Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
****Dobrý den chci se zeptat zda-li je možné aby dítě které bylo soudně svěřené do pěstounské péče mohlo žít v jedné domácnosti se svým biologickým otcem. A zda-li je možné když bylo mému ex manželovi stanovenou zpětné vrácení výživného aby požádal o splátky. Děkuji
Takže vám by se líbilo brát stedre dávky pěstounské péče, přestože s vámi žije vlastní dítě? Tak to pevně doufám, že možné není. Že se nestydite.
@KIty 123 pokud vím, tak by dítě nemělo žít v jedné domácnost s biologickými rodicem.
@KIty 123
Není to možné. Nebo nemělo by. Je to podvod a zneužívání dávek PP.
Jako ze bych si taky zazadala o pestounstvi svyho vlastniho ditete? To snad ne ![]()
@dg80
Ne, to třeba zažádat babička dětí a jejich rodič s nimi pak bydlí
.
Ale to by měla podchytit sociálka nebo doprovázející pěst. organizace při kontrolách…
Tvůj exmanžel dostával nějaké výživné, které musí vrátit? Tvůj exmanžel je biologickým otcem dítěte ve tvé pěstounské péči? Matka je kdo. Nerozumím tomu.
Urcita skupina lidí to pry takto bezne dela. Opatrovnikem se stanou prarodice a normalne zije v dome se svymi rodici.
@Jj876 píše:
Takže vám by se líbilo brát stedre dávky pěstounské péče, přestože s vámi žije vlastní dítě? Tak to pevně doufám, že možné není. Že se nestydite.
Asi jsem to špatně vasvětlila muj ex mANŽEL MI OD 01.06.2019 NIJAK NEPŘISPĚL NA VÝŽIVU A VÝCHOVU DĚTÍ. Soudně mu bylo stanoveno výživné na všechny tři děti cástka 2000kč dohromady a vrácení výživného za období od 01.06.2019 do 30.10.2019 tak jsem se chtěla zeptat zda-li je možné aby mi to splácel, chce žádat soud o splátkoví kalendář. Ten nejmladší syn byl svěřen do pěstounské péče jeho přítelkyni se kterou v té době když rozhodoval soud nežil a ted se k sobě vrátili a žijí všichni ve společné domácnosti. Jestli to je možné aby i když syn byl svěřen do pěstounské péče s nim žil biologický otec ve společné domácnosti.
@KIty 123 píše:
@dg80Asi jsem to špatně vasvětlila muj ex mANŽEL MI OD 01.06.2019 NIJAK NEPŘISPĚL NA VÝŽIVU A VÝCHOVU DĚTÍ. Soudně mu bylo stanoveno výživné na všechny tři děti cástka 2000kč dohromady a vrácení výživného za období od 01.06.2019 do 30.10.2019 tak jsem se chtěla zeptat zda-li je možné aby mi to splácel, chce žádat soud o splátkoví kalendář. Ten nejmladší syn byl svěřen do pěstounské péče jeho přítelkyni se kterou v té době když rozhodoval soud nežil a ted se k sobě vrátili a žijí všichni ve společné domácnosti. Jestli to je možné aby i když syn byl svěřen do pěstounské péče s nim žil biologický otec ve společné domácnosti.
Pokud mu bylo soudně stanoveno výživné a dluh, pak soud i určil, jak ten dluh má zaplatit. Píše se to v rozsudku, do kdy a případně v jakých splátkách. K druhému dotazu. Vrátit se k sobě můžou, ale pěstounské dávky už pobírat nemůžou, je to podvod.
@Jj876 Ano bylo mu soudně určeno minimální částka 2000kč dohromady na všechny tři děti. S tím že mi dluzné výživné má zaplatit do jednoho měsíce po nabití právní moci rozsudku. Ale psal na soud že žádá o splátkový kalendář. Tak mě jen zajímalo jestli něco takového vůbec je možné.
@KIty 123 píše:
@Jj876 Ano bylo mu soudně určeno minimální částka 2000kč dohromady na všechny tři děti. S tím že mi dluzné výživné má zaplatit do jednoho měsíce po nabití právní moci rozsudku. Ale psal na soud že žádá o splátkový kalendář. Tak mě jen zajímalo jestli něco takového vůbec je možné.
To měl ale žádat už u toho soudního jednání. Teď může max. podat odvolání. Jinak musí zaplatit, jak rozhodl soud.
Dobře děkuji a jak se dozvím že podal odvolání? Jestli je či není tento rozsudek pravomocný?
@KIty 123 píše:
Dobře děkuji a jak se dozvím že podal odvolání? Jestli je či není tento rozsudek pravomocný?
Od soudu. Měl by poslat informaci o novém stání u odvolacího soudu.
@Jj876 za jak dlouhou dobu by mě soud měl informovat zda-li bylo podané odvolání? Mělo by to být v době lhůty na odvolání?