zavazadlo do letadla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
17.6.09 21:08

zavazadlo do letadla

HOlky,prosim o radu. Za tyden letime na dovcu,poprve letadlem a porad nejak nechapu, jak je to s tema zavazadlama. VAhovy limit je myslim 20kg,ale kdyz letime 3 osoby,muze mit treba 1 kufr 30kg a dalsi dva 15kg nebo ten limit 20kg je na 1 zavazadlo? A golfky se do toho limitu nepocitaji,ze?? NO,jsem z toho cela podivocena,hlavne,aby to letelo a nekde nespadlo a nechytli jsme tam praseci chripku :-) DIky za odpoved, Elena

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4242
17.6.09 21:17

Ahoj Eleno,
kdyz jsme leteli my naposledy (v rijnu do Turecka), tak primo na letence bylo u kazdeho napsano, jaky ma limit (dospely 20 kg - to je na osobu a dite bez naroku na sedacku by asi nemelo mit nic, ale kupodivu u teto cestovky mel Domca 20 kg tam a 10 kg zpet :wink: ).
Jasne, ze muzes mit 1 zavazadlo 30 kg a druhe jen 10 kg, scita se to dohromady :wink:
Pokud nevis jak to mate, zeptej se bud v cestovce nebo u letecke firmy.
Kocarek je navic, nepocita se do limitu.
(Jinak ted jsem rada, ze jedeme autem do Chorvatska, protoze bych taky resila praseci chripku nebo spadnuti :lol: :lol: :lol: Nee, to je jasny, ze to bude ok! :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.09 21:28

Pokud letíte jako rodina, může mít kufr víc než 20 kg. Před týdnem jsme se vrátili z Řecka. Měli jsme na 4 lidi 2 kufry, jeden 20 a druhej 30 kg. Kočár se do limitu nepočítá, jedeš s ním až k letadlu, tam ho složíš a pří příletu po výstupu z letadla Ti ho tam zase předají.

• Citovat
  • Upravit
1752
17.6.09 21:28

My jsme letěli před měsícem do Maďarska. Měly jsme kufr. 30kg, pak kufr 10 kg, postýlku a pak 2 troleye do letadla a golfky taky do letadla. Letěli jsme normální linkou. Záleží na aerolinkách, tak si brnkni s kým letíte a budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
17.6.09 21:36

ahojky...........limit se počítá podle počtu letenek. Takže když budeš mít 3 letenky ( my jedeme 2 dospělí, 11 letá dcera a 2letá), tak celkem můžeš mít 60kg. Za 1kg nadváhy se platí 200,–-Kč. Ale musim říct, že jsme ještě nikdy neplatili a to máme pokaždé minimálně 5kg navíc, takže zatím jsme měli buď štěstí nebo jsou schovívavý :lol: :lol: :lol:
Kočárek je naprosto v pohodě, dojedeš s ním až k letadlu a těsně před nástupem do letadla, ho předáš letušce a ta ho dál předá servisákovi, který ho položí na kufry, takže se mu nic nestane.
Do letadla si vezmeš přírušní zavazadlo, které musí mít určitě rozměry (maximální), http://www.cestovatel.cz/…bez-omezeni/ . Je to zase co člověk tak příruční zavazadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.6.09 21:50

Holky už většinu napsaly, jenom pozor - maximální váha jednoho kufru je 32 kg, kvůli chlapům, co to nakládají… Jinak si to můžete nakombinovat jak chcete, váha se počítá dohromady pro všechny spolucestující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.09 21:56

Jeee,dekuji holky,a jeste dotaz,ty golfky si pred letadlem slozim sama nebo s nema nekam odjedou a slozi je oni? protoze nase maji special.pojistku,ktera se musi pohlidat,jinak se cvakne do golfek a nejde to pak rozlozit (JAne Energy),tak bych je radsi slozila sama a neni lepsi je treba dat do nejakeho igelitu,aby nebyly spinave,kdyz je hodi nekam do zavazadl.prostou?? LEtenky jeste nemame,takze pak je prozkoumam,co je tam napsany…DIky moc .ZAkladatelka Elena
JO a co jste davali detem pri vzletu,nejaky bonbony?? NAs ma 2,5 roku. 8O

