Bydlení v maličké vesničce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
eMaminka
10.8.11 11:47
Pavča S píše:
ahoj holky …řešíme s přítelem jednu věc…bydlíme ve městě máme tu všechno potřebné školka, škola,obchody, nemocnice atd…jenže sehnat tady baráček je snad nemožné ty co se u nás prodávají jsou kolem 2000 000kč ale v hrozném stavu takže plus peníze na opravy.Našli jsme krásný domeček ale fakt v maličké vesničce bez krámku bez školky bez všeho…ale zase město je 4km od té vesničky…chtěla bych prosím znát vaše zkušenosti vy které bydlíte v takové podobné vesničce jestli se to dá??Nám by se tam i líbilo krásná příroda klídek ale máme roční holčičku a školka je odtamtud 4km …vubec nevíme moc by se nám to líbilo ale zase ta představa být opravdu odkázán na auta… :nevim: :nevim:

ahojky, zrovna kupujem domeček na takové veničce co má dokupy 9 stálých obyvatel, školka je 3km, první velké město 9km… nebojím se, tři km nejsou na odkázání na auta… já chodila do školy kilometrů 6, muj přítel když byl dítě, bydlel v krkonoších a chodil do školy kilometrů 10 a to v závějích sněhu.. lepší 4 km na vesnici kde je malý provoz než 500 metrů přes rušné ulice.. toť můj názor.. ;) klídek je k nezaplacení, zahrada, barák samotný… to má víc smysl než králíkárny… ;) stěhujem se ze 45tis. města na vesnici s 9 obyvateli.. je to dokonalé a už se nemůžu dočkat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
779
10.8.11 11:56

Ahoj zakladatelko, ta nabídka jakou máte na ten domeček je krásná, já bych to toho šla hned. My se přestěhovali do vesničky (cca 120 obyvatel) asi před rokem a je to paráááda. Za ten klid, krásné okolí a vlastní zahradu to dojíždění stojí. Navíc v práci jsme za 10 minut a když jsme před tím bydleli ve městě chodili jsme do práce pěšky 20 minut…takže i úspora času :mrgreen: Navíc mě v paneláku štvali sousedi, žádné soukromí, žádná příroda a ani životní prostor.

Jak čtu tvoje příspěvky tady, tak budete na vesnici určitě taky tak spokojení jako my. Ta příroda za okny je úplný balzám na dušičku! Děti zatím tedy nemáme, ale myslím ve městě můžou chodit do různých kroužků, kamarádi budou ve škole a školce…možná se časem najdou nějací i v té vesničce. Za tu pohodu to stojí uvidíš :palec: Rozhodnutí je na vás, tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
10.8.11 12:34

No, nechat chodit děcka samotný i třeba jen 4km pěšky do školy bych se asi v dnešní době bála, ale je pravda, že s kočárem to není špatná procházka, i když asi fakt jen procházka (nedovedu si představit pak třeba táhnout domů nákup :roll: )
Volný čas a zábavu si na vesnici většinou člověk musí zařídit sám - s nabídkou aktivit se moc počítat nedá, ale popravdě mi kavárny, fitko ani mateřský centrum nechybí (kolem domu je pořád co dělat, takže nuda nehrozí :mrgreen: ), děti mají houpajdu a písek za barákem, šplhají po stromech, lítají po vsi na kolech, ráchají se v potoce, takže myslím, že to bez hřiště dávají taky celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
10.8.11 12:53

přítel mi teď říkal že se mu to nějak rozleželo v hlavě a bojí se toho že se tam dcerka až bude starší zblázní sama…takže na to asi prdíme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.8.11 13:01

Záleží jestli plánujete i hned druhé, tak dvě děti po sobě zas tak neni špatné, ale kdyby tam byla sama :think:
Já to vidím na malém, jak je natěšení z každéo děcka, protože tady moc možností nemáme - chodíme pomalu na celý den , ale nikoho ani nepotkáme, aže bych se seznámila.. Já jako přátele tu mám, ale jedna má 6 a roční druhá kojence, třetí rok a 9 let, takže k malému 2,5 se to moc nehodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
10.8.11 13:05

právě že druhé zatím neplánujem…tak proto se toho hrozí…copa my se zabavíme ale pro dítě furt něco vymýšlet aby se nenudila to nevím,nevím…kdyby tam byly děti v jejím věku tak neváhá… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.8.11 13:21

Co se týče různého věku dětí … z toho jsem taky trochu měla hrůzu. Jakože tu není nikdo okolo tří a jednoho roku. Prdlajs! Už nyní k nám chodí za klukama na návštěvu děcka v rozpětí 4 - 10 let (široko daleko je tu jediné dětské hřiště to u nás na zahradě) a nemám pocit, že by si nedokázaly spolu vyhrát. Naopak, starší usměrňují a stimulují velmi dobře ty mladší. Junior se za poslední půl rok úžasně rozkecal! Ostatně, já taky vyrůstala na vsi a pamatuju, že jsme se nerozlišovaly podle věku nebo zájmů. Prostě my děti. A hrály jsme společně vše. Jediný rozdíl byli „puberťáci“, kteří měli už jiné zájmy a záliby, s těma jsme se „nebavili“. Resp. oni s náma. Ale byly i výjimky, např. Štěpánka a Markéta, ty jsou o osm let starší než já (dneska není problém, i když mají skoro dospělé děti) a tehdy s náma tu „pikolu“ nebo „gumu“ nebo „vybiku“ nebo „zeměkouli“ (nepléct si s tou kovovou obludou na hřištích, tohle byla hra, to se malovalo do písku nebo škváry) si klidně zahrály.

U nás ve vsi (cca 1,5 km daleko) taky, kdyby místní holky - mámy nepořádaly nejrůznější akce jak pro děti, tak pro dospělé, tak tu taky nic moc není. Na vsi je to tak, no. Je třeba se bavit aktivně, ne se nechat bavit. A dětem je to jedno, jestli mají supervybavenou hernu, a nebo blbnou s rodičema do padnutí s míčem a jinejma hračkama na palouku u řeky … možná to druhý může být ještě lepší! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
10.8.11 13:32

Cauky, ja jsem tedy mestsky clovek, takze s tim bydlenim na vsi mam docela jasno :lol: , jenom chci rict, ze - mozna proto, ze takove prostredi neznam - by me vubec nenapadlo resit, jestli deti budou mit nekde s kym litat. Muj starsi syn v zivote venku nikde sam nelital - nejdrive byl ve skolce, odkud jsme chodili domu nekdy kolem paty, pak skola+druzina (v ramci druziny krouzky), a 2-3× tydne treninky (fotbal), o vikendu zapas, takze vyzitiho habadej, ale vzdycky to bylo organizovany a nekdo (ja, babicka, tata) ho nekam vedl a odnekud privedl (dokud nezacal jezdit po meste sam). Do predlonska nemel ani sourozence :wink: , a musim rict, ze ujmou zadnou nikdy netrpel, vubec by me nenapadlo zjistovat, jestli v baraku, kam se postehujem, jsou nejaky deti :think: nejak nevim k cemu. A kamaradu ma spousty (ze skoly, ze sportu), ted uz sami ledaskam zajdou, ale ze by napr. v 8mi letech sam nekde lital … to vubec neznam.
Ale jak rikam, na venkove je to asi jiny, tam si to bez toho asi nedovedou lidi predstavit.
A on je i takovy typ, ze nekam jit do parku na lavicky se spoluzakama ho nebavi, to jde radsi na tenis apod. (to mi rekl „akorat tam hulej a co z toho“ :lol: takze dobry :potlesk: ).
Mozna, ze se Vam to s pritelem ted tak zda, kdyz mate malou jeste malinkou a to vymysleni zabavy Vas stejne ceka, ale jestli pak budes/-te stejne chodit do prace, mala do skolky,skoly atd., tak si nemyslim, ze ji bude nejak chybet, ze vedle v baraku neni nejaka takova holcicka :think:
To spis az bude starsi, slysela jsem od znamych dost, ze pubertaci moc neoceni, ze musi nekam dojizdet a zajizdet na ves.
Tak se dobre rozhodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
10.8.11 18:17

Nechci malovat čerta na zeď, ale než bude dcerka starší, „dojede“ k vám město v podobě nějakýho satelitu, když ho máte jen 4km daleko :roll: . A co ti chalupáři? Třeba u nás bývají o víkendech a pak celý prázdniny, takže koncentrace dětí různýho věku tu několikanásobně stoupne. A jak už tu padlo - tady se neřeší, komu jsou čtyři a komu šest, tady si dohromady hrajou děti od malička tak do tý doby, než se radši rozplácnou k facebooku :pocitac: (jasně, že mají i organizovanej volnej čas - hasiči, fotbalisti, mraky kroužků v místní ZŠ od orientálních tanců nebo korálkování po sborový zpěv)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
10.8.11 22:19

tak přítel řekl že raději né.....bojí se té dopravy na zimu a tak…budeme holt dále koukat jestli není něco tady u nás poblíž :-? moc děkuju holky za vše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
11.8.11 01:42
Pavča S píše:
tak přítel řekl že raději né.....bojí se té dopravy na zimu a tak…budeme holt dále koukat jestli není něco tady u nás poblíž :-? moc děkuju holky za vše :-)

holka strach je normální, bát se musíte zákonitě, jinak byste nebyli normální..řešíme teď vážně nyní uplně stejnou věc… měšťáci, já sic na vesnici vyrůstala ale to je už sakra let co jsem naposledy třeba zatopila nějakým manuálním procesem delším než otočením knoflíku… muj přítel nebyl v baráku nikdy… celý život paneláky, nebo pár let jako dítě na hotelu v krkonoších, kde dělala jeho mamka kuchařku…
hele jdem do toho protože věříme, že vesnice, vesnické vztahy, dům, práce okolo domu… vše s tímto spojené, dojíždění.. jistý složitější, méně pohodlný způsob života nás ještě více scelí, udělá nás šťastnými jako nic jiného… děti povedeme mnohem lépe k navazování osobních vztahů, práci okolo domečku, samostatnosti… lépe je vycvičíme takto k dalšímu životu, než aby viděli v paneláku, městě.. pc=hlavní zábava, žádná práce,příliš volného času,nuda.. v pubertě mi začali vymetat bary.. hele na vesnici mi vlezou do jediného lokálu a budu vědět přesně co kdy kde s kym dělali.. ve městě nikdy..

Dojíždění se neboj, sníh a pod..romantika..dobrodružství.. koupíte si silnější auto hold no.. také tam plánujem SUV či jak se to píše :D jen pro sichra.. děti si najdou přátele všude když budou chtít… do školy musí tak či tak a pokud bude chtít kamarádka ze školy, ze školky příjde za dcerkou i na přespání… co se týče vztahů bude to na vesnici vždy zaručeně lepší,jednodušší,hezčí než ve městě..

Já držím palce a nenechte se uondat až příliš strachem… ono vše má své pro a proti ale za mě na tisíc procent jděte do toho… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max