Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
MAKY ytong se může zateplit… máme třicítku, a na to nám spočítali, že musíme mít min. 13 cm zateplení, aby se rosný bod neposunul do zdiva. dali jsme 20 s nrní problém. zateplili jsme loni na podzim, a letos na podzim chceme dodělat fasádu… okna máme dřevěná s trojsklem. ale stavbu jsme měli vyzrálou, rok to bylo bez zateplení, takže to stihlo vyschnout. stavěli jsme svépomocí, takže tak pomalu.
pokud soused postavil s firmou za rok, a stavba nestihla vyschnout (ať už zdivo nebo anhydrid v podlahách - ten jsme vylili v září, na stavbě se topilo a vysychal ještě na jaře)pak se nedivím, že měl doma vlhko.navíc plastová okna tomu taky nepřidají ( dělala jsem u oken , a plastová bych si na svůj dům nedala…)přes zimu jsem vyzkoušeli bydlení,a vlhko jsme měli kolem 50% což je myslím na novostavbu paráda..ale chce to správně větrat
my teda máme okna plastový a stěžovat si nemůžu (byly o 100 000 levnější než dřevěný - a to v tom nebyly započítaný dvoje vchodovky
) my lili anhydrit koncem srpna, od září jsme topili krbem a na Vánoce už jsme měli kuchyň a bydleli. Ale je pravda, že vrchní místnosti vysychaly pomaleji. My to měli podobně přes léto omítky, anhydrit a další rok v létě jsme začali lepit polystyren.
s-l-u-n-í-č-k-o píše:denca29 píše:
Vyschnutí je důležité , ale například anhydritu stačí 6-8 týdnů plus topení v podlaze.my nemáme topení v podlaze,
a navíc anhydrid jsme vylívali pozdě na podzim, takže fakt vysychal až do jara… i když jsem na stavbě topili krbem, zadní místnosti byly pořád vlhké…
jo a a k barvě, taky se chystáme na zelenou
máme černou střechu, okna třešeň, a v obýváku jsme vymalovali taky na sytě zelenou v kombinaci s šedou, a skvěle se to k barvě oken hodí… tak to chceme i na venek..
okolo nás maj všichni odstíny od žluté přes lososovou, béžovou, po hnědou… tak bude jeden domek úplně jiný
myslím, že i k tomu zlatému dubu to půjde hezky
oni vás malinko v barvě budou „omezovat“ - nám bylo řečeno, že existuje nějaký ukazatel (už si to nepamatuju) a ten určuje, která byrva se může použít na polystyren a která ne, ale i tak se dá vybrat
ono je to pak na jednu stranu jednodušší - čím míň na výběr, tím míň rozhdování ![]()
my máme ve vetšině případů karamel (dlažba a plot) a i fasáda. Ořechový okna a ořechově natřený dříví
jo a hnědou střechu ![]()
Prosím o radu, jak rychle, levně a účelně zateplit podlahu mobilního domu DĚKUJI. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu
jsem absolutní lajk co se týče omítek, zatepleni atd..
absolutne nevim jak co stoji ale zajimalo by me na kolik prijde jen „pridelani“ polystyrenu( pač ten už máme
plus omitka komplet. Práci bych do toho nepocitala- mam šikovného muže
Baracek je 130 m2. Děkujiiiii ![]()
Manžel je celkem kutil, takže si na našem domku za Prahou dělal zateplení domu i s fasádou sám. Nejprve si to vyzkoušel na zahradním domku, kde máme i krb. Tam se to mohlo pokazit, protože to není vidět z ulice. Na dům už si musel půjčit lešení, protože máme dvě patra. Půjčil si pojízdné lešení od fasadnileseni. cz, kteří jsou na adrese Průmyslová 50, 251 63 Strančice a díky tomu to zvládnul komplet celé sám