Nezvládám dítě a práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7876
3.3.14 11:44
@Anonymní píše:
Ahoj, přidávám se do klubu, mám dvě děti, práci na částečný úvazek pouze dva dny v týdnu. Ale je to práce psychicky velice náročná, v podstatě se kromě dvou desetiminutových přestávek nezastavíme a ještě posloucháme ať sebou hodíme, že děláme pomalu :roll:Na konci směny ani nevím jak se jmenuji. :? Směny všeljaké, jeden den třeba ranní noční, nebo odpolední ranní, přiznám se že po tomhle maratonu se musím dávat tři dny dohromady.Do toho mám teď nemocnou dcerku, takže celé noci propláče, teď jsem měla v sobotu odpolední v neděli ranní. Z odpolední jsem se dostala v 23 00 domů, do toho jsem od půl jedné do třech v noci byla vzhůru s malou a ve čtyři vstávala zase do práce :roll:.Chtěla jsem jen podpořit ostatní maminky, které toho taky mají plný hrb :kytka:

Já má teda jedno děcko. Dělám 5 dní v týdnu dost náročnou práci od 09:00 do 18:00… Jít do práce dvakrát týdně na 8 hodin, tak si pískám… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.3.14 12:08

"pouze dva dny v týdnu. " Tak to by byla brnkačka. Jednou zatnu a hotovo ;)
Já mám 8,5h cestuji do práce MHD 10minut- takže luxus.. Je pravda, že zase já musím jednou za týden vyspat 11hodin a jsem schopna zase celý týden normálně fungovat.
Paní na úklid taky využívám, ale pouze občas. Většinou přestávám stíhat, když je teplo a celý den jsme venku a domů přicházíme k večeru. To potom nic nestihám, protože jsem unavená za celý den a ráno nanovo… Děti - mladší nemůžu nechat samotnou venku a staší není schopen ji hlídat. Má spoustu jiných starostí, např. na který strom vylézt a pod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.14 15:37

@Gina108 Je to práce ve stoje na lince, výroba zámků do automobilů. Norma 4000 zámků za směnu, prostě pakárna. Není to práce která by mě bavila, bohužel jiná není, pár lidí už tam během směny omdlelo. Jeden den je ještě v pohodě, ale dva, bez spánku to už dřu hubou o zem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.14 00:02

Stres- deti,prace, domacnost- jak to zvladate?

Ahoj, taky bych se chtela pridat do klubu a vypovidat se. Pred rokem jsem nastoupila do prace, ktera je hodne stresova a od te doby jsem jiz po ctvrte doma s anginou(predtim jsem nebyla aspon 10 let nemocna). dnes mi doktorka potvrdila, ze je to stresem, ze to chce udelat zmenu, jinak budu na hromade porad, ale ja nevim jak z toho ven. Delam na plny uvazek, rano odjizdim v sedm (deti vozi manze),odchazim z prace ve ctyri, jedu pro deti do skolky a do skoly, koupit rohliky na svacinu a domu prijizdime po pate hodine. jdeme psat ukoly, ktere zaberou treba pul hodiny (nekdy i dele) a pak kazdy den musime podepisovat cteni, coz zabere treba taky 20 min. Pak vecere + uvarit si jidlo do prace, protoze se tam neda nic koupit- teda varim tak obden. Pak uz jen padnu vyrizena a protivna. nemam silu ani detem precist pohadku. O vikendu jeden den nakup (do nejblizsiho vetsiho obchodu to mame pres 20km, takze je to vzdycky vylet na pul dne), navic jeste vetsinou schanim veci do skoly na vytvarnou vychovu (kreativni pani ucitelka). No a druhy den o vikendu uklizim. Oba dva dny varit a do toho jeste vmestnat puldenni navstevu babicek. V praci na me koukaji pres prsty, ze ve ctyri odchazim a oni tam jeste jsou (nemaji deti) a i vetsinou odchazim od rozdelane prace, mam z toho stres, bojim se, ze nestihnu terminy, bude pruser atd… Zkousela jsem si najit praci na zkraceny uvazek, ale bohuzel tady v okoli zadna takova neni, pravidelne sleduji internet. Praci bohuzel potrebujeme z financnich duvodu- hypoteka, pujcky atd., navic manzel to ma v praci nejiste, tak taky vnimam stres z tehle strany, ze nesmim prijit o praci. Navic mam praci na dobu urcitou s tim, ze mi to pak prodlouzi, tak mam i stres z toho, kdyz porad takhle marodim, ze mi to neprodlouzi. Takze ted mam neschopenku, ale jedu si do prace pujcit notebook a budu delat z domova (bez neschopenky doma byt pry nemuzu)…
Nevim jak z toho ven, co delat. Dlouho jsme se s manzelem hadali o pani na uklid (on zastava ten nazor, ze preci nam v domacnosti nebude nikdo uklizet, ze to zvladaji i jini, tak to musime zvladnout i my). Tak ted jsem se nakonec proti jeho vuli s pani domluvila, ze jednou za 14 dni prijde. Uz jednou uklizela a bylo to super, takhle cisto jsem dlouho doma nemela, ale manzel brblal, ze tu byla dlouho a ze preci nechodime do prace proto, abysme to pak dali pani za uklid. Ale si za ni stojim, jednou za dva tydny ideal. A jeste chceme koupit susicku, aby odpadlo zehleni (akorat ze dalsi pujcka :( )
Babicky bohuzel bydli hodinu cesty od nas, takze pomoct nemuzou. Deti zustavaji ve skolce a druzine jako posledni, je mi to lito, ale nevim jak z toho ven. Nejvic me stve, ze si ty deti vubec neuziju, vzpominam na materskou, jak jsem se jim venovala a byli jsme vsichni v pohode (krome financi). Treba na prochazce venku jsem nebyla uz nekolik tydnu… Na cviceni jsem byla od nastupu do prace jen jednou- na nic neni cas a hlavne ani energie.
Porad premyslim, co by se dalo delat za praci z domova, aby se clovek uzivil, ale premyslim uz pres dva roky a jeste jsem na to neprisla…
Nevim, jak z toho ven, fakt uz me to vsechno stve… Jak to delate vy?

• Citovat
  • Upravit
1498
14.10.14 00:10

Ja nevim. jsem samozivitelka, co dela dvanactihodinove sluzby (denni, nocni), na dite sama, mam teda mamku, ktera mi dite pohlida pri nocni a nez pri denni skoncim, tak vyzvedne ze skolky, do toho uzavrene 3 roky bakalare a chybi uz jen statnice.
cvicit nechodim, nemam hlidani, chodim s dcerou (5,5 let, samy od jejiho roka) na prochazky a bazen)
a zvladat to jde.
nemocna samozrejme taky byvam, zrovna momentalne, dite tez a take mam domacnost, nakupy a vareni, krouzky.
ven chodime v mem volnu (pracuji i vikendy, tak jak to vyjde) a nebo po praci-delam do 18 hod
uklizim prubezne, nakupy delam-velky jednou za treba tyden, zbytek jednota, veci objednavam z netu. neschopenku jsem na nemoc nikdy nemela a je nas takova vetsina. bohuzel.
nejak nevidim, kde je u tebe problem?

Příspěvek upraven 14.10.14 v 00:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.10.14 00:13
@Anonymní píše:Nevim jak z toho ven, co delat. Dlouho jsme se s manzelem hadali o pani na uklid (on zastava ten nazor, ze preci nam v domacnosti nebude nikdo uklizet, ze to zvladaji i jini, tak to musime zvladnout i my). Tak ted jsem se nakonec proti jeho vuli s pani domluvila, ze jednou za 14 dni prijde. Uz jednou uklizela a bylo to super, takhle cisto jsem dlouho doma nemela, ale manzel brblal, ze tu byla dlouho a ze preci nechodime do prace proto, abysme to pak dali pani za uklid. Ale si za ni stojim, jednou za dva tydny ideal. A jeste chceme koupit susicku, aby odpadlo zehleni (akorat ze dalsi pujcka :( )

Tak tenhle odstavec jako by nebyl. Máš nervy ze splácení půjček a chceš si brát nějakou na sušičku. Na co? Nauč se prádlo skládat po vyprání a nežehli.
Paní na úklid je fakt zbytečný výdaj. Kdybych na to měla, tak si ji volám taky, ale nemám, tak nevolám. Zas tak moc doma nejste, abyste udělali tolik nepořádku.
Manžel má pracovní dobu jakou? Děti jsou jak staré a do školy a školky chodí kam? Ve stejné městě nebo obci nebo dojíždí?

• Citovat
  • Upravit
1498
14.10.14 00:20

Tak se omlouvam, ted jsem precetla i prvni zakladajici prispevek od prvni pani a jsem asi divna.
ma maminka vse zvladala, babicka, teta, „tety“ v mem okoli, nyni i ja a kamaradky a resit, ze po praci se musime starat o deti, ukoly, domacnost, me nikdy nenapadlo. beru to automaticky. tak asi nemam cim prispet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.10.14 00:24

Já nevím, připadá mi, že to co popisuješ má stejně tak 90% ženských :mrgreen: A to můžeš být ráda, že děti ráno odváží manžel. To by pro mě byl naprostý luxus, já jsem vždycky všechno dělala sama :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
14.10.14 00:27

@krtek7489 ja jsem na vse sama. a uz prace bez nocnich a vikendu mi prijde luxus :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.14 00:34

Blueberry- kdyz ctu tvuj prispevek, tak se zamyslim, kde je vlastne problem. Asi nejvic stresu mam v ty praci, ze musim odejit presne na minutu od rozdelane prace. A pak mam nervy, ze nestihnu terminy a bude z toho pruser. sef na me tlaci, ze tam mam zustavat dyl, ja porad tvrdim, ze nemuzu. Navic mam praci, kde kdyz prehlednu chybu, tak to stoji desetitisice a minulou kolegyni za jednu takovou chybu vyhodili. Mozna kdybych odjizdela z prace s klidnou hlavou, tak bych byla v pohode. Ted me stve proste vsechno celkove. asi jsem obklopena jinymi lidmi, moje deti jsou vzdycky ve druzine i ve skolce posledni (ve skolce obcas predposledni), tak si porad rikam, jak to delaji ostatni. A jsem rada za vase prispevky.

• Citovat
  • Upravit
5826
14.10.14 00:41
@Anonymní píše:
Blueberry- kdyz ctu tvuj prispevek, tak se zamyslim, kde je vlastne problem. Asi nejvic stresu mam v ty praci, ze musim odejit presne na minutu od rozdelane prace. A pak mam nervy, ze nestihnu terminy a bude z toho pruser. sef na me tlaci, ze tam mam zustavat dyl, ja porad tvrdim, ze nemuzu. Navic mam praci, kde kdyz prehlednu chybu, tak to stoji desetitisice a minulou kolegyni za jednu takovou chybu vyhodili. Mozna kdybych odjizdela z prace s klidnou hlavou, tak bych byla v pohode. Ted me stve proste vsechno celkove. asi jsem obklopena jinymi lidmi, moje deti jsou vzdycky ve druzine i ve skolce posledni (ve skolce obcas predposledni), tak si porad rikam, jak to delaji ostatni. A jsem rada za vase prispevky.

To můj syn byl ve školce vždycky poslední, na-sra-ný učitelky byly vždycky už připravený s kabelkou přes rameno a klíčema v ruce, kde jako jsem. A to bylo kolikrát i 10 minut před koncem pracovní doby. Také jsem kolikrát musela odejít z práce od rozdělané práce. ;) Takhle to má většina mamin a řekla bych, že některé jsou na tom i daleko hůř než ty a zvládají to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
14.10.14 00:46
@Anonymní píše:

ja delam v nemocnici. take mam stresove povolani. stresujici nejen o zivot tech pacientu, nesplect se v leku, nemuzu ty lidi nechat lezet ve vykalech, ale navic, pokud mi prijde prijem, tesne pred koncem me doby, musim ho dodelat (jsem na traumatologii, tam si cas nikdo nevybere) a to uz nemam hlidani. jsem stresovana ze vsech stran.
ale zatim to jde, ale co az mi pujde dcera do skoly? nikdo mi s ni delat ukoly nebude, ani vodit, vyzvedavat. s myma pracovnima vikendama, s ni budu moct stravit blbe 4 dny v mesici (kdy ji zrovna muze mit ex-neni domluva a take dva vikendy dela). to je pak teprve stres! a jina prace neni, hledam uz rok :,(
vy aspon oba delate jen denni a tohle resit nemusite :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.14 00:49

Krtek- proto jsem se potrebovala vypovidat, abych nasla maminy co jsou na tom podobne. V okoli prave neznam nikoho takovyho (bud maji babicky a nebo zkracene uvazky a nebo jsou doma). tak jsem rada za vsechny vase reakce.

• Citovat
  • Upravit
5826
14.10.14 00:52

@blueberryx Vím o čem píšeš, také dělám v nemocnici ;) A zvládat se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.14 00:58

Bleberry- tak to mas fakt narocny. Kazda prace je narocna v necem jinem. u nas oba delame na denni, to je fajn, ale manzel ma i pohotovosti a obcas musi na zavolani vyjet k zakaznikovi, takze to taky 100% denni neni. A jak to delas, kdyz tedy nemuzes odejit vcas z prace?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová