Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Díky ale to by chvilku trvalo a do tý doby bych musela platit i hypo i nájem v bytě kde bydlíme ted a to by nešlo
Ahoj, já se v tom prd vyznám, ale něco by se dalo třeba uhrát na skryté vady…? To chce fakt nějakýho odborníka, neházej flintu do žita…
Jinak taky záleží, jestli máte nějaké finance na odstranění té plísně atd.
A to že budou podlahy (ne beton) máte ve smlouvě, nebo to jen tak někdo slíbil?
Neodsuzuju Tě, akorát škoda, když se kupuje barák, bere se sebou odborník, nebo aspoň někdo, kdo tomu rozumí plus příbuzenstvo (mamka, nebo tak…), víc očí víc vidí…
Jo a kdy jste to koupili? Jako přibližné datum?
Neblázni..Omítka vám nevadila, takže předpokládám ,že jste si chtěli nahodit tak jako tak novou..
A těch 60 tis, dáš na nový padlahy a ještě z toho budeš mít větší radost..
Spíš mi přijde ,že jsi se ponížila před mamkou, ta tě ještě víc stáhla na dno..Pohanila ti to a všechno zveličila..Raduj se z nového - bude tam práce, ale máte dům co jste chtěli ne??
Nebud rezignovaná a začni vybírat druh podlahy - alepson se zabavíš..
![]()
A usměj se ![]()
Záleží jakou máte smlouvu. POdle mě by se mělo dát do určité doby odstoupit, i když peníze jsou vyplaceny. ALe radím jednat velice rychle. Vzít smlouvu a pádit k právnikovi. Je jasné, že Vám RK i majitel bývalý budou tvrdit něco jiného. Aby s tím nemuseli mít případné potíže. Ale myslím, že i ze zákona je povinnost moci od každé smlouvy odstoupit. Záleží, jestli tato rk je poctivá.
Jinak, je fakt, že jste si měly domeček prohlídnout pořádně. Ono to určitě nestojí malé penízky, takže opravdu je dobré si vzít i někoho, kdo tmu rozumí, tesaře, zedníka…A opravdu se podívat všude, i když tam bydlí. No a co, za pár dní tam bydlet nebudou a už to bude vaše. Je blbost kupovat zajíce v pytli. RK to vždy vychválí až přechválí a pak zbydou oči pro pláč. Pokud se ti domeček fakt už hnusí a víš, že si na něj nezvykneš, tak rychle mazej k právníkovi se smlouvou, řekni o co jde, možná ti řekne už do telefonu.. Nebo jak tu psaly výš, prodej.
Jen pozor při prodeji, pokud se domeček už prodával delší dobu, tak asi o něj moc zájem nebude a když se tam zase vystaví znovu v nabídce, nebudou možná takové poptávky. Ale záleží vše, jak bylo. Případně ho můžete zrekonstruovat a bydlet tam, nebo ho prodat pak za daleko víc ještě.
Já jsem teda nikde něčetla,že by zakladatelka psala že je v domě plíseň.
Ono taky záleží kolik jste za dům dali,jestli cena odpovídá stavu domu.
My máme domek po dědovi,taky to tu smrdělo starobou,ale když vymaluješ a pořádně vyvětráš,tak by to nemělo smrdět. ![]()
A omítku bych neřešila,to je to poslední.
my jsme taky po koupi zjistili, že dům má vadu, a to v ložnici byl jak jen provizorně přidělaný strop (to při prohlídce nezjistíš) a pak jsme zjistili, že tam zatékalo střechou a nosný trám střechy je celý odhnilý a provalila se nám podlaha půdy do ložnice. Domluvili jsme se na slevě 50.tis a z toho jsme to v pohodě opravili. Jen v našem případě jsme byli celkově spokojení s tím, co jsme kupovali a s reko jsme počítali, protože jsme si dům chtěli opravit podle svých představ…
Davdan píše:
Ahoj, já se v tom prd vyznám, ale něco by se dalo třeba uhrát na skryté vady…? To chce fakt nějakýho odborníka, neházej flintu do žita…
Jinak taky záleží, jestli máte nějaké finance na odstranění té plísně atd.
A to že budou podlahy (ne beton) máte ve smlouvě, nebo to jen tak někdo slíbil?
Neodsuzuju Tě, akorát škoda, když se kupuje barák, bere se sebou odborník, nebo aspoň někdo, kdo tomu rozumí plus příbuzenstvo (mamka, nebo tak…), víc očí víc vidí…
Jo a kdy jste to koupili? Jako přibližné datum?
Máš naprostou pravdu mamka to do mě hustí pořád ještě dnes už dvakrát volala že se stim nemůže smířit a že jsem ji měla vzít že nekupuju chleba jenže já jsem plachá povaha a prostě jsem ty lidi nechtěla obtěžovat tím že jim tam budu tahat návštěvy ted toho lituju a vyplaceno to bylo minulí týden
kacudka píše:Plísen jsem opravdu nenašla jen ta zadní místnost jak byla vytopená je opadaná a mokrá a celkově to tam smrdí ted jak se to nevětrá předtím když tam bydleli to cítit nebylo
Já jsem teda nikde něčetla,že by zakladatelka psala že je v domě plíseň.
Ono taky záleží kolik jste za dům dali,jestli cena odpovídá stavu domu.
My máme domek po dědovi,taky to tu smrdělo starobou,ale když vymaluješ a pořádně vyvětráš,tak by to nemělo smrdět.
A omítku bych neřešila,to je to poslední.
Neoenc píše:Mě pán včera nabídl slevu 60 000 jenže já než abych přikývla jsem si nevzala ani klíče nepodepsala předávající protokol a z brekem odjela, ale je to asi tím že do mě hustila ta mamka. Manžel byl zklamaný když jsem mu řekla že jsem klíče nedovezla a nebylo se mnou možné se dohodnout jak jsem byla zklamaná
my jsme taky po koupi zjistili, že dům má vadu, a to v ložnici byl jak jen provizorně přidělaný strop (to při prohlídce nezjistíš) a pak jsme zjistili, že tam zatékalo střechou a nosný trám střechy je celý odhnilý a provalila se nám podlaha půdy do ložnice. Domluvili jsme se na slevě 50.tis a z toho jsme to v pohodě opravili. Jen v našem případě jsme byli celkově spokojení s tím, co jsme kupovali a s reko jsme počítali, protože jsme si dům chtěli opravit podle svých představ…
My jsme taky nedávno koupili barák a taky vím, kolik věcí jsme tu prohlíželi, na prohlídku jsme šli snad s pěti stránkama otázek
Po nastěhování jsem už taky nebyla tolik nadšená jako předtím, ale trochu jsme zamakali a vypadá to tu moc hezky. Každopádně záleží jestli jde opravdu jen o ty podlahy nebo o co všechno. Omítku jste viděli a určitě jste museli počítat s tím, že bude potřeba dodělat. A podlahy.. pokud o tom není zmínka ve smlouvě, tak pochybuju, že máte právo na nějaké odstoupení.
Já vím jaký realitky jsou, většinou člověka navrtají i do toho co nechtějí ![]()
My máme naštěstí v rodině právníka a stavaře, takže jsme měli opravdu spoustu rad, jinak bychom asi taky kupovali zajíce v pytli
Anonymní píše:Neoenc píše:Mě pán včera nabídl slevu 60 000 jenže já než abych přikývla jsem si nevzala ani klíče nepodepsala předávající protokol a z brekem odjela, ale je to asi tím že do mě hustila ta mamka. Manžel byl zklamaný když jsem mu řekla že jsem klíče nedovezla a nebylo se mnou možné se dohodnout jak jsem byla zklamaná
Nejlepší by bylo to asi nechat dořešit manžela, přece jenom chlapi jsou při jednání ráznější (většinou). Musíte si uvědomit, že prodávajícím teď už o nic nejde, peníze mají, na katastru je to asi přepsané na vás a kdy vám dají klíče by mě taky bylo jako prodávajícímu celkem jedno, kdybych měla zaplaceno…
Jahudka87 píše:
My jsme taky nedávno koupili barák a taky vím, kolik věcí jsme tu prohlíželi, na prohlídku jsme šli snad s pěti stránkama otázekPo nastěhování jsem už taky nebyla tolik nadšená jako předtím, ale trochu jsme zamakali a vypadá to tu moc hezky. Každopádně záleží jestli jde opravdu jen o ty podlahy nebo o co všechno. Omítku jste viděli a určitě jste museli počítat s tím, že bude potřeba dodělat. A podlahy.. pokud o tom není smínka ve smlouvě, tak pochybuju, že máte právo na nějaké odstoupení.
Já vím jaký realitky jsou, většinou člověka navrtají i do toho co nechtějí
My máme naštěstí v rodině právníka a stavaře, takže jsme měli opravdu spoustu rad, jinak bychom asi taky kupovali zajíce v pytli
Já tomu vůbec nerozumim, ale když jsme to kupovali tak nám záleželo na tom aby jsme sehnali nějaký baráček u MB protože manžel dojíždí 40km do práce a děti tam vozim dvakrát týdně do kroužku takže jsme mnoho projeli navíc je tam dyslektická škola kterou potřebuje můj syn a u nás ne takže by zas musel dojíždět. Náklady za dojíždění máme kolem 6000 nájem 7000 a hypotéka nás taky vyjde na 7000 když přičtu elektriku pořád na tom budem lépe a hlavně časově. Baráček nám vyhooval má jem malou zahrádku a malí betonový dvoreček. Celí život jsem bydlela v paneláku takže ni i toto vyhovovalo na kočárek a na nějaký to posezeni mi to stačí. Vevnitř je kuchyn obložená dřevem a velká kuchynská dřevěná linka, ale včera jsem si všimla že i ona vypadá jinak než pod mikrovlnkou atd Docela hezká koupelna a na půdu jsou natažený odpady protože tam původně chtěli přistavovat pokoje. omítka mi začala vadit až když mi mamky vykřičela že to z venčí vypadá jak cikánskej barák, jinak má nový okapy a plastový okna.
Můj manžel právě vůbec ráznej bejt neumí je to takový dobrák. Doma jsem já ta ráznější no on má ještě do konce srpna dostat 400 000 takže mu to zas tak jedno být nemůže, proto byl včera vykulenej že couvám a navrhoval slevu kdyby to měl celí tak by už ani nenavrhoval.
Ahoj omlouvám se za anonym
Moc bych potřebovala poradit. Naletěla jsem svojí blbostí a přišla na to pozdě.
Koupili jsme z manželem rodinný dům přes realitní kancelář, když jsme byli na prohlídce majitelé v domě ještě bydleli a vše nám připadalo moc hezký. Z venčí byla sice omítka opadaná až na cihly ale to nám nepřišklo jako velký problém omítka se nahodí důležitá byla střecha atd. Včera když jsem si jela pro klíče a dům byl vyklizen tak jsem se zhrozila hrozně to smrdělo stařenou a zatuchlinou a v jedný místnosti bylo do půl cihli prý následky toho jak je sousedi vytopili jedná se o řadový dům. Na zemi mě zaujalo že nechali koberec koukla jsem pod něj a místo slíbené podlahy tam byl jen beton. Mamka tam se mnou včera byla poprvé a odjížděla z brekem že je zklamaná co jsme to koupili za barabiznu a že prej si myslela že jsem chytřejší jestli do tohohle chci vzít malí děti aby to dýchali atd. Jsem z toho celá špatná nemůžu z toho ani spát. Klíče jsem si nevzala, ale pani z realitky řekla že je to už vyplacený a že odstoupit nejde. Majitel mi navrhla že mi sleví 60 000 a dám si to za to do pořádku, ale mě se tim zklamáním dům zhnusil co mám dělat? Jít do toho nebo zkusit právníka jestli by fakt nešlo odstoupit? Je fakt že i z venčí je to barabizna, ale to mi začalo vadit až když mi to mamka omlátila o hlavu. Asi mi napíšete že jsem hloupá a měla si to prohlédnout, ale já jsem spíš povaha co se drží zpátky a když tam bydleli tak jsem jim nechtěla odtahovat nábytek nebo koberec. Vzali by jste děti do takovýho baraku?