Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky …řešíme s přítelem jednu věc…bydlíme ve městě máme tu všechno potřebné školka, škola,obchody, nemocnice atd…jenže sehnat tady baráček je snad nemožné ty co se u nás prodávají jsou kolem 2000 000kč ale v hrozném stavu takže plus peníze na opravy.Našli jsme krásný domeček ale fakt v maličké vesničce bez krámku bez školky bez všeho…ale zase město je 4km od té vesničky…chtěla bych prosím znát vaše zkušenosti vy které bydlíte v takové podobné vesničce jestli se to dá??Nám by se tam i líbilo krásná příroda klídek ale máme roční holčičku a školka je odtamtud 4km …vubec nevíme moc by se nám to líbilo ale zase ta představa být opravdu odkázán na auta…
![]()
Já v jedné takové dupce žiju, teda máme tu malý obchod i školku a školu. Já bych to brala…pokud máte auto, bez toho se neobejdete… Záleží taky jak jste společenští. Jestli potřebujete chodit mezi lidi, do kavárny, do fitka nebo vám ke štěstí stačí lavička na zahrádce ![]()
Každé bydlení má své plus. Přesně jak říkáš - ve městě je vše, kromě útulného bydlení. To máš na vsi, ale za tím ostatním si holt dojedeš.
Bydlím prakticky na samotě, máme tu cca čtyři stálé sousedy. Do vsi asi kilák a půl - ve vsi je koloniál, kde už v deset dopoledne pečivo není. Město je cca 15 min jízdy autem. A vzhledem k tomu, že řada kolegů mého muže (já jsem doma na RD) taky dojíždí z okrajů města do centra, časově to vyjde stejně. Na velké nákupy bych taky jezdila autem, tady holt když jedu do „města“, tak už se vším všudy - tour de doktor, tour de shop …
Zajímavé to bude s klukama do školy, ale … i sem jezdí autobus, v nejhorším … ![]()
Ahoj přesně tak… my taky bydlíme ve vesnici kousek od Olomouce.. sice tu je škola a obchod i doktorka ale sakramensky daleko a stejně jezdíme do města.. já zatím dítě nemám, ale vedle bydlí přítelova sestra se 2dětmi a jezdí denně do školy a do školky autobusem… je tu klid, pohoda.. mě se tu líbí a vem si, že 4 km jsou kousek ať už autem, nebo autobusem pár minut…
4 km neni moc, ale aspon kramek by to chtelo. Jak casto tam jezdi autobusy, aby se dalo dojizdet aspon do skoly, kdyby auto nebylo k dispozici.
ww píše:
Já v jedné takové dupce žiju, teda máme tu malý obchod i školku a školu. Já bych to brala…pokud máte auto, bez toho se neobejdete… Záleží taky jak jste společenští. Jestli potřebujete chodit mezi lidi, do kavárny, do fitka nebo vám ke štěstí stačí lavička na zahrádce
vevci píše:
4 km neni moc, ale aspon kramek by to chtelo. Jak casto tam jezdi autobusy, aby se dalo dojizdet aspon do skoly, kdyby auto nebylo k dispozici.
Hele já např. do toho obchodu co tu máme nechodím. Jak psala Emilie, v 10hod už není pečivo a je tady draho. Jednou týdně jedu do města na velký nákup a my pečivo sneseme i starší. sousedy z dětmi tam nemáte? My jsme měli v naši vesnici babyboom takže dětí 6-11 let je tu snad 50 ![]()
4 km není moc, my bydlíme v podobné vesničce 8 km od města a nestěžujeme si.
Krám tu taky není, ale beztak i kdyby byl, nenakupovali bychom tam. Jezdíme na větší nákup 1× týdně do města a manžel tam pracuje, takže pečivo vozí denně on nebo si ho peču doma sama.
Autobusové a vlakové spojení do města je tu dobré, takže nemám strach ani z dojíždění malýho do školy
my jsme spokojení, klid a příroda za to stojí ![]()
Taky žiju ve vesničce bez školy a obchodu. Postavili jsme domek a nedávno se nastěhovali z bytu a města. Neměnila bych za nic, miluju přírodu a sníh taky
Mám ale výhodu, že je tu víc novostaveb a mladých rodin. A když něco dojde, tak tu jsou výborní sousedi, co pomůžou (např. včera jsem si zabouchla barák a sousedka mi půjčila auto, abych si zajela za manžou pro klíče
)
Ahojky,taky bydlíme v takové vesničce,kde nic není,ani malý obchůdek.Jsme tu 2 roky a fakt se to dá.
Byla jsem vyloženě městský člověk a teď bych neměnila.A to máme město přes 20 km.
Já bych do toho šla.
dnes to tam jedeme znova okouknout i okolní obyvatelé tak uvidíme ale jinak baráček je holky moc krásný celý zrekontruovaný se zahradou no prostě krása z balkonu výhled na les a kopce
a za 1000 000kč to si myslím že je krásná cena
![]()
Pavča S píše:
dnes to tam jedeme znova okouknout i okolní obyvatelé tak uvidíme ale jinak baráček je holky moc krásný celý zrekontruovaný se zahradou no prostě krása z balkonu výhled na les a kopcea za 1000 000kč to si myslím že je krásná cena
![]()
tak to určitě ![]()
Je to můj sen, ale nikdy bych do toho nešla ![]()
Možná na důchod a to jsme měli nabídku na krásný pozemek s výhledem na louku, rybník a les ![]()
To že ve vesnici není krámek by mi nevadilo, ale bohužel tm nejsou skoro žádné děti a to by mi pro syna vadilo hodně. Navíc pak s logistikou. Třeba dvě děti, každé končí ve škole v jinou dobu, pak třeba za hodinu začne kroužek, druhému za dvě hodiny po škole, každému končí v jinou dobu, já i manžel končíme v práci jinak. Kamarádka třeba holky vozí, jedný začne kroužek, s druhou čeká hodinu než začne jí, první s ní čeká hodinu než skončí kroužek té druhé…
Neříkám, samozřejmě i na vesnici žijí lidé spokojeně, ale my se radši uskromnili a kupujeme pozemek ve městě, kousíček od centra a přitom ve vilové čtvrti plné zeleně. Jen holt nestojí jako na té vesnici 300 za metr, ale 1600 ![]()
Taky jsme udelali to rozhodnuti a do dvouch tydnu se stehujem
Do mesta to jsou 3kilaky a ja se popravde nemuzu dockat az vypadnem z mesta. A cena je teda krasna
![]()