Zavést 1 nebo 2 embrya?

Jajvy
4.2.14 07:42

Zavest 1 nebo 2 embrya?

Ahoj. V listopadu jdeme podstoupit uz 2 ivf.To prvni bylo uspesne a nase mala kutilka ma uz skoro 14 mesicu. U toho prvniho ivf jsem si nechala zavest 2 embrya. Ujaly se obe, ale zanedlouho mi doktor rekl, ze uz tam je jen jedno.To slabsi se pak nejak vstrebalo ci jak se to rika.No a ted mam velke dilema. Nechat zavest dve embrya? Jenze pokud by se ujaly obe a narodi se dvojcatka tak to financne neutahnem ani nahodou.Nebo nechat zavest jedno a doufat, ze to vyjde? Jenze kdyz zavedete 2,je vetsi sance na uspech. A je mozne zavest 2 a pak, kdyz se budou vyvijet obe, tak pak jedno odebrat? Vim, ze to zni hrozne, ale dvojcatka bychom neuzivili, to vim. Jedno v pohode. Poradte, jak by jste se rozhodly vy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17363
4.2.14 07:45

Když víte, že dvě neuživíte, tak si nechte zavést pouze jedno. Redukce je sice možná, ale je tam riziko, že byste nakonec přišli o obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
4.2.14 07:51

Pokud dvě nechcete nechte si zavést jen jedno!! Nechat si zavést dvě a pak jedno odebrat mi příjde hodně drsné!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
4.2.14 07:51

A co kdyz budou z jednoho embrya dvojcata. Po stimulaci hormony by se nebylo co divit

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:53

• Citovat
  • Upravit
10683
4.2.14 07:52

Jestliže víš, že dvojčátka nechceš, tak si nech zavést 1, nenechávala bych zavést 2 s vědomí, že když tak 1 dám pryč.
Jinak taky mě čeká IVF, dceru mám téměř desetiletou a zavádět budeme 2, ale my kdyby byla dvojčata, tak by prostě byla a neřešila bych to, kdybych věděla, že dvojčata v ne, tak si nikdy 2 embrya zavést nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.2.14 07:52

@Jajvy pokud víš, že 2 neuživíš, tak 2 nezavádět. Dala bych jen jedno.. Nevím, jak moc morálně a pod, na tom jsi, ale osobně bych nebyla schopná ze 2 mimin volit jedno, co přežije :think: (třeba takový problém nemáš). Ale při redukci je riziko, že přijdeš o obě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
4.2.14 07:53

Pokud víte, že dvojčata nechcete, tak nechte zavést jen jedno. To je teda uvažování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
4.2.14 07:54

@zrzana2 Jo i to jsem si říkala že by se zakladatelce mohlo stát a taky by ze dvou embryí mohly být tři :think:, ale v jejich případě bych ty dva neriskovala. Já mám jako třetí dvojčátka a nikdy mě nenapadlo dát jedno pryč :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
4.2.14 07:55

My zavedli jedno a chytlo se… pokud nechcete dvojčata, 100% zavést jedno! A beztak není jistota, že to dvojčata nebudou, ještě se pak může embryo rozdvojit, ale s jedním embryem je teda spíš šance, že bude jen jedno… určitě bych nezaváděla dvě s tím, že bych pak šla na redukci, to radši zavést jedno, to další nechat zamrazit a když to neklapne, tak jít na KET…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
4.2.14 07:55

@Jajvy opravdu tezka otazka, sama mam za sebou 5.IVF. my jsme teda vzdy nechavaly zavest 2 (kdyz byly) ale na dvojcaky jsme pripraveni byli. jestli jsi vnitrne smirena s redukci, i za cenu toho ze je to velmi osemetny zakrok, asi nechte zavest 2 prece jen jak sama vis a pises je pak sance na uspech vyssi. preji at se zadari a vase malicka ma brzy sourozence :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
4.2.14 07:57

Ve skutečnosti je to ještě o něco složitější. Já jsem teď podstupovala 2.IVF, přičemž u prvního byla zavedena dvě embrya a chytlo se pouze jedno, máme syna. V těhotenství se ukázalo, že pravděpodobně nikdy nebudu schopná donosit dvě děti najednou. Při mražení jsme se dohodli s embryoložkou, že zamrazí dvojice (to se dělá proto, aby byla co největší pravděpodobnost, že vůbec transfer bude) s tím, že nejspíš při rozmražování vždy jedno odpadne - pokud ne, domrazí se. Každopádně bude se transferovat pouze jedno. Když nastal den D a začalo se rozmražovat, rozmrazily se obě - obě ve špatném stavu. Celou noc jsme doufali, že aspoň jedno přežije a na sále zjistili, že to zvládla obě, ale žádné není ve stavu, aby přežilo domražení a opětovné rozmražení. A teď babo raď.

My jsme nakonec vycházeli z toho, že pravděpodobnost, že by se chytila obě je výrazně nižší, než pravděpodobnost, že si teď,,vyhodíme" to pravé. Takže jsme si s těžkým srdcem odvezli obě - ikdyž víme, že obě se nikdy nebudou moci narodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
4.2.14 08:04

To je zas uvažování na facku :zed:

• Citovat
  • Upravit
561
4.2.14 08:05

Ahoj, přidávám se též s nazorem, resila jsem podobný problém, mám pred sebou tento tyden KET, mame zamrazena dve embrya a i kdyz je se dvěma větší šance, necháme zavést pouze jedno, na dvojčata se necítím, kdyby z jednoho nakonec byla dvojčata, samozřejme budu natesena na obě, ani by me nenapadlo dát jedno pryc. Souhlasím s ostatníma, dát jedno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
4.2.14 08:10

@rebeccca kdo nezazil touhu po diteti nepochopi :zed: neodsuzuj, kazda diskuze je pro nekoho prinosna. toto je verejne forum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
4.2.14 08:11

@superandrysek touha po dítěti = jedno ze dvojčat nechat odstranit? :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat