Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě bych to řešila s lékařem.. Třeba by pomohly nějaké vitamíny.. určitě to ale chce řešit si myslim.
To může mít řadu příčin, nejlíp ti poradí doktor. Neměla bys návštěvu u něj dlouho odkládat.
mě se toto dělo s kolenou,teda pořád děje
k dr jsem šla hned páč potřebuju fungovat okolo malý a po všech možných rtg a rezonancích vyšlo že mám -cituji- zdegenerovanou čéšku
holt má blbý tvar a díky tomu obrušuje a ulamuje chrupavku. dostala jsem léky na obnovu chup.části a že se uvidí. no uvidělo se prd,koleno stále v řiti a teď dr vyhrožuje že mi vymění čésku za umělou…
takže za mě-neváhej,utíkej k dr,když ti řekne že jsi jen unavená tak super,když to bude horší kalibr tak at to můžeš řešit!!!
přeju hodně NEbolení ![]()
nevsik píše:
mě se toto dělo s kolenou,teda pořád dějek dr jsem šla hned páč potřebuju fungovat okolo malý a po všech možných rtg a rezonancích vyšlo že mám -cituji- zdegenerovanou čéšku
holt má blbý tvar a díky tomu obrušuje a ulamuje chrupavku. dostala jsem léky na obnovu chup.části a že se uvidí. no uvidělo se prd,koleno stále v řiti a teď dr vyhrožuje že mi vymění čésku za umělou…
takže za mě-neváhej,utíkej k dr,když ti řekne že jsi jen unavená tak super,když to bude horší kalibr tak at to můžeš řešit!!!
přeju hodně NEbolení
mám to stejné
jen teda né zdegenerovanou čéšku jen tak samo od sebe, ale několik let se mi kolena vyhazovala a já si je celou dobu špatně vracela, tím ji jakoby obrousila a zničila si i chrupavku…mě teda udělali jen kompletní plastiku vazů a minimální úpravu té čéšky - nicméně mi s úsměvem oznámili, že bolet jako prase to bude už celej život - prostě ten dlouhodobej záhul pro to koleno a plus docela náročnej zákrok pak udělaly holt své.
Musím říct, že poslední dobou je ta bolest (zatím jen v jednom koleni) fákt hustá ![]()
no pěkné
já se prý s tím narodila-je milé slyšet od doktora- milá paní,vy jste se narodila zdegenerovaná
prosímtě a na jak dlouho tě to vyšlo? jako operace,pooperační stav,neschopnost atd atd? nebo lépěji,kdy jsi byla schoná zase jakžtakž normálně chodit? naše holka totiž právě začala stoupat a lézt po nábytku tak potřebuju být mobilní a pořád jí někde lovit ![]()
jinak s tou bolestí,mám od dr předepsaný coxtral na bolest-docela to pomáhá i když zázraky umí jen ten nahoře…
![]()
já byla s jedním kolenem v 17ti na operaci tam to bylo delší, týden v nemocnici - posléze měsíc sádra, berle asi čtvrt roku…ten zásah byl větší, jizvu mám přes celý koleno.
no a druhý koleno, už asi pokročila medicína, operováno v 21ti artroskopicky, v nemocnici jsem byla cca 4 dny a o berlích jsem chodila tak 3 týdny ![]()
jako teď s děckem bych do toho nešla
Prosím o radu nebo podělení se s případnou zkušeností. Už cca rok mě čím dál víc trápí problémy s klouby, hlavně s koleny a rameny. Jde o to, že pokud mám kloub delší dobu v určité poloze, při pokusu o změnu polohy se objeví silná bolest - nemůžu třeba sedět s nohou přes nohu, protože v momentě, kdy chci nohu narovnat, to prostě nejde, koleno hrozně bolí a dost dlouho to trvá, než ho vůbec narovnám a můžu se na něj postavit. A v noci se mi často stane, že spím s rukama za hlavou a jak chci ve spánku připažit, probudí mě děsná bolest v ramenou. Prostě ty klouby v určité pozici zatuhnou a pak to bolí, než je zase rozhýbu.
Tušíte někdo, co by to mohlo být? Zatím jsem to s lékaři neřešila, potíže se zhoršovaly docela pomalu a nenápadně. Ale teď už mě to fakt docela omezuje a vadí.
Děkuju za rady.
B.