Zasnoubení

13118
22.11.09 21:16

Zasnoubeni

Ahojky,přítel mě před dvěma dny požádal o ruku :mrgreen: Řekla jsem:„Ano“ a chci se zeptat jak to u vás probíhalo dál.Plánovali jste spolu bo až třeba za půl roku jste plánovali.Přítel o tom nemluví, akorát jsme si řekli, že by to mělo být když je ještě teplo…Kdy jste to začali všechno plánovat a jak se postupuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
22.11.09 21:46

Gratuluju! :kytka:

No tak u nás to bylo trochu netypický, páč když mě tehdy budoucí manžel požádal o ruku, byl ještě tak trochu ženatej někde jinde… :oops:
Zasnoubili jsme se v červenci (na dovolený u moře, dostala jsem prstýnek na skále nad mořem při západu slunce - jeden čas jsem vážně uvažovala, že o tom napíšu telenovelu :lol: ), v zimě proběhl rozvod a v červnu dalšího roku jsme se brali.
Jindra si pak už tykal s úřednicema na MÚ, protože jsme se ještě ten rok stěhovali do svýho bytu a on si tam tudíž chodil co čtvrt roku pro novou občanku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.11.09 23:29

Tak my jsme se zasnoubili a pak jsme se (cíleně) brali až za víc jak 2,5 roku - ještě jsem studovala na denním, tak by to bylo takové na prd, když jsem neměla příjem a nebylo kam spěchat…
Vyřizovat jsme to začali asi půl roku dopředu, kvůli termínu. Můžu teda říct, že jsme to vyřídili, protože jsem to oběhala a s drahým pouze konzultovala termíny - kdyby to bylo na něm, nejsme svoji dodnes - nebo by tam šel někdy v půlce června (brali jsme se 5.srpna) a strašně by se divil, že už v létě není místo a svatba by byla někdy v zimě :roll: :lol: Ale on je takový, má prostě na všecko hafo času :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.11.09 07:51

Gratuluju :potlesk:

U nás bylo všechno jinak :lol:
Na svatbě jsme se zcela neromatnicky dohodli asi v lednu, v únoru to oznámili rodičům, někdy v březnu začali plánovat, o ruku mě Martin požádal v červnu na Vyšehradě - komplet žádost v kleku i s prstenem :lol: Svatba byla v půlce září… Byla relativně malá (cca 50 lidí), nejtěžší bylo najít vhodné (ne moc drahé) místo konání hostiny i s noclehem pro hosty.
A nejlepší bylo vybírání šatů :-)
Jo a nejdřív jsme byli zamluvit termín na radnici. Brali jsme se u ženicha, pokud chcete svatbu někde na zámku nebo jiném frekventovaném místě, chce to zamluvit hodně dopředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
23.11.09 08:16

Taky gratuluju :kytka: :wink:
No mě přítel požádal o ruku na mé narozeniny letos v červnu po ročním vztahu :-D v červenci sme se rozhodli že chceme miminko a jelikož nám všichni říkali že po vysazení antikoncepce to bude nejspíš dýl trvat tak sme to nějak nehrotili. No a v říjnu už sem věděla že sem těhotná :-D takže se nám to povedlo brzo. Oba se na mimčo moc těšíme :wink:
Teď zařizujem svatbu, měli sme ji v plánu v dubnu ale nakonec bude v lednu. I tak si to užijem, je jedno jesli v zimě nebo v létě, bude to náš velký den :-D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.11.09 09:57

Novire: Tak malá svatba s cca 50 lidmi mě pobavila, nic ve zlém :lol:

veru: My se prostě dohodli v lednu na měsíci, já vybrala přímo datum, zamluvila na úřadě, pak se mě zeptal, zda si ho vezmu, aby to teda jako nějak vypadalo (žádné klečení, žádný prstýnek, ani jeden na to nejsme). Zařizovali jsme pořádně až někdy od června (svatba byla na konci září) :-) No asi ti moc nepomůžu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janacek
23.11.09 10:13
Flyingfrog píše:… My se prostě dohodli v lednu na měsíci…

věř mi nebo ne, ale já ted asi pul minuty premyslela :

jak jako „na měsíci“??? - představila jsem si 2 lidi jak stojí na měsíci a dumají o svatbe..fakt mě už hrabe.. :oops:

Janac

• Citovat
  • Upravit
1475
23.11.09 11:23

gratuluju! mě požádal milý zcela nečekaně, když jsem kvůli těhu musela skončit v práci. na pikniku u jezírka :-) já mu vždycky řikala, že jestli mě nepřekvapí tak si ho nevezmu :-D pak jsme jeli na jakoby zásnuby do paříže a pak přišel za mými rodiči a klasika s květinami a dary je požádal aby mu mě dali. (táta řekl, že když už jsem teda těhotná tak teda jo, co jinak se mnou :-D ) no a svatba je v plánu 10.7. na zámku v děčáně, ale uvažuju ještě o změně data, pže ono z kraje prázdnin dost pršívá ;-)

takže mnoho zdaru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
23.11.09 11:51

Gratuluju! Tak my jsme to měli jednoduché, jednou jsme se tehdy ještě s přítelem bavili o koupi pozemku a jeho financování a on nějak prohlášil „tak se teda vezmeme“. To bylo někdy koncem února a 31.3. téhož roku byla svatba. Takže jsme to připravovali cca měsíc :mrgreen: Asi 14 dní před svatbou, když jsme byli u našich, manžel koupil kytku pro mě a pro mamku a oficiálně požádal moje rodiče o mou ruku. Takže taky bez klečení, prstýnku a podobných věcí :-D

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
23.11.09 12:33

My se brali ne frekventovany termin 9.9.1999. Kdyz jsme spolu zacli v roce 92 chodit a teticky a babicky se po roce ptali, kdy se vezmem, tak tehdy pritel vypalil tenhle termin.
Ja to nijak nehrotila,akorat jsem v breznu otevrela noviny a tam zprava, na zarijovy termin 9.9. se hodne zajemcu a nekde uz je zcela zaplnen. Tak jsem priteli zavolala, co bude s tou svatbou - on mel hodne prace a pry tak to zarid. Za dva tydny mu rikam, ze na 9.9. jsou na nami vybrane radnici uz posledni dva volne terminy, tak ze pry teda joooo :lol:
Rodine jsme to rekli v puli srpna, vsichni byli v pohode krome tchyne, ktera zacala vysilovat, ze nic nestihnem zaridit. My uz vsechno meli, takze pohoda.
Jo a nekdy v srpnu na Slapech mu ve vode rikam, hele tys me ani nepozadal o ruku, tak si ve vode kleknul a zadal. A misto prstynku nam koupil svatebni cestu na Kanary :-D , coz jsem ocenila vic. Prsten s diamantikem jsem dostala az po narozeni prvni dcery…

• Citovat
  • Upravit
14047
23.11.09 12:55

no byla jsem nastvana, zze si nechce prebookovat letenku z USA, kde 4 esice byl, ja uz bez nej na prasky, tak jsem si vypla mobil a 3 dny bulela, zapla jsem ho az na narozky a prisla mi omluvna zprava a zadost o ruku, byli jsme spolu pul roku, no tak jsem mu napsala, ze to beru, svatba byla za rok. V lednu jsme si vybrali termin a zamluvili 3.7.. ja to vybirala hlavne tak, aby bylo po zkouskovym a nemela jsem MS. nejsem na kyticky a saticcky a zbytecnosti, takze to bylo strucne a rychle, pouze nejnutejsi lidi, cca10 a hotovo, jsme spolu 6let a nebyla jedina hadka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.11.09 15:58

Mě přítel požádal o ruku před rokem a půlv Paříži pod eifelovkou a budeme se brát až příští rok takže 2 roky pozasnoubení.vlezlo nám do toho těhotenství:-)))))ale já myslím že je to jedno kdy,jestli do roka nebo do dvou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
23.11.09 17:10
kokos píše:
gratuluju! mě požádal milý zcela nečekaně, když jsem kvůli těhu musela skončit v práci. na pikniku u jezírka :-) já mu vždycky řikala, že jestli mě nepřekvapí tak si ho nevezmu :-D pak jsme jeli na jakoby zásnuby do paříže a pak přišel za mými rodiči a klasika s květinami a dary je požádal aby mu mě dali. (táta řekl, že když už jsem teda těhotná tak teda jo, co jinak se mnou :-D ) no a svatba je v plánu 10.7. na zámku v děčáně, ale uvažuju ještě o změně data, pže ono z kraje prázdnin dost pršívá ;-)takže mnoho zdaru :-)

Jůů, koko, tak vy jste to měli i s kyticí pro maminku a on žádal o ruku tvého otce?Já totiž todle neznám, nevím jaké jsou zvyky.U nás to bylo tak, že mě požádal v kleku s prstýnkem o ruku a pak jsme to řekli rodičům.No, akorát jsme se dočkali věty:„Blyo na čase“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
23.11.09 17:14
jizvíková píše:
no byla jsem nastvana, zze si nechce prebookovat letenku z USA, kde 4 esice byl, ja uz bez nej na prasky, tak jsem si vypla mobil a 3 dny bulela, zapla jsem ho az na narozky a prisla mi omluvna zprava a zadost o ruku, byli jsme spolu pul roku, no tak jsem mu napsala, ze to beru, svatba byla za rok. V lednu jsme si vybrali termin a zamluvili 3.7.. ja to vybirala hlavne tak, aby bylo po zkouskovym a nemela jsem MS. nejsem na kyticky a saticcky a zbytecnosti, takze to bylo strucne a rychle, pouze nejnutejsi lidi, cca10 a hotovo, jsme spolu 6let a nebyla jedina hadka :mrgreen:

Jéé, Jiz taky dobrý!Když to tady tak čtu tak jste začali objednávat termíny tak 3 měsíce dopředu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
24.11.09 21:25

No, tak u nás to bylo tak… :)
Jsme rodičům oznámili že jsem těhu. Mamky vzaly papír a napsaly seznam hostů… My jsme se jen smáli a kroutili hlavama, že ne… Pak obvolali všechny restaurace, v jedné byl volný termín, co někdo zrušil. No a my dva jsme pořád nechápali a měli z toho srandu, ale pak jsem si po týdnu, kdy se nám to uleželo v hlavě, řekli, proč vlastně ne, že bude aspoň sranda. No a tak jsem se pak za dva měsíce vdávala, šlo to v klidu zařídit za dva měsíce. Snad to bylo ještě lepší, naštěstí nějakým zázrakem byl všude zrovna ten termín volné místo i hudebník i fotograf, nevím jestli jsme to nepřebravi všechno od té zrušenéé svatby.
Manžel mě požádal o ruku doma v kuchyni týden před svatbou. Byl strašně nervozní i když to vlastně měl už jisté. :-D Svatba byla super den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný