Zateplení domu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
eMaminka
11.8.11 16:47

zateplení domu

ahojky, mám další domovní dotázek.. prosím o zkušenosti se zateplením.. jaký druh, způsob, s čím jste spokojení? Popřípadě cenu za m/2 .. moc děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
11.8.11 18:23

Ráda budu sledovat tuto diskuzi také.
Zda jste na starší nemovitost dali polystyrén,nebo vatu?Zda vám někdo radil jakou tloušťku zateplení,aby byl rosný bod přesně tam kde má být?Nebo přišli zedníci,mrkli a řekli-my dáváme třeba 8 a stačí to.Bez nějakého měření zdí,propočítávání rosného bodu…A co vlhko,měli jste potom doma?
Měli jsme tu firmu,spočítala cenu a za 96 m2 byl rozpočet přes 200 tisíc.To se nám zdá moc drahé,počítala jsem okolo 100 tis.Takže budeme muset hledat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
11.8.11 19:35

jak máte velký dům dispozičně? My se právě pěkně prohnem, je to 6+2… zastavěná plocha nějakých 200m/2 … to abych počítala aspon půl milionu ne?

• Citovat
  • Upravit
1610
11.8.11 19:57

Ahoj my začínáme zateplovat novostavbu v pondělí. Máme 160 m2 firma nám nabídla 214 tis s DPH. Sehnala jsem si malou partu zedníků (dělají hlavně fasády a moc pěkné)ty si rekli 50 tis i s lešením za práci. Pak jsem si obvolala pár staviv a ejhle … materiál nám firma předrazila o 60 %!!!!!!!!!!!!!!! Takže jsem si to koupila přímo ve stavivech a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.8.11 20:02
denca29 píše:
Ahoj my začínáme zateplovat novostavbu v pondělí. Máme 160 m2 firma nám nabídla 214 tis s DPH. Sehnala jsem si malou partu zedníků (dělají hlavně fasády a moc pěkné)ty si rekli 50 tis i s lešením za práci. Pak jsem si obvolala pár staviv a ejhle … materiál nám firma předrazila o 60 %!!!!!!!!!!!!!!! Takže jsem si to koupila přímo ve stavivech a je to

A za jakou cenu nakonec fasádu uděláte?Za těch 214 tisíc,nebo to byla původní nabídka a parta zedníků + nakoupit materiál bude levnější?
My máme zastavěnou plochu 81 m2,je to dvojdomek,96 m2 plocha fasády.
Přítel příbuzné barák neviděl,ona jen řekla že my chceme dělat fasádu,on vzal telefon a sdělil-kupte si materiál,já vám to za 40 papouchů / myslel tisíc/ polepím a vy si potom seženete někoho,kdo vám udělá fasádu.Tak to jsem řekla rovnou že nikoli,už jenom ten přístup,nic neviděl,neví o čem mluví,plácal jen tak od boku.A to to má k nám 50 km,dělal by sám a denně dojížděl.To mě přišlo jako nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.8.11 20:38

Ahoj, záleží na tom, co chceš zateplovat (jaký objekt, jaké jsou podlahy, stropy, okna), čím, jak a jaká bude úspora oproti nákladům. Obecně platí, že 44 z klasických děrovaných cihel se nezatepluje. Pokud zateplovat chcete:

• lepší vzduchová mezera (tedy zateplovák na rošt) než zateplovák na zeď (dům dýchá a prevence plísní)
  • lepší minerál než polystyren.

Kdybys chtěla nějaké konkrétní info, napiš mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.11 20:58

máme zateplenu novostavbu Ytong 20 cm fasádního polystyrenu.základy máme zatepleny 10 cm extrudovaným polystyrenem.-lepeno no pěnu. na tom máme lepidlo a perlinku, ještě nemáme vrchní omítku přítel to dělal celé sám. zatím to vyšlo na 68tis. počítám že omítka vyjde max na 50 tis.( taaky bude dělat přítel) množství cca 130m2

pokud by nám to dělala firma zaplatili by jsme jednou tolik :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
11.8.11 21:10

ahoj, tak mi dofasádovali loni na podzim (všechno svépomocí) a vyšlo nás to ke 100 000, možná dokonce ani ne a to původní návrh byl aspoň 200 000. Dávali jsme tuším 12 cm polystyrenu. Na vrchu máme silikonovou fasádu (to byl ale kauf - platili jsme cenu akrylátu) :-) ale kolik toho bylo, to už si nepamatuju. Zastavěnou plochu máme 120 m2. Ale byla to fuška - normálně do práce, domů, do montérek, do práce, do montérek, do práce..a takhle to trvalo možná 3 měsíce - ale většinou jsme na to byli jen my dva (já a přítel) :lol: jsem ráda že to máme z krku

musím říct, že nám bylo odborně raděno..pán dělal soudního znalce v oboru stavitelství :-)

Sluníčko, vy zateplujete Ytong? nám bylo tvrzeno že ten se nemá - my ho teda nemáme, ale sousedi jo a nezateplují..a ten jeden má plastový okna a stěžoval si, že v zimě měl vlhko a měl normálně zapnutý odvlhčovače :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.11 21:56

:pocitac: nějak mi blbne vkládání

Příspěvek upraven 11.08.11 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.11 21:57

MAKY ytong se může zateplit… máme třicítku, a na to nám spočítali, že musíme mít min. 13 cm zateplení, aby se rosný bod neposunul do zdiva. dali jsme 20 s nrní problém. zateplili jsme loni na podzim, a letos na podzim chceme dodělat fasádu… okna máme dřevěná s trojsklem. ale stavbu jsme měli vyzrálou, rok to bylo bez zateplení, takže to stihlo vyschnout. stavěli jsme svépomocí, takže tak pomalu.
pokud soused postavil s firmou za rok, a stavba nestihla vyschnout (ať už zdivo nebo anhydrid v podlahách - ten jsme vylili v září, na stavbě se topilo a vysychal ještě na jaře)pak se nedivím, že měl doma vlhko.navíc plastová okna tomu taky nepřidají ( dělala jsem u oken , a plastová bych si na svůj dům nedala…)přes zimu jsem vyzkoušeli bydlení,a vlhko jsme měli kolem 50% což je myslím na novostavbu paráda..ale chce to správně větrat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
12.8.11 07:01
Vyschnutí je důležité , ale například anhydritu stačí 6-8 týdnů plus topení v podlaze.
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
MAKY ytong se může zateplit… máme třicítku, a na to nám spočítali, že musíme mít min. 13 cm zateplení, aby se rosný bod neposunul do zdiva. dali jsme 20 s nrní problém. zateplili jsme loni na podzim, a letos na podzim chceme dodělat fasádu… okna máme dřevěná s trojsklem. ale stavbu jsme měli vyzrálou, rok to bylo bez zateplení, takže to stihlo vyschnout. stavěli jsme svépomocí, takže tak pomalu.
pokud soused postavil s firmou za rok, a stavba nestihla vyschnout (ať už zdivo nebo anhydrid v podlahách - ten jsme vylili v září, na stavbě se topilo a vysychal ještě na jaře)pak se nedivím, že měl doma vlhko.navíc plastová okna tomu taky nepřidají ( dělala jsem u oken , a plastová bych si na svůj dům nedala…)přes zimu jsem vyzkoušeli bydlení,a vlhko jsme měli kolem 50% což je myslím na novostavbu paráda..ale chce to správně větrat :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
12.8.11 07:05
Vybrali jsme ty zedníky a svůj materiál. Neám ještě cenu podbarvený omítky,ale určitě se vejdeme do 100 tis. Jinak souhlasím se s l u n í č k e m pokud někdo dokáže udělat zateplení sám, nebo najde někoho levně tak je to půlka než za to co chce firma. Držím palce. A kyž už se o té fasádě bavíme. Máme černá okna, zlatý dub okna a chci tmavě zelenou - olivovou barvu omítky. Co vy na to??? Díky pa
lasička1 píše:
denca29 píše:
Ahoj my začínáme zateplovat novostavbu v pondělí. Máme 160 m2 firma nám nabídla 214 tis s DPH. Sehnala jsem si malou partu zedníků (dělají hlavně fasády a moc pěkné)ty si rekli 50 tis i s lešením za práci. Pak jsem si obvolala pár staviv a ejhle … materiál nám firma předrazila o 60 %!!!!!!!!!!!!!!! Takže jsem si to koupila přímo ve stavivech a je to
A za jakou cenu nakonec fasádu uděláte?Za těch 214 tisíc,nebo to byla původní nabídka a parta zedníků + nakoupit materiál bude levnější?
My máme zastavěnou plochu 81 m2,je to dvojdomek,96 m2 plocha fasády.
Přítel příbuzné barák neviděl,ona jen řekla že my chceme dělat fasádu,on vzal telefon a sdělil-kupte si materiál,já vám to za 40 papouchů / myslel tisíc/ polepím a vy si potom seženete někoho,kdo vám udělá fasádu.Tak to jsem řekla rovnou že nikoli,už jenom ten přístup,nic neviděl,neví o čem mluví,plácal jen tak od boku.A to to má k nám 50 km,dělal by sám a denně dojížděl.To mě přišlo jako nesmysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
12.8.11 09:03

