Nová práce a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30964
29.1.16 09:31

@Rožátko Nebude mit materskou, pokud ji vyhodi, coz ve zkusebni dobe mohou i tehotnou, tak se nevejde do ochrane lhuty, ktera trva tak dlouho, jako pracovni pomer, nejdele vsak 180 dni. Nemocenskou ale mit bude i po ukonceni pracovniho pomeru a od porodu rodicovsky prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
29.1.16 09:33
@Rožátko píše:
@j.a.n.i1 kamaradka po roce zmenila zamestnani. Kde po trech tydnech sla marodit s rizikovym tehu a na materskou narok mela.

Leda ze by za tri tydny nastoupila na ppm, jinak by ji za dnesnich pravidel nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
29.1.16 09:37
@Cuddy píše:
Leda ze by za tri tydny nastoupila na ppm, jinak by ji za dnesnich pravidel nemela.

Tak pokud otěhotněla ještě v předchozím zaměstnání, tak může mít tu ochrannou lhůtu delší, ale pokud to zjistila teď, tak ta pravděpodobnost, že by to tak vyšlo není velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
29.1.16 09:59
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud otěhotněla ještě v předchozím zaměstnání, tak může mít tu ochrannou lhůtu delší, ale pokud to zjistila teď, tak ta pravděpodobnost, že by to tak vyšlo není velká.

Aha, to neznam. A jak se pak ta lhuta presne pocita, kdyz zena otehotni, chvilku pracuje a jeste v tehotenstvi zmeni zamestnani, ktere po par dnech ukonci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
29.1.16 10:04

@Cuddy Pak se bere ochranná lhůta z toho prvního zaměstnání, ta běží, nástupem do nového se přeruší a po ukončení toho druhého se zas rozběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
29.1.16 10:21

@j.a.n.i1 Aha, tak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.1.16 17:48

@BonaDea Teď nevím zda jsem to pochopila správně, že když jsem byla vedená na úřadu práce a stát za mě platil tudíž jsem nemocensky pojištěná, tak mám nárok na mateřskou? Pochopila jsem, že nemocenskou pobírat budu. Ale to s mateřskou jsem moc nepochopila. Nebo pochopila, ale asi špatně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.1.16 17:50

@antoinnetka Omlouvám se. To jsem zapomněla napsat. Jsem ve zkušebce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.1.16 17:53
@Rožátko píše:
@majisekn kamaradka to mela stejne. Nastoupila do nove prace a to prvnich trech tydnech odesla marodit. Sice ji neprodlouzili smlouvu, ale neschopenku ji platili nez nastoupila na materskou, ktera se ji pocitala z vymerovaciho zakladu ktery ji v te praci spocitali, ikdyz neodpracovala cely mesic.
Niceho se neboj, miminko ma prednost :kytka:

Tak to se mi ulevilo. Jen asi nárok na mateřskou mít nebudu, protože jsem od 1.12. 2014 byla na ÚP a minulý čtvrtek jsem nastoupila sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.2.16 15:36

Tak jsem dnes byla mile překvapena :) Odnášela jsem do práce neschopenku a zavolala si mě účetní a byla u toho hlavní vedoucí a ptali se mě jak to vidím do budoucna. Tak jsem řekla že bych se pak ráda vrátila a ona že mi chtěla navrhnout abych marodila co nejdýl a že mi pracovní poměr neukončí. Ukončili by mi ho jen v případě kdy bych ukončila neschopenku a měla nastoupit do práce, protože by pro mě neměli lehkou práci. Obrovsky se mi ulevilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat