Umřel mi otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14777
12.12.11 20:24

přeji upřímnou soustrast :,( :,( :,( , mě umřel tatínek před necelými dvěma měsíci. Byla tak jak píšeš pro osobní věci v nemocnici i pro úmrtní list, pak jsem s ním i s občankou a věcmi do rakve zanesla na pohřební službu, tam jsem si vybrala jaký druh obřadu chci jestli jen kremaci,se spopelněním, např. autobus pro smuteční hosty,jakou rakev, jaký druh parte a hlavně zálohu zaplatit, mi měli minimum zálohy bylo 10000kč, pak jsme dopláceli, jo a ptali si i jestli ho mají oholit a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.12.11 20:25

Ahoj anonymní,

upřímnou soustrast, je mi to líto i když se neznáme. :hug:

Mně maminka zemřela před 3 lety taky před vánoci. Otec šel s úmrtním listem na pohřební službu, kde vše zajistili. Měli jsme kremaci s obřadem a vyšlo to tuším na 20 tisíc.
Zeptej se nebo zavolej do více pohřebních společností at ti řeknou jaké služby a za jaké ceny nabízejí. Je lepší mít maličko přehled i když je to velmi těžká a smutná situace. Posílám hodně sil :hug: :hug: :hug:

Jinak já teda asi překročila zákon, neb jsem si nechala osobní doklady maminky na památku. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
12.12.11 20:27
Anonymní píše:
Holky moc Vám děkuji...... Vrítit občanku? 8o ježiš tak to je pro mě vážně novinka, díky za radu :roll:

mi občanku nesli na pohřební službu(pietu) a oni pak skartovali,můj tatínek bydlel v domově pro seniory, jinak mi umřela i maminka před 4,5 lety, to vyřizovala sestra, až teď to vím, co vše se musí zařídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.12.11 20:38

Ahoj,
tak u nás v práci to fungovalo tak, že se s pozůstalým domlovalo, kterou pohřební službu si bude přát. Doporučili jsme mu tu, s kterou jsme měli dobré zkušenosti a podle toho, kterou si vybral jsme jim volali. Oni si vezmou úmrtní list a OP. Pak jdeš na tu konktrétní pohřební službu a oni už ti řeknou co a jak dál. Většinou tě vedou krok za krokem. Jaký druh pohřbu, jakou budeš chtít rakev nebo urnu, domluví se s tebou na datumu pohřbu,poradí ti kam jít vytisknout parte, kdy přinést oblečení zemřelému a potom kdy máš přijít zaplatit atd.
Je toho hodně, ale většinou ti to nadiktují krok za krokem a ty jen půjdeš a spoustu toho zařídí oni.
A jinak upřímnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
12.12.11 20:39

Upřímnou soustrast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
12.12.11 20:44

Je mi to moc líto :( Já tohle všechno zařizovala sama před dvěma lety. Jen si to opravdu nepamatuju, mám to zamlžené. Jen je mi líto co prožíváš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.12.11 21:13

Upřímnou soustrast :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.12.11 21:24

Upřímnou soustrast :,( Vím, co prožíváš, mě maminka umřela před 4 měsíci a do teď tomu pořád nemohu uvěřit :,( Pohřební službu jsme si vybrali sami a oni vše zařídili, oblečení jsme tam donesli. Nás to stálo cca 20 tis. A pak se ozvala sama notářka na vyřízení dědictví. Tam jsem nechala 13tis jako odměnu notáři :pocitac: Ta se počítá podle hodnoty majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
12.12.11 21:31

Upřímnou soustrast :,( :,( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
13.12.11 00:04

Upřímnou soustrast.....tatínek mi umřel už před 6ti lety. TEn kolotoč okolo si moc nepamatuju, zařizovala vše moje maminka, ač jsme tedy chodili všude s ní.

Jen co vím, pokud je to pro tebe důležité a máš přístup k bankovnímu účtu svého tatínka, radím vybrat či urychleně převést peníze jinam. Možná už je pozdě, banka účet hodně rychle zablokuje a nebude s ním možné disponovat až do vyřízení pozůstalosti notářem…u nás to trvalo rok. V našem případě by to byla katastrofa - veškeré rodinné finance byly na účtě našeho otce. Takže za tuto radu jsme byli vděční.

Omlouvám se, že v takové situaci píši tuto radu, ale pro nás to bylo opravdu důležité. Tady se tato informace může třeba taky hodit. Nebo někomu dalšímu.

Posílám hodně sil. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.12.11 08:29

Ahoj,
ten účet zase tak rychle nezablokují, to udělá až notář, když začne řešit dědické řízení. Takže na to máte tak 14-21dní.
Jo a pohřeb mě stál kolem 18tis., jestli si to dobře pamatuji a pak se platí ještě docela velká suma nořáři. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.12.11 09:10

Holky moc Vám děkuji za rady a vlastní zkušenosti :hug:
Za chvilku jdu do nemocnice a pohřební službu jsem si už vybrala. Jen s těma financema to bude hodně náročné kor ted před vánocemi :,( Účet ani jiné věci řešit nemusím, protože otec neměl nic, vůbec nic :,( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
13.12.11 12:43

Upřímnou soustrast, mě před 2lety zemřel tchán, manžel zařizoval pohřeb…ohledně té banky, opravdu se účet bude blokovat a pak se ještě řeší ty výběry po datu úmrtí u notáře, tohle může být pak velmi nepříjemná situace. Jinak notář obešle dědice sám, uvědomí jej o úmrtí úřady. Manželovi velmi pomohli v nemocnici, kde tchán zemřel a potom v pohřební službě, i ve věci parte a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.12.11 18:47

Díky… už jsem všechno zařídila parte mám doma a pohřeb bude v pondělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 11:50

Ahoj holky… chci se zeptat. Umřel mi bratr a my nevíme co udělat dřív. Co zařídit. Tělo je ještě v ústavu soudního lékařství po pitvě a příští týden by nám ho měli vydat. Ale nevim jak to je, když chceme jen zpopelnit a urnu si vzít. Máme v plánu ho pak rozprášit jinde až bude hezčí počasí a bude to uzavřené. Kolik stojí jen zpopelnění bez těch kravin. Jedna se o Prahu. Ty ceníky jsou tam takový divný na těch stránkách, všude je to s pohřbem a to mi nechceme. Nebo mi stačí nějakej odkaz..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová