Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Nemate nekdo nahodou zkusenost s tim, jak odstranit takovy ten zatuchly zapach z knizek? Mam pro maleho uklizene spoustu let knizky na pude (jsou jeste po mne) a kdyz jsem je byla zkontrolovat, tak jsou sice v poradku, bez plisne, ale zrovna moc nevoni… Neporadite mi nekdo, co s tim? ![]()
Dekuji!
Otázkou je, jestli jde o skutečnou zatuchlinu nebo o vůni straých knih. Mám doma asi 400 knih, starých…hodně starých a ta vůně je prostě typická a nevadí mi, patří to k tomu.
Mne stare knizky taky voni, ale tohle je spis smrad… Ale plisen jsem nenasla… Mozna se to casem vyvetra a budou vonet krasne „stare“ ![]()
Asi bych je pořádně oprášila a nechala pár dní někde v teplé suché místnosti. Nic jiného mě nenapadá. Mohou být třeba trochu navlhlé.
Ahoj, nevím jak na knihy, ale na zatuchlé prádlo platí nechat ho viset třeba v koupeně nad octovou vodou. Netuším ale, jak ty knihy rozevřít, aby se to dostalo všude…
Pomáhá dát knížky na sluníčko, na vítr, trochu pomůžou i pytlíčky, co bývají přibalené u některých technických výrobků