Zástěra, nosí se ještě?

3506
8.8.22 18:10

Zástěra, nosí se ještě?

Holky nosi se ještě zástěry? Jak měly babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14955
8.8.22 18:20

Myslíš typu Kelišová ze Slunce, seno nebo na vaření? K vaření si občas zástěru zavážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.8.22 18:30

@Rotha V takových těch klasických galanteriích ty nylonové a bavlněné zástěry stále nabízejí, zde jsem v tom viděla právě ty prodavačky. Na vesnici odkud pocházím, to už není vidět tak často, jak ty babičky postupně umírají. Nosilo se to mezi těmi nejstaršími 80-90+, moje babička included.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.8.22 18:46

Jestli myslíš takové ty nylonové na knoflíky, tak ty už max nějaké starší babky na vsi, třeba manželovo babička je pořád s oblibou nosí :D vždycky mě hrozně zajímalo, kde se to kupuje, protože nikde v krámu sem je nikdy neviděla :mrgreen: klasickou zástěru na vaření nosí ještě hodně lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
8.8.22 19:01

Nosi, teda takové ty hezke na vaření/pečení. Já ji někdy nosim na nahé telo při kuchteni, cili účelově :mrgreen: Mám tuhle https://www.bonami.cz/…-bumble-bees?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.8.22 19:06

@Rotha Asi je nosí staré babičky…já bych to na sebe nedala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
8.8.22 19:11

Já nosím zasteru pri vaření. Něco takového.

• Citovat
  • Upravit
14623
8.8.22 19:18

Jednu na vaření mám, ale skoro jí nenosím, nejsem zvyklá. Ovšem taková retro šatová zástěrka by se mi líbila moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
8.8.22 19:19

Ty klasické „umělé“ asi už jen staré babičky, např. moje prateta jí nosila do 95let. Jinak jsem ještě viděla na staré paní, která uklízela veřejné WC. Já si občas, když vařím jídlo u kterého se pravděpodobně ušpiním, zavážu hezkou moderní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.8.22 21:39

U nás je nosí holky v Coopu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
8.8.22 22:26

Tak asi nemyslí ty pro důchodkyně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.8.22 06:10

Ja nosim pri vetsim vareni, neco jak sem dala @Alriga Mam oblibenou, cervenou s puntiky.
Dcerka ma taky svoji, ta si ji dava pokazde, kdyz mi jde pomahat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.8.22 09:40

Já teda nosím. Mám jich několik s pěkným vzorem, takže se pak u pečení cítím líp :lol: ale je to spíš pro srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.8.22 10:19

Holky, to je nápad! Když náhodou jedu kolem takového obchodu, kouknu do výlohy a říkám si, že pěknou, bavlnenou si někdy koupím. Teď v létě ideál - možná lepší než tepláky nebo staré tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65217
9.8.22 10:21
@GabinkaCh píše:
Tak asi nemyslí ty pro důchodkyně :think:

tak když napíše ty, co nosily babičky, tak asi myslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek