Nová práce a těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Rožátko Nebude mit materskou, pokud ji vyhodi, coz ve zkusebni dobe mohou i tehotnou, tak se nevejde do ochrane lhuty, ktera trva tak dlouho, jako pracovni pomer, nejdele vsak 180 dni. Nemocenskou ale mit bude i po ukonceni pracovniho pomeru a od porodu rodicovsky prispevek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rožátko píše:
@j.a.n.i1 kamaradka po roce zmenila zamestnani. Kde po trech tydnech sla marodit s rizikovym tehu a na materskou narok mela.
Leda ze by za tri tydny nastoupila na ppm, jinak by ji za dnesnich pravidel nemela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Leda ze by za tri tydny nastoupila na ppm, jinak by ji za dnesnich pravidel nemela.
Tak pokud otěhotněla ještě v předchozím zaměstnání, tak může mít tu ochrannou lhůtu delší, ale pokud to zjistila teď, tak ta pravděpodobnost, že by to tak vyšlo není velká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud otěhotněla ještě v předchozím zaměstnání, tak může mít tu ochrannou lhůtu delší, ale pokud to zjistila teď, tak ta pravděpodobnost, že by to tak vyšlo není velká.
Aha, to neznam. A jak se pak ta lhuta presne pocita, kdyz zena otehotni, chvilku pracuje a jeste v tehotenstvi zmeni zamestnani, ktere po par dnech ukonci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Pak se bere ochranná lhůta z toho prvního zaměstnání, ta běží, nástupem do nového se přeruší a po ukončení toho druhého se zas rozběhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BonaDea Teď nevím zda jsem to pochopila správně, že když jsem byla vedená na úřadu práce a stát za mě platil tudíž jsem nemocensky pojištěná, tak mám nárok na mateřskou? Pochopila jsem, že nemocenskou pobírat budu. Ale to s mateřskou jsem moc nepochopila. Nebo pochopila, ale asi špatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@antoinnetka Omlouvám se. To jsem zapomněla napsat. Jsem ve zkušebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rožátko píše:
@majisekn kamaradka to mela stejne. Nastoupila do nove prace a to prvnich trech tydnech odesla marodit. Sice ji neprodlouzili smlouvu, ale neschopenku ji platili nez nastoupila na materskou, ktera se ji pocitala z vymerovaciho zakladu ktery ji v te praci spocitali, ikdyz neodpracovala cely mesic.
Niceho se neboj, miminko ma prednost
Tak to se mi ulevilo. Jen asi nárok na mateřskou mít nebudu, protože jsem od 1.12. 2014 byla na ÚP a minulý čtvrtek jsem nastoupila sem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem dnes byla mile překvapena
Odnášela jsem do práce neschopenku a zavolala si mě účetní a byla u toho hlavní vedoucí a ptali se mě jak to vidím do budoucna. Tak jsem řekla že bych se pak ráda vrátila a ona že mi chtěla navrhnout abych marodila co nejdýl a že mi pracovní poměr neukončí. Ukončili by mi ho jen v případě kdy bych ukončila neschopenku a měla nastoupit do práce, protože by pro mě neměli lehkou práci. Obrovsky se mi ulevilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit