ET nebo KET

1075
12.2.14 09:13

ET nebo KET

Ahoj holky, ráda bych slyšela názor někoho jiného. Já neovuluji a přítel má málo pohyblivých spermií. Chodím do Repro centra a tam mi radí, abych podstoupila IVF+ICSI, s čímž jsme samozřejmě počítali, ale jejich návrh je: IVF+ICSI poté nechat dojít do stádia embria, udělat na nich genetiku PGD a než budou výsledky tak zamrazit KRYO a poté rozmrazit embrio s dobrou genetikou a udělat KET. Jenže já si myslím, že by bylo možná dobré udělat IVF+ICSI a oplodněné vrátit zpět do těla a genetiku a KRYO udělat z těch zbylých oplodněných vajíček pro případ že by se na poprvé nepovedlo. Bojím se toho, že pak po rozmrznutí bude menší pravděpodobnost těhotenství a dočetla jsem se, že se po rozmražení můžou i rozpadnout a co potom? NEbude lepší to nejdříve zkusit s čerstvým embriem? Žádný genetický problém v rodině nemáme. Má někdo podobnou zkušenost? Ráda vyslechnu jakýkoli názor a budu vděčná… děkuji Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.2.14 09:42

@Tashet PGD mi u vás přijde zbytečné… PGD jak popisuješ je určeno ženám, které k tomu mají nějaký důvod (vysoký věk = riziko Down a spol.), opakované neúspěchy po ET či KET (zase to mohla být patologická embrya) = primárně je to předcházení toho, aby se transferovalo patologické embryo…

není to moc o rodině, ale hlavně o věku = ženě, které je 40, bych to nabídla (pokud se bojí, někdo je ochoten to risknout a mít ET bez vyšetření)

taky je potřeba mít z čeho vybírat, pokud máš horko těžko folikul, dva, tak ta pravděpodobnost, že nějaké embryo dojde do 5-tého dne je malá

zamražení rozmražení se neboj, dnes se to umí skoro 100%

a naopak do budoucna je trend přejít jenom na KETy, protože jsou obecně úspěšnější (lepší příprava sliznice a tak)

pokud ti není 45 a nemáš za sebou 5 potratů, tak bych volila obyčejný ET/KET bez PGD :palec:

• Citovat
  • Upravit
65317
12.2.14 09:46

@Tashet taky bych volila et bez vyšetření
Me to vyšlo hned poprvé kety nevychazeji
Pokud půjdeme do dalšího pokusu tak to chtějí udělat
Ale me bude 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
12.2.14 09:57

..

No lékař mi tvrdí, že mám velmi dobré výsledky z krve, takže předpokládá, že po lécích a injekcích co si budu před IVF píchat počítá tak s 10 folikuly, tak jsem zvědavá. Děkuji za názor, taky se s ním ztototžnuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65317
12.2.14 10:39

@Tashet vidíš pokud jich bude 10 tak by šlo jedno zavést hned a zbytek na genetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
13.2.14 08:53
@Petra Z píše:
@Tashet vidíš pokud jich bude 10 tak by šlo jedno zavést hned a zbytek na genetiku

Mám stejný názor, doufám že nám to v centru takto udělají, přesto že doporučují vyčkat na PGD a pak KET. Ale tak jsem platící klient, tak by měli dát na naše rozhodnutí ne? Přímo k lékaři jsem obj. až 23 unora, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
15.2.14 12:07

Ja bych zkusila urcite transfer nemrazenenho embrya. Vseobecne je znamo, ze transfer nemrazenych je uspesnejsi. I kdyz se blastocysty vitrifikuji, co je setrnejsi nez klasicke mrazeni, ale zasah to je. Do PGD bych sla az po nekolika neuspesnych transferech, ale prvni pokus urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
18.2.14 10:31

Já jsem zase četla, že v některých centrech je KET o něco málo úspěšnější než ET. Třeba v Heliosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
18.2.14 13:19

..

Tarani - no a jak si můžu být jistá, že to není od heliosu jen reklamní tah, alespoň z části? Přece jen ET bude o dost levnější, než KET. V řádu tisícovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
18.2.14 14:10

@Tashet jasně, pokud máš možnost jít na ET tak neváhej!! KET je prostě jen další šance. Pokud je embryjko nekvalitní, tak se asi neudrží tak ani tak.
A jisté si nemůžeme být vůbec ničím :D celé IVF je dost o penězích.
Moc držím pěsti ať to vyjde!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital