Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Snad mi tu někdo poradí, napíše mi svou zkušenost. Bydlím v zateplenem paneláku s balkónem. Ráda bych si tam natáhla elektrivkou zásuvku. Z okolí mi pár lidí řeklo, že se to nesmí, kvůli tomu zateplení. Ale dnes vidim, že lidi v panelacich mají na balkoně světýlka a na internetu jsem nenašla nic ohledně toho, že se to nesmí. Tak jak to je? ![]()
Tahají elektriku zevnitř pomocí prodlužek. Protáhnou to otevrenou ventilačkou, skřípnou šňůru do dveří atd. Máma bydlí v zatepleném paneláku a za poškození zateplení mají vysoké pokuty. I navrtání sušáků na prádlo dělala spec. firma.
A ze maji prodluzku zevnitr vas nenapadlo?
Jinak zasuvku byste musela prosekat odnekud zevnitr a zasah do fasady(nove) taky nemusi projit.
Zda se to u vás může nebo nesmí, to nevím, ale u nás má většina lidí na balkóně solární světla. Světelnému smogu třikrát hurá
![]()
Tchýně má taky světýlka na balkoně v zatepleném paneláku, ty v okně jsou zevnitř, ty na zábradlí jsou na baterie ![]()
Spousta možností už tu zazněla… no a pak jsou lidi, co se nikoho neptaj a tu díru si tam vyvrtaj - kde není žalobce, tam není soudce. Pokud ale naštveš nějakýho souseda, tak ten žalobce bude. Ale opravdu tím tu fasádu a zateplení porušíš. Pokud už to teda budeš dělat načerno, dej si aspoň pozor, abys tam dala zásuvku určenou pro venkovní použití.
My mame zasuvku na balkone. Ovsem mame ji tam od te doby, kdy jsme si tenhle novy byt koupili. Mame ji tam, aspon myslim, vsichni.
Mame zasuvku na balkone, nechali jsme si ji tam dat v ramci klientskych uprav.
Existuji ale i svetelne retezy a jina vyzdoba na baterky.
Z hlediska bezpečnosti elektroinstalace zásuvka na balkóně může být, musí být v provedení pro venkovní prostředí, krytí minimálně IP44, graficky trojúhelník s jednou kapkou. Jiný názor na to může mít majitel nemovitosti, kterému se může poškodit omítka.
@Elza56 píše:
AhojSnad mi tu někdo poradí, napíše mi svou zkušenost. Bydlím v zateplenem paneláku s balkónem. Ráda bych si tam natáhla elektrivkou zásuvku. Z okolí mi pár lidí řeklo, že se to nesmí, kvůli tomu zateplení. Ale dnes vidim, že lidi v panelacich mají na balkoně světýlka a na internetu jsem nenašla nic ohledně toho, že se to nesmí. Tak jak to je?
Svetylka v oknech a na balkonech jsou nejvetsi hnus co znam. Vsude svetlo, retez, santa a nejaky kyc protoze budou vanoce ![]()
@Petra Z píše:
@Komsomol a na to se ptala??
@Elza56 my máme zásuvku na balkoně…ale už tu byla
Ne ptala se na zasuvku na balkone a z me dedukce vyplyva, ze ted pred vanoci to bude zrejme na podobne svitive sracky. Jestli by to bylo na neco jineho, tak bys logicky tu zasuvku delal v lete at to nemusis delat v kulichu a zmrzlymi prsty si pridrzovat sroubky a vercajk
@Komsomol a ptala se na názor na světýlka, nebo jen na zásuvku…
Tvoje dedukce jí může být u zadele, jako tobě její světýlka
@Petra Z píše:
@Komsomol a ptala se na názor na světýlka, nebo jen na zásuvku…
Tvoje dedukce jí může být u zadele, jako tobě její světýlka
Neni mi to u zadele, jelikoz to obtezuje sousedy a okoli tyhle sracky. Zasuvku si snad muze delat na svem majetku kde chce a kdy chce, pokud neponici majetek spolecny a dodrzi normu pro venkovni elektroinstalaci.
@Komsomol píše:
Neni mi to u zadele, jelikoz to obtezuje sousedy a okoli tyhle sracky. Zasuvku si snad muze delat na svem majetku kde chce a kdy chce, pokud neponici majetek spolecny a dodrzi normu pro venkovni elektroinstalaci.
Pokud u toho ponici fasadu, coz ponici, tak nemuze.