Dům na hypo a právní rada

Anonymní
5.8.11 19:48

Dům na hypo a právní rada

Ahoj, koupili jsme dům na hypotéku před cca 5 lety. Při prodeji bylo zatajeno, že je zde stavební uzávěra a polovina domu byla postavena bez stav. povolení, jelikož na pozemku je vodohospodářská trubka. Což jsme nevěděli a zjistili teď, když praskla 20 metrů od domu. Pokud by praskla pod domem, což se stát může, tak je dům v čudu. Že se zde nedá přistavět jsme zjistili teď, když jsme se o to zajímali, protože jsme potřebovali přistavět z důvodu, že čekáme rodinu a dozvěděli jsme se, že tato stavební uzávěra zde byla již v době prodeje, což nám bylo zatajeno. Dá se nyní nějak bránit? Něco dělat? Kam se obrátit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2374
5.8.11 21:18

A vy jste si to nezjistili na katastru, zda byla stavba povolena?? To tam určitě muselo být, já nevím ale to bylo skoro to první co jsme zjištovali :nevim: Já bych řekla, že po pěti letech se těžko něčeho domůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.8.11 21:22

No taky je mi divné, ta černá stavba přece nemohla být v katastru. S tím, že je tam stavební závěra budete těžko operovat, to jste si mohli zjistit též sami, třeba na MěÚ :nevim: ale na tu černou stavbu byste mohli žádat slevu z ceny od původních majitelů. ALe těžko říct, jestli po 5 letech se něčeho domůžete. A šel ten prodej přes realitku? Jakou jste měli smlouvu, tam by se něco vysoudit nedalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
5.8.11 23:34

a jééje, další z těch, co vidí naleštěný barák a nedívaj se napravo nalevo, protože ho prostě musí mít.. co dělat? nic, zkuste ho prodat někomu jinýmu a taky to zatajte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.8.11 18:04

Mi je teda docela dost divný, že na to nepřišli už v bance při žádosti o hypo. Ten dům se musel ocenit, musel se dodávat výpis z katastru a milion dalších lejster

Nás popotahoval odhadce i o to,, že ve smlouvě neni přesně vyznačené, které parkovací stání je přímo k bytu, dokládali jsme hromady papírů a všeho

Nevim nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1