Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, mam kamarádku který se netvoří vajíčka a schaníme informace kolik a kde v centrech stojí darovaní. tak by nas zajimali zkušenosti jinych. V ČB už byla a řekli ji kolem 100 000kč. děkujeme
@Ada92 píše:
Dobrý den, mam kamarádku který se netvoří vajíčka a schaníme informace kolik a kde v centrech stojí darovaní. tak by nas zajimali zkušenosti jinych. V ČB už byla a řekli ji kolem 100 000kč. děkujeme
a kamarádka má ještě pokusy na pojišťovnu?? pokud ano, je na nějakých 40 tisících. Podívejte se na ceníky CAR, mají tam uvedenou cenu vždy. Hodně štěstí ![]()
@Ada92 záleží na více věcech.. ona už má něco za sebou? Jinak jde dost věcí dát přes pojišťovnu..
40.000 je přehnaný, nebude stimulovat, v podstatě je to bez stimulace, platí se vajíčka, pak klasika ISCI, PK, AH cca 17000 plus vajíčka, 40.000 se mi zdá moc, a to u nás není zrovna CAR z nejlevnějších.
Právě že ještě za sebou nic nemaji ted zjištují ceny a v ČB ve dvou centrech chtěji 80 000 až 100 000kč. tak zjištuji kde v jakých městech by to mohlo vyjit i levněji.
A poslala by jste mi odkaz nebo telefoní číslo na nemocnici? děkuji moc
Je to Reprofit Brno, jsou to 4 roky tak snad moc nezměnili ceny.
www.reprofit.cz
@Ada92 píše:
Právě že ještě za sebou nic nemaji ted zjištují ceny a v ČB ve dvou centrech chtěji 80 000 až 100 000kč. tak zjištuji kde v jakých městech by to mohlo vyjit i levněji.
Vzhledem k tomu, že má 4 pokusy na pojišťovnu, tak je to poněkud, poněkud více, zlodějská cena. Je třeba zjistit, co všechno jim v té ceně nabízejí. A rozhodně by měla udělat konzultace na více místech. Odkud je? Klidně by mohla dojet do Prahy, já jezdila z Prahy právě do Reprofitu do Olomouce. A ani ne kvůli darovaným vajíčkům. Vyplatí se do dobrého centra dojet, z více důvodů.
Cena je zpravidla přemrštěná, jelikož CARy si nechávají proplácet stimulaci dárkyně. To totiž na pojišťovnu naúčtovat nelze. Takže stimulace v plné palbě, plus nadstandardní úkony jako při klasickém IVF.
Moc děkujeme za rady
určitě si zkusi ještě zavolat do toho Brna, Prahy atd. Jinak kamarádka je ze Lhenic a v Prachaticích pojištovna ji řekla že to neproplaci je u VZP
@Ada92 píše:
Moc děkujeme za radyurčitě si zkusi ještě zavolat do toho Brna, Prahy atd. Jinak kamarádka je ze Lhenic a v Prachaticích pojištovna ji řekla že to neproplaci je u VZP
No tak to pozor. Jestli se jí jedná o IVF s darovanými oocyty, tak pojišťovna to sice neproplácí, ale přispívá - cca kolem 30 tis. Tou částkou si nejsem jistá, ale kamarádka s pojišťovnou se asi nepochopily. Najdi si stránky GEST, tam mají docela pěkné a přehledné informace pro pacienty. I o cenách
Já byla teď na 1.transferu z darovaných vajíček a platili jsme za vše 88 000kč
IVF s darovanými oocyty proplácí pojišťovna dle stejných pravidel jako IVF s vlastními oocyty. Jediný rozdíl je, že stimulační léky dostává dárkyně. Hradí se pouze odměna dárkyni (je to náhrada za ušlý výdělek, bolestné, cestovné atd., v Gennetu v Praze dostávají v podstatě paušálně 22.000,–) a pak se hradí standartní doplatky za léky (za lepší stimulační léky, popř. v dávkovacích perech atd.) a za nadstandartní služby CARu, které neproplácí pojišťovna (ICSI, PK atd.).
Je to moje vlastní zkušenost. IVF na pojišťovnu s dárkyní vyšlo na cca 38.000,– (odměna, doplatky za léky, ICSI, PK).