Zavedení embryí

8
15.8.15 16:39

Zavedení embryí

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, kdo už zažíl inseminaci a IVF :).
Jak přesně probíhá to zavádění embryí do břicha?? Je to nepříjemné?
A pak, jaký máte názor na 3 a více embryí? Mohou se ujmout třeba všechna?? Co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3753
15.8.15 16:46

Je tady asi miliarda diskusí na tyto témata, stačí nějaké oživit, ale si nováček tak budiš ti odpuštěno

mě to nepříjemné nebylo, ani IUI ani IVF, roztáhneš nohy a tenkou kanylou ti zavedou embrya nebo spermie do dělohy, trvá to asi 5minut a pak chvíli ležíš, záleží na jaké jsi klinice

myslím si, že od zavádění 3embryí se pomalu ustupuje, právě proto že jsou už kvalitnější metody stimulace, které vedou ke kvalitním embryím a pak tedy logicky hrozí, že se ujmou všechny a jak správně píšeš - Co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.15 17:03

@nikola095 Byla jsem na zavedení 3×. 2× to bylo úplně v pohodě a rychlovka, ale nedopadlo to. Potřetí to bylo hodně nepříjemné, až lehce bolestivé, nešlo se jim dostat přes čípek a trvalo to dlouho, ale dopadlo to.
Vždy jsem dávala jen jedno embryo, 3 bych asi neryskovala. Mohou se samozřejmě chytit všechny nebo i žádné. Pokud jsi smířená s tím, že bys pak jedno nebo dvě dala pryč, tak klidně, ale já bych na to neměla.

• Citovat
  • Upravit
8
15.8.15 18:16
@Conulka píše:
Je tady asi miliarda diskusí na tyto témata, stačí nějaké oživit, ale si nováček tak budiš ti odpuštěno

mě to nepříjemné nebylo, ani IUI ani IVF, roztáhneš nohy a tenkou kanylou ti zavedou embrya nebo spermie do dělohy, trvá to asi 5minut a pak chvíli ležíš, záleží na jaké jsi klinice

myslím si, že od zavádění 3embryí se pomalu ustupuje, právě proto že jsou už kvalitnější metody stimulace, které vedou ke kvalitním embryím a pak tedy logicky hrozí, že se ujmou všechny a jak správně píšeš - Co pak?

Njn, tak bude další diskuse :)
Když roztáhneš nohy, tak se děje co? :D Zrcátko jako na prohlídce a potom ti strčí až do dělohy hadičku?? Cítíš něco vevnitř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
15.8.15 18:24

Zavedení embrya je ta příjemnější část procesu ivf - rozhodně náročnější je to před tím :D (hormonální stimulace a odběr vajíček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.8.15 19:48
@Janice78 píše:
Zavedení embrya je ta příjemnější část procesu ivf - rozhodně náročnější je to před tím :D (hormonální stimulace a odběr vajíček).

Já možná budu dělat náhradní matku… Tak by mě čekalo jen to druhé roztažení ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
15.8.15 20:10
@nikola095 píše:
Já možná budu dělat náhradní matku… Tak by mě čekalo jen to druhé roztažení ;).

Aha :hug:
Tak to se zavedení rozhodne neboj - já ho ani necítila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 20:25

Ano, zrcadlo jak na gyndě a pak uktratenká hadička do dělohy, ale to já jsem nikdy necítila
hlavně si to dobře promysli, je to od tebe hezké, ale…ať to ustojíš, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.8.15 15:40

Mně je 20 a oslovili mě pár, co shání náhradní matku. Děti ještě nemám, ale je to tak zajímavý, co se týče peněz, že bych pak mohla v pohodě studovat třeba 5 let. Docela mě to zajímá. Jinak jsem zdravá a sportovní, takže by těhotenství asi bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
26.8.15 17:09

@nikola095 - zaujalo mě jen že chceš dělat náhradní matku jako bezdětná. Nechci tě od toho v žádném případě odrazovat, náhradní mateřství je báječná pomoc pro páry, které nemohou mít miminko. Ale je tam i spousta rizik, která je třeba brát v úvahu, včetně třeba toho, že by se třeba při porodu mohlo něco stát a ty by jsi v budoucnu nemusela mít vlastní miminko. Nebo také místo studia můžeš 9 měsíců ležet s nožkama nahoře v nemocnici. I proto doporučují, aby se náhradní matkou stala žena, která už vlastní děti má. Byla jsem dvakrát náhradní maminkou, proto píšu ze své zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.