem přednost z prava, po druhý jsem si myslela, že jedu dobře, ale prej jsem blbě držela volant
a taky mi to chcíplo při rozjezdu do kopce.A potřetí?No to bylo šílený,ale dal mi to.Protože kdybych tam prej šla na po 4.tak to totálně pos… - jsem hroznej nervák.Přitom když jsem jezdila s učitetelem tak mi vždycky šlo.
Jenom při těch zkouškách mě zradily nervy.....Když jsem poprvé vyjela na silnici máma mi řekla ať jdu vrátit řidičák, jak hrozně jezdím.
Ale nevzdala jsem se… ![]()
Příspěvek upraven 02.12.11 v 19:15
Jinak zajet do garáže mi přijde jako vyšší dívčí, to bych si teď netroufla. Vylítnout do pole, to už je jiná káva… Měla bys po tolika hodinách umět udržet auto na vozovce. Jak se ti to povedlo, nějaká prudká zatáčka a nepodřadila jsi si?
alsem píše:
ja nevim, ale kdyz tohleto dokazez po 30ti hodinach, tak bych zbytecne za ty zkousky neplatilaMusela bys do toho asi jeste hodne investovat, aby si ty zkousky udelala
Je to mazec, že po 30ti hodinách ![]()
Tak každému jde něco jiného,někdo je šikovný na tohle,jiný na něco jiného,někdo se naučí jezdit za jeden výcvik v AŠ, někdo potřebuje pár jízd navíc a někdo na to nemá buńky ani kdyby těch výcviků udělal 10
manžel dělá instruktora v autoškole a pár takových lidí už tam měli,zaplatili třeba 2 celé výcviky a stejně to nakonec vzdali, ale nestává se to často, možná tak 1 za rok ![]()
ahoj, tak já myslím, že něco jinýho je nervovat se, to by měl i inspektor poznat a hlavně přece musíš vědět co ti říká instruktor, a jakej ty sama máš pocit z jízdy..já dělala řidičák před půl rokem, hodin jsem měla půlku co ty a 14 dní po zkouškách jsem začala normálně jezdit..takže mít dvojnásobek hodin, tak si myslím, že to fakt musí jít každýmu..ale jestli ti to nejde, tak bych to nechala, prostě je lepší neřídit, než ublížit sobě nebo někomu jinýmu a mít výčitky celý život..i když já z tvého dotazu tak nějak nechápu jestli už řidičák máš nebo ne ![]()
alsem píše:
ja nevim, ale kdyz tohleto dokazez po 30ti hodinach, tak bych zbytecne za ty zkousky neplatilaMusela bys do toho asi jeste hodne investovat, aby si ty zkousky udelala
máš pravdu,nezvládnu to,vyhodila jsem už skoro 10 000 zbytečně a myslím že dál si připlácet jízdy jsou akorát vyhozené peníze.
JustynaSvobodova píše:Danny841 píše:Nemám řidičák,mamka chtěla abych to zkusila našim autem a takhle to dopadloJustynaSvobodova píše:Co to znamená na ostro? To už řidičák máš nebo ne? Pokud ti to nejde tak pro bezpečnost svou i druhých se na to vykašly znám spoustu lidí kterým to nejde a přesto nějak řidičák dostanou a pak je to o hubu
Hele, já jsem poprvé před asi 2týdny jela kolem našeho bloku, mi to nedalo, muž mě vyhecoval. Jela jsem jak posraná asi 10km/h, velkou část cesty na jedničku
Když jsem projížděla ulicí, kde po obou stranách parkují dost natěsno auta, tak mi došlo, že vůbec nemám odhad na pravý bok, tak jsem to tam klidně mohla očesat
Samostatná jízda je něco jiného, taky jiné auto, spojka funguje jinak, to si nejdřív musíš najít nějaký plácek a pořádně si ho osahat a teprve pak vjet na silnici a ne na nějaký hlavní tah, spíš do nějaké domkové čtvrti, nebo na vesnici a tam si popojíždět, dávat přednosti zprava, pomaličku zatáčet…
Doufám, že předtím než si vlítla do toho pole tak si nejela na pozemní komunikaci, ale po nějaký polňačce.