• Citovat
  • Upravit
2111
17.6.09 22:13
Anonymni píše:
Jeee,dekuji holky,a jeste dotaz,ty golfky si pred letadlem slozim sama nebo s nema nekam odjedou a slozi je oni? protoze nase maji special.pojistku,ktera se musi pohlidat,jinak se cvakne do golfek a nejde to pak rozlozit (JAne Energy),tak bych je radsi slozila sama a neni lepsi je treba dat do nejakeho igelitu,aby nebyly spinave,kdyz je hodi nekam do zavazadl.prostou?? LEtenky jeste nemame,takze pak je prozkoumam,co je tam napsany…DIky moc .ZAkladatelka Elena
JO a co jste davali detem pri vzletu,nejaky bonbony?? NAs ma 2,5 roku. 8O

Jak už jsem ti psala, tak s kočárkem zajedeš až k letadlu a tam si ho sama složíš a předáš letušce. Neboj kočár určitě špinavý nebude protože bude ležet na kufrech. Náš byl naprosto v pořádku. Letenku dostanou všichni co jsou starší 2 let, děti do 2 let nemají nárok na sedadlo a sedí rodiči na klíně,připásané speciálním pásem, který dostaneš těsně před stoupáním letadla. Minulý rok bylo naší Terce 11 měsíců, když poprvé letěla. Dala jsem jí lízátko, takže jsem se nebála, že se mi udusí bonbónem. Jinak bonbóny letušky rozdávají všem cestujícím jak při vzestupu, tak i při klesání. My tedy vždy letěli TRAVEL SERVISEM, takže u jiných společností nevím. Doporučuju ti aby si měla na dobu letu nějaké nové hračky, aby prcek vydržel sedět na místě. Já jsem minulý rok měla maňásky, knížky, chrastítka a vždycky když bylo zle tak jsem něco nového vytáhla z tašky, takže zase byl chviličku klid :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
17.6.09 22:17
Gedžitka píše:
Holky už většinu napsaly, jenom pozor - maximální váha jednoho kufru je 32 kg, kvůli chlapům, co to nakládají… Jinak si to můžete nakombinovat jak chcete, váha se počítá dohromady pro všechny spolucestující.

No jednou jsem nacpala kufr a měl 40kg, při odbavení na něj nalepili velkou červenou ruku, aby se služba u letadla nestrhla. Slečna u okýnka mě jen decentně upozornila, abych příště raději vzala navíc kufr a váhu rozložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
17.6.09 22:27

Ahoj holky uz vse napsaly,mozna uz to tu bylo- jen dite do 2 let bez naroku na sedadlo muze mit kufr do 10kg hmotnosti,mala ho ma pokazde,letame sice z Kanady tam jsou jine podminky na hmotnosti,ale tahle je vsude stejna :wink:
A k tomu kocarek,–nikdy jsem na nem nenasla nic poskozeneho po letu,ani spinu..Pred vstupem do letadla mi letuska podrzi malou ja slozim kocarek a chlapi si ho uz vezmou.

Co dat pri vzletu neporadim u nas je zatim prso :D takze jsem to jeste neresila,asi i piti by bylo dobre,chvili nedat aby mel zizen a pri vzletu polykal…

Mivam obri tasku na kocar jako kabinove zavazadlo,po zvazeni jsem si tam jeste vzdycky par knizek a hracek prihodila 8) na 9 hodinovy let toho potrebuju mooooc :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
21.6.09 21:43

Ahoj, já bych ještě měla dotaz ohledně příručního zavazadla - je omezená jeho hmotnost či velikost? Obsah snad jen do Států, že jo? :) Samozřejmě myslím pití pro děti, nějakou sladkost a tak. :lol:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
21.6.09 21:49

Ahoj obsah myslim 5kg,me ho ted tereba vazili poprve,kamoska co tu ted je mi zrovna rikala ze ji ho nevazili nikdy :nevim:

Mrkla bych primo na stranky aerolinek s kterymi letis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.6.09 22:40

Moje čerstvé zkušenosti z května 2009, charterový let s Českými aerolinkami.Příruční zavazadla mají omezení ohledně tekutin všude nejen do USA. Děti mají vyjímku,ale nejspíš Tě donutí všechno jejich pití a tekuté jídlo otevřít a ochutnat.

A pokud dítě nemá samostatné sedadlo (infant) nemá u charterových letů nárok na žádné zavazadlo. Kočár Ti samozřejmě vezmou,ale nemůžeš v zavazadlech počítat s dalšími 10kg.

Nejlepší je nechat si to poslat přímo z cestovky, oni mají přehled s kým poletíte a co požadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí