Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky vsem,
bydlim u rodicu s detma, vydelavam, od zari jde jedno dite do skolky, na druhe mi jeste roka pul bude chodit materska. Mamka nevydelava, zivim i ji,hlida mi prcky…s penezmi je to cimdal horsi. Nevim zda bych si polesila ve meste, kde bych musela sehnat hlidani, a byt na vse sama hlavne najit jinou praci, pracuji v nepretrzitem provozu. Bydlime v podnajmu, taze nic sveho…premyslela jsem o hypotece…ale bojim se, mozna ani s tou malou hypotekou bych nic nesehnala…jak byste mi poradili resit situaci? … ![]()
Já si myslím že by sis moc nepolepšila a byla na tom finančeně huř. Nevím kolik dáváš mamce jestli to není prakticky to co bys dala za hlídání. Pokud nejste sami dvě tak bydlení tě nepřijde tak moc draho ne?
na druhé straně kdo ví třeba se taky brzo objeví nějaký přítel- manžel a bude všehcno jinak… ![]()
Já bych zůstala a s mamkou se domluvila tak abyste vycházely v poho ![]()
A maminka nevydělává proč?Nemocná?Nemůže najít práci?Nechce práci,aby mohla hlídat děti?
A jaký máte vztah?Vyhovuje to oběma?
A s penězi je problém v tom,že maminka nevydělává a ty jí živíš?
Spočítej si,kdyby ses odstěhovala,kolik by si vydělala a odečti náklady na bydlení,hlídání.....potom zohledni vzájené vztahy,zda vám společné bydlení přináší uspokojení všem.A uvidíš,co ti z toho vyjde.
Ahoj
ja myslela, ze bydlis s tim pritelem, ktery od tebe ted odesel na urcitou dobu ![]()
S tim tedy uz budoucnost neplanujes?
A maminka proc nepracuje? Nemuze?
No prave ze uz to financne nezvladam, vydelam si v prumeru 16 tis. mamce platim deset, ma dluhy, platim najem 4tis. a ted po me jeste chtej abych prispivala na inkaso…coz je 6tis. byvaly mi onbcas penize da, obcas ne…bydli tu jeste bratr s pritelkyni, je nas tu moc, on platit uz taky odmita, setri si na barak a porad si neco kupujou, platit nechtej, prej nemam mamku zivit. Porad same rozbroje, na psychiku to neni dobry a ja to uz nezvladam…a pritel, pritel je, nebo mozna uz neni..mame neco jako pauzu…spis si to chci zaridit tak, abych se nespolehala na partnera…
no pritel zije taky s rodici, tam by to neslo, navic nevim jestlis e mnou vubec bude…musim to vzit do svych rukou…
Tak kdyz si na tom takhle tak nechapu proc za mamu platis dluhy..
Kdyby si je neplatila tak vyjdete ok..
mamka nikde nemuze nioc sehnat, mame tu odsud spatne spojeni, vbydlime na vesnicce…a ona potrebuje dobrou praci aby uzivila sam sebe a sve dluhy…a ja se v klidu mohla soustredit jen na sebe
appalandia píše:
to ze bych je neplatila, by melo dopad na vsechny…
odstěhuj se její dluhy neplat a je to ![]()
No dopad by to melo na vsechny, ale vsechny kterym je to evidentne jedno.. mama nepracuje a bere si penize od matky samozivitelky - dcery a bracha na to taky kasle, tak to preci nepotahnes vsechno sama… Myslela bych predevsim na sve deti… Kdyz to mas takhle, vzala bych deti a uz se stehovala.. Myslim ze by ti pomohlo se odstehovat nekam pobliz kde ted pracujes… Nebo najit praci ve meste a jit tam, hur nez ted na tom stejne nebudes.. Nevyjdete a to znamena ze to stejne musis resit a tvoje rodina te tahne ke dnu.. Tedy muj nazor..
teda zakladatelko v tomhle případě jdi a hnedka pryč!!! nechávají se od tebe vydržovat!!!
Penize más fajn najdi si podnajem a postav se na
vlastní nohy!!!!!
kdybych vyresila hlidani, nevahala bych…ale asi to zkusim…nedela mi to dobre na psychiku…
tak hlídání najdeš vždycky třeba studentky jsou v poho a nebudou si brat ani moc…jdi do toho a uvidis jak se vsehcno zmeni k lepsimu.