Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní to je mi líto. Jak budeš mít úmrtní list, zajdeš s ním na pohřební službu, kterou si vybereš a oni ti se vším poradí a všechno zařídí.
Upřímnou soustrast.S úmrtním listem zajdeš na pohřební službu, a oni se již postarají.Kremace bez obřadu stojí cca 10000.Pohřeb do země 15000.
Ahoj, to je mi moc líto, takhle před vánocema
především Ti přeji úpřímnou soustrast …Jinak zítra až půjdeš z nemocnice s úmrtním listem, tak v první řadě navštiv nejbližší pohřební službu a všechno si tam s nima domluvíš, oni to udělají všechno už za Tebe, nabídnou Ti nnapř. nejlevnější variantu, jak ho budeš chtít tatínka pochovat, či zpopelnit, všechno dneska obstarávají pohřebáci(aspon u nás to tak bylo). Nedávno mi umřela máma, tak jsem zažila to samé, musela jsem do pohřební služby donést spodní prádlo, šaty a ostatní(boty, podprsenku, kalhotky) a zakoupit rakev- tu nejlevnjěší co měli, ale hezkou i s peřinkou. Dohromady mě jeji zpopelnění( na její přání) stálo s celým tím , bez obřadu 12 000 kč. Přeji Ti ať to vše zvládneš a ještě jednou úořímnou soustrast.
Ahoj, to je mi moc líto. Budeš muset vrátit na úřad občanku, zjistit si údaje na placení inkasa, aby nevznikal dluh, než se vyřídí pozůstalost… S úmrtním listem (někdy chtějí i ukázat občanku) do pohřební služby, tam to stojí kolem deseti tisíc bez obřadu (záleží na lokalitě). Poptej se na notáře, jestli tě vyzvou a nebo si budeš muset zajistit sama… ten ti pak řekne, co budeš muset ocenit (dům, byt, auto, veškerý majetek nebo dluhy).
Přeju hodně sil, nemáš to jednoduché ![]()
Jo aještě jestli ti to pomůže, tady na webech najdeš spoustů pohřebních služeb( podle toho odkud jsi) a tam jsou i ceníky a co a jak se děje a kolik co stojí, máš v tom lepší přehled. Já si taky tak vybrala a byla jsem spokojená, jak s cenou, tak s přístupem pracovníků v pohřebním.
Holky moc Vám děkuji...... Vrítit občanku?
ježiš tak to je pro mě vážně novinka, díky za radu ![]()
Pokud zemrel v nemocnici obcanku vracet nemusis pohrební služba ji dostane se zesnulým a na matriku ji zasle sama (pracovala jsem v PS temer dva roky tohle se snad nezmenilo…) Umrtní list vesměs vystavuje matrika až po pohrbu píše se tam datum pohřbu nebo kremace.( ne do listu, ale do knihy umrtí)
nielamatka píše:
Pokud zemrel v nemocnici obcanku vracet nemusis pohrební služba ji dostane se zesnulým a na matriku ji zasle sama (pracovala jsem v PS temer dva roky tohle se snad nezmenilo…) Umrtní list vesměs vystavuje matrika až po pohrbu píše se tam datum pohřbu nebo kremace.( ne do listu, ale do knihy umrtí)
Takže proč já tam vlastně zítra musím jít, když ani nedostanu úmrtní list? Jen pro osobní věci? a na základě čeho půjdu do té pohřební služby? ![]()
moc mě to mrzí…Upřímnou soustrast…většinou nemocnice mají už dohodnutou pohřební službu…spoléhají na to,že když budeš mít vybranou jinou tak už se Ti nebude chtít s mrtvým šachovat
..omlouvám se,ale nám se to stalo už několikrát… ![]()
toto je dobré si přečíst
Hlavně si do nemocnice vem svoji OP, aby Ti vydali pozůstalost po tatínkovi. S OP zemřelého Ti vystaví potvrzení o úmrtí (u nás to dělala přijímací kancelář nemocnice) a s tím se jde do pohřební služby. Pokud lidé byli hodně „zničení“ dokonce dali pohřební službě jen OP zemřelého a oni to vyřídili i v nemocnici.
Příspěvek upraven 29.06.15 v 12:11
My tedy vracely všechny doklady po zemřelém i s OP,nikdy ji nemocnice neposílala sama.Pokud je ve městě více jakjedna pohřební služba tak si ji musíš vybrat sama nemocnice to nezařídí bo by byla nařčena(je to o konkurenčním boji
)toto všechno musíš zařídit ty sama
Přeji hodně sil
![]()
Taky přeji upřímnou soustrast. my jsme vyřizovali v létě pohřeb babičky, taky zemřela v nemocnici. je to hodně blbý, ale v první řadě chtěli uhradit pobyt v nemocnici, aby z toho nebyl problém. pak jsme její čisté oblečení donesli na patologii rovnou a pak jsme hned jeli na pohřební ústav, tam odevzdali její občanku, všechno jsme domluvili, parte a tak a oni se úplně o všechno postarali sami, asi týden po pohřbu přišel dědovi domů úmrtní list. Pak se ozvala notářka, kvůli pozůstalosti.
Bodlinko ano pohrebni službe kterou si vybere je predava ve meste byly dve PS
Anonymko ano pro osobni veci a oznamit kterou Ps sis vybrala.
Nechci byt za necitu, ale co vim tak nemocnice maji dostatečně velké márnice a co vím tak PS už nesmějí odvazet pokud k tomu pozustalý nedá souhlas … zákon o pohřebnictví.
Ahojky holky dneska mi umřel tatínek… Chtěla jsem se zeptat jestli někdo netušíte jak a co všechno potřebuji k vyřízení pohřbu… Zítra jdu do nemocnice pro osobní věci a úmrtní list kam pak? co dál? co budu potřebovat? a kolik to přibližně může stát? jen pohřeb bez obřadu?