"Zatuhávání" kloubů

Anonymní
14.6.11 21:49

"Zatuhávání" kloubů

Prosím o radu nebo podělení se s případnou zkušeností. Už cca rok mě čím dál víc trápí problémy s klouby, hlavně s koleny a rameny. Jde o to, že pokud mám kloub delší dobu v určité poloze, při pokusu o změnu polohy se objeví silná bolest - nemůžu třeba sedět s nohou přes nohu, protože v momentě, kdy chci nohu narovnat, to prostě nejde, koleno hrozně bolí a dost dlouho to trvá, než ho vůbec narovnám a můžu se na něj postavit. A v noci se mi často stane, že spím s rukama za hlavou a jak chci ve spánku připažit, probudí mě děsná bolest v ramenou. Prostě ty klouby v určité pozici zatuhnou a pak to bolí, než je zase rozhýbu.
Tušíte někdo, co by to mohlo být? Zatím jsem to s lékaři neřešila, potíže se zhoršovaly docela pomalu a nenápadně. Ale teď už mě to fakt docela omezuje a vadí.
Děkuju za rady.
 B.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
737
14.6.11 22:09

Určitě bych to řešila s lékařem.. Třeba by pomohly nějaké vitamíny.. určitě to ale chce řešit si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.6.11 22:13

To může mít řadu příčin, nejlíp ti poradí doktor. Neměla bys návštěvu u něj dlouho odkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
15.6.11 08:21

mě se toto dělo s kolenou,teda pořád děje :-( k dr jsem šla hned páč potřebuju fungovat okolo malý a po všech možných rtg a rezonancích vyšlo že mám -cituji- zdegenerovanou čéšku :-D holt má blbý tvar a díky tomu obrušuje a ulamuje chrupavku. dostala jsem léky na obnovu chup.části a že se uvidí. no uvidělo se prd,koleno stále v řiti a teď dr vyhrožuje že mi vymění čésku za umělou… 8-o takže za mě-neváhej,utíkej k dr,když ti řekne že jsi jen unavená tak super,když to bude horší kalibr tak at to můžeš řešit!!! :palec: přeju hodně NEbolení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20296
15.6.11 08:29
nevsik píše:
mě se toto dělo s kolenou,teda pořád děje :-( k dr jsem šla hned páč potřebuju fungovat okolo malý a po všech možných rtg a rezonancích vyšlo že mám -cituji- zdegenerovanou čéšku :-D holt má blbý tvar a díky tomu obrušuje a ulamuje chrupavku. dostala jsem léky na obnovu chup.části a že se uvidí. no uvidělo se prd,koleno stále v řiti a teď dr vyhrožuje že mi vymění čésku za umělou… 8-o takže za mě-neváhej,utíkej k dr,když ti řekne že jsi jen unavená tak super,když to bude horší kalibr tak at to můžeš řešit!!! :palec: přeju hodně NEbolení :kytka:

mám to stejné :mrgreen: jen teda né zdegenerovanou čéšku jen tak samo od sebe, ale několik let se mi kolena vyhazovala a já si je celou dobu špatně vracela, tím ji jakoby obrousila a zničila si i chrupavku…mě teda udělali jen kompletní plastiku vazů a minimální úpravu té čéšky - nicméně mi s úsměvem oznámili, že bolet jako prase to bude už celej život - prostě ten dlouhodobej záhul pro to koleno a plus docela náročnej zákrok pak udělaly holt své.

Musím říct, že poslední dobou je ta bolest (zatím jen v jednom koleni) fákt hustá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
15.6.11 08:57

no pěkné 8-o já se prý s tím narodila-je milé slyšet od doktora- milá paní,vy jste se narodila zdegenerovaná :mrgreen: prosímtě a na jak dlouho tě to vyšlo? jako operace,pooperační stav,neschopnost atd atd? nebo lépěji,kdy jsi byla schoná zase jakžtakž normálně chodit? naše holka totiž právě začala stoupat a lézt po nábytku tak potřebuju být mobilní a pořád jí někde lovit :mrgreen:
jinak s tou bolestí,mám od dr předepsaný coxtral na bolest-docela to pomáhá i když zázraky umí jen ten nahoře… :lol: :wink:

• Citovat
  • Upravit
20296
15.6.11 09:22

já byla s jedním kolenem v 17ti na operaci tam to bylo delší, týden v nemocnici - posléze měsíc sádra, berle asi čtvrt roku…ten zásah byl větší, jizvu mám přes celý koleno.

no a druhý koleno, už asi pokročila medicína, operováno v 21ti artroskopicky, v nemocnici jsem byla cca 4 dny a o berlích jsem chodila tak 3 týdny :roll:

jako teď s děckem bych do toho nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast