Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, kdo už zažíl inseminaci a IVF
.
Jak přesně probíhá to zavádění embryí do břicha?? Je to nepříjemné?
A pak, jaký máte názor na 3 a více embryí? Mohou se ujmout třeba všechna?? Co pak?
Je tady asi miliarda diskusí na tyto témata, stačí nějaké oživit, ale si nováček tak budiš ti odpuštěno
mě to nepříjemné nebylo, ani IUI ani IVF, roztáhneš nohy a tenkou kanylou ti zavedou embrya nebo spermie do dělohy, trvá to asi 5minut a pak chvíli ležíš, záleží na jaké jsi klinice
myslím si, že od zavádění 3embryí se pomalu ustupuje, právě proto že jsou už kvalitnější metody stimulace, které vedou ke kvalitním embryím a pak tedy logicky hrozí, že se ujmou všechny a jak správně píšeš - Co pak?
@nikola095 Byla jsem na zavedení 3×. 2× to bylo úplně v pohodě a rychlovka, ale nedopadlo to. Potřetí to bylo hodně nepříjemné, až lehce bolestivé, nešlo se jim dostat přes čípek a trvalo to dlouho, ale dopadlo to.
Vždy jsem dávala jen jedno embryo, 3 bych asi neryskovala. Mohou se samozřejmě chytit všechny nebo i žádné. Pokud jsi smířená s tím, že bys pak jedno nebo dvě dala pryč, tak klidně, ale já bych na to neměla.
@Conulka píše:
Je tady asi miliarda diskusí na tyto témata, stačí nějaké oživit, ale si nováček tak budiš ti odpuštěnomě to nepříjemné nebylo, ani IUI ani IVF, roztáhneš nohy a tenkou kanylou ti zavedou embrya nebo spermie do dělohy, trvá to asi 5minut a pak chvíli ležíš, záleží na jaké jsi klinice
myslím si, že od zavádění 3embryí se pomalu ustupuje, právě proto že jsou už kvalitnější metody stimulace, které vedou ke kvalitním embryím a pak tedy logicky hrozí, že se ujmou všechny a jak správně píšeš - Co pak?
Njn, tak bude další diskuse ![]()
Když roztáhneš nohy, tak se děje co?
Zrcátko jako na prohlídce a potom ti strčí až do dělohy hadičku?? Cítíš něco vevnitř?
Zavedení embrya je ta příjemnější část procesu ivf - rozhodně náročnější je to před tím
(hormonální stimulace a odběr vajíček).
@Janice78 píše:
Zavedení embrya je ta příjemnější část procesu ivf - rozhodně náročnější je to před tím(hormonální stimulace a odběr vajíček).
Já možná budu dělat náhradní matku… Tak by mě čekalo jen to druhé roztažení
.
@nikola095 píše:
Já možná budu dělat náhradní matku… Tak by mě čekalo jen to druhé roztažení.
Aha ![]()
Tak to se zavedení rozhodne neboj - já ho ani necítila ![]()
Ano, zrcadlo jak na gyndě a pak uktratenká hadička do dělohy, ale to já jsem nikdy necítila
hlavně si to dobře promysli, je to od tebe hezké, ale…ať to ustojíš, držím palce
Mně je 20 a oslovili mě pár, co shání náhradní matku. Děti ještě nemám, ale je to tak zajímavý, co se týče peněz, že bych pak mohla v pohodě studovat třeba 5 let. Docela mě to zajímá. Jinak jsem zdravá a sportovní, takže by těhotenství asi bylo v pohodě.
@nikola095 - zaujalo mě jen že chceš dělat náhradní matku jako bezdětná. Nechci tě od toho v žádném případě odrazovat, náhradní mateřství je báječná pomoc pro páry, které nemohou mít miminko. Ale je tam i spousta rizik, která je třeba brát v úvahu, včetně třeba toho, že by se třeba při porodu mohlo něco stát a ty by jsi v budoucnu nemusela mít vlastní miminko. Nebo také místo studia můžeš 9 měsíců ležet s nožkama nahoře v nemocnici. I proto doporučují, aby se náhradní matkou stala žena, která už vlastní děti má. Byla jsem dvakrát náhradní maminkou, proto píšu ze své zkušenosti.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.