holky moc jste mi pomohli, my jsme šikovný určitě to budem dělat taky samy, než aby mi to tam okupovala nějaký čas banda řemeslníků a ještě nás takhle zdrbla…

K těm barvám ;) hlavně né nic svítivího holky :lol: sem teď viděla domeček zelenej jak zvýrazňovací fixa a bylo mi z toho do pláče jak se tím ta krajina uplně zničí..
Já teda plánuju jen bílou, max. mírně šedou se špaletama okolo tmavých oken.. je to prvorepubliková vilka, musí se zachovat vkusnost.. ;)

• Citovat
  • Upravit
12.8.11 10:40
denca29 píše:
Vyschnutí je důležité , ale například anhydritu stačí 6-8 týdnů plus topení v podlaze.

my nemáme topení v podlaze, :-) a navíc anhydrid jsme vylívali pozdě na podzim, takže fakt vysychal až do jara… i když jsem na stavbě topili krbem, zadní místnosti byly pořád vlhké…

jo a a k barvě, taky se chystáme na zelenou :-) máme černou střechu, okna třešeň, a v obýváku jsme vymalovali taky na sytě zelenou v kombinaci s šedou, a skvěle se to k barvě oken hodí… tak to chceme i na venek..

okolo nás maj všichni odstíny od žluté přes lososovou, béžovou, po hnědou… tak bude jeden domek úplně jiný :-D

myslím, že i k tomu zlatému dubu to půjde hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
13.8.11 08:40
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
pokud soused postavil s firmou za rok, a stavba nestihla vyschnout (ať už zdivo nebo anhydrid v podlahách - ten jsme vylili v září, na stavbě se topilo a vysychal ještě na jaře)pak se nedivím, že měl doma vlhko.navíc plastová okna tomu taky nepřidají ( dělala jsem u oken , a plastová bych si na svůj dům nedala…)přes zimu jsem vyzkoušeli bydlení,a vlhko jsme měli kolem 50% což je myslím na novostavbu paráda..ale chce to správně větrat :-D

my teda máme okna plastový a stěžovat si nemůžu (byly o 100 000 levnější než dřevěný - a to v tom nebyly započítaný dvoje vchodovky :zed: ) my lili anhydrit koncem srpna, od září jsme topili krbem a na Vánoce už jsme měli kuchyň a bydleli. Ale je pravda, že vrchní místnosti vysychaly pomaleji. My to měli podobně přes léto omítky, anhydrit a další rok v létě jsme začali lepit polystyren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí