Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Virginia tak to se hodně rychle přestan stydět
Jediný co ti závidím tu sexuální zábavu
bych udělala návrh do zákona, že oplodnující doktoři by měli tento akt provádět v trenkách at z toho taky něco máme ![]()
@Denisa76 píše:
@Virginia tak to se hodně rychle přestan stydětJediný co ti závidím tu sexuální zábavu
bych udělala návrh do zákona, že oplodnující doktoři by měli tento akt provádět v trenkách at z toho taky něco máme
@Denisa76 tak sexuální zábavu doma taky máš ne? jen ne u toho plození dětí to je fakt. Ale zase se nemusíš bát jako my že otěhotníš pokaždé když se chlap přiblíží. To má pak taky svou výhodu ![]()
@Denisa76
Ba ne, mi to je líto, je to nespravedlivé.
Když žádná obecná spravedlnost asi neexistuje, někdo se narodí jako dítě Billa Gatese a jiný ve Rwandě.
Tohle je to samý. Někdo se u toho ještě pobaví, a zadarmo, jinej za to dá peněz jak za tři nový auta a zábava veskrze žádná. ![]()
@Haňulík píše:
@Denisa76 tak sexuální zábavu doma taky máš ne? jen ne u toho plození dětí to je fakt. Ale zase se nemusíš bát jako my že otěhotníš pokaždé když se chlap přiblíží. To má pak taky svou výhodu
Haňul, tohle nikdo nepochopí.
Pořád samé snažilky, co jsou zoufalstvím šílené, ale kdo soucítí s mnohočetnými matkami, které prostě těhotní jen když vidí muže z okna?
Člověk nenajde nikde lautr žádné pochopení.
![]()
@Virginia v pohodě, já jsem se zatím šla bodnout - a to doslova
zakladatelka řeší morální dilema, které hypoteticky řešil každý kdo kdy IVF podstupoval - někdo měl jasno za pár sekund, někdo jako zakladatelka měl ještě potřebu to probrat. Všechny jsme jí tady poradily to samé
jak vypadá dítě při redukci vím moc dobře a věř, že se z toho v noci budím zpocená. Přesto půjdu, bude-li to nutné, protože jsem neměla koule na to zabít to snažící se dítě hned. Jsem lepší než zakladatelka jenom proto, že by byl můj motiv jiný než finanční? Jsem lepší jenom proto, že - možná naivně - doufám, že příroda to vyřeší za mě?
Mňo nevím a trochu se mi chce pozvednout jedno z mých obočí.
Nikdo tu nepíše, že se máte stydět za to, že se vám podařilo otěhotnět. To slovo „navíc“ v souvislosti se sexuální zábavou už vůbec nechápu. Má zde někdo pocit, že neplodný pár = zákonitě špatný sex?
Dále - jedna věc je, když se pár může stavět na hlavu a stejně nepočne. Druhá, úplně jiná věc je, když se pár neumí zařídit tak, aby další potomky neplodil.
A poslední věc - přát někomu neplodnost - - nevím, kdo by se měl stydět.
Tak ja mam jasno.Dame tam jedno. Nevedela jsem, ze se to redukuje kdyz uz ten tvorecek vypada takto.No nic. Jako dik ze mi prejete at se zadari.Jen mi pripada dost divny nazor Virginie o tom, ze je pro ni moralne nepripustne to, ze pri ivf procesech, pri tom rozmrazovani a zmrazovani vajicka odumiraji nebo co to psala.To mi pripada extrem.Neco jineho je kdyz uz je to plod, ktery vypada jako clovicek nebo mu tluce srdicko.Ale vajicko? to pak musis byt i proti pouzivani kondomu treba.Tam taky umrou miliony spermii, z kterych mohly byt deti.Me vadi, jak nektere zenske reknou: na ivf bych nesla, je to proti prirode a bla bla bla.Ale rikaji to ty, co muzou mit deti prirozene.To se to pak komentuje. Kdybys ale nemohla jinak, sla bys na ivf a modlila se at to vyjde.Tot me posledni slovo, tak to hold je.
@Virginia píše:
A už jsem to našla v poradně, kde odpovídá Mudr. Šulc. Redukce se provádí v 10.-12. týdnu těhotenství. Chcete fotku, jak takovéto dítě vypadá? Mám včerejší foto mimina ze 13. týdne.
Tohle přece nemůže soudný člověk myslet vážně. To není žádný shluk buněk, je to malý člověk, co má hlavu, ruce, prsty, nohy, páteř, jsou mu vidět žebra, ouška.
klíííd, to nestojí za rozčilování, ano, redukce se provádí ve třetím měsíci a to spíš až na konci než na začátku. A to skutečně smrtící látkou do srdce, to dítě tam pak zůstává, údajně se vstřebá. Jestli o tomhle někdo uvažuje dopředu, že si jako zvýší šance na dítě a kdyžtak jedno obětuje v zájmu svých financí, nemá smysl se vůbec kvůli tomu člověku rozčilovat a přivolávat si nějaké negativní emoce.
Znám za ta léta pár holek, co musely redukci řešit, protože to přímo ohrožovalo obě děti a řešilo se buď zachránit jedno nebo zemřou obě, vím, tu zoufalost, bolest, hrůzu. Tady se o tom dopředu uvažuje jako o vedlejším produktu vyšší úspěšnosti. Ani mně to mozek nepobírá.
@Jajvy To máš složité. Někdo nemůže pochopit, že jiný má počátek života v právě oplozeném vajíčku (tudíž příměr s kondomem pokulhává), já zase těžko chápu obecně velmi volný a tolerující přístup společnosti k téže věci, k raným těhotenstvím a ochotě k interupcím, „redukci“ embryjí či potrácení plodů ve vysokém stupni těhotenství kvůli mnohdy banálním vrozeným vadám (rozštěpy rtu např.).
Jsem v tom názoru, doufám, konzistentní. Nepoužívala bych ani žádnou abortivní antikoncepci. Každý to má jinak.
A že se to komentuje, když čekám několikáté dítě? Ono nějaké vnitřně nastavené morální hodnoty prostě jsou bez ohledu na to, zda počnu snadno, nebo ne. Mám to tak co si pamatuju, a v té době jsem nevěděla, zda budu moct mít děti
@Haňulík bylo to myšleno trošku ironicky.Sexu mám tolik, že bych spíš potřebovala protějšek utlumit ![]()
Jenom to ivf bylo fakt někdy dost bolestivé a brala bych to snažení opření o trenky ![]()
@Virginia já to tak neberu. Nemyslím, že je to nespravedlivé a je to jak píšeš. Jsou země kde lidi umírají hlady a nebo, že nemají prostředky na nákup léků. Tady máme všechno a pořád se najdou jedinci co jsou nespokojený ![]()
Někoho litovat můžeš, ale mě ber s úsměvem. Víš co já jsem za těch skoro 20let co jsem na princeznu čekala prožila??? Jéjé to kdybych ti tady všechno vypsala budeš mě závidět. Né opravdu já místo trápení užívala každý den jakoby by byl poslední a věř, že nelituji ničeho. Naopak jsem ráda, že jsem tak dlouho musela čekat, protože jsem během toho čekání nejen získala spoustu přátel, ale i spoustu nádherných zážitků na který do konce života nezapomenu a stálo to za to.Asi nejsilnější byla pro mě regrese, ale to jenom tak na okraj ![]()
@Denisa76 me regrese take moc pomohla
a gratuluji k tehotenstvi, at je vse v poradku ![]()