Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
je tu některá, která podstoupila nebo bude podstupovat novou metodu MACS?
Nám byla doporučena nejen proto, že má manžel katastrofální spermio, ale i proto, že veškerá embrijka, která vznikla, se velmi brzy rozpadla nebo se zkrátka přestala vyvíjet
…
Do této metody jsme vložili veškerá očekávání a naděje. Máme za sebou už 5 neúspěšných IVF.
Děkuji moc všem za přidané názory i zkušenosti ![]()
Tak teda budu sledovat taky, jestli někdo už má zkušenosti. Jsme právě po prvním ivf, na test ještě brzo, ale kdyby nevyšlo taky bych zkusila. My měli 7 oplodněných vajíček, čtvrtý den jich bylo ještě šest z toho dva šampioni, zbytek kompakty a ty se právě v den et rozpadly. U nás je chyba ve spermiích, máme mražené.
@JanduleD Moc tě zdravím a ze srdce přeji, aby Vám tento cyklus vyšel!
Jak jsem již psala, my už absolvovali 5neúspěšných cyklů. I u nás je problém ve spermiích. Buhužel ještě do nedávna neexistovala prakticky žádná léčba mužské neplodnosti. Peníze za vitamíny byly zbytečná investice.
Pak nás ale oslovila naše lékařka přes IVF, jestli nechceme vyzkoušet novou metodu, že mají výborné výsledky. No a my samozřejmě souhlasili.
Po stimulaci ve dlouhém protokolu mě odsáli 6vajíček. Pak následovala klasika:napíchnutí vajíček PICSI, prodloužená kultivace a nově metoda MACS
No a výsledek:konečně se nám poprvé povedl doslova zázrak,5 přežilo až do mražení, museli jsme absolvovat PGD i PGS. Žádné se nerozpadlo a dle embrioložky se všech 5vyvíjelo opravdu skvěle!
Výsledky z genetiky? Všech 5úplně zdravých! No není to zázrak!
Možná se mýlím(no, možná),ale u nás metoda MACS zafungovala opravdu skvěle! Škoda jen, že nebyla dostupná dřív. To zklamání po OPU je zkrátka nejbolestivější.
Ve čtvrtek jdeme na konzultaci, kdy a jak bude probíhat KET.
Do jakého centra chodíš? A jak jsi prožívala svoji první stimulaci?
Já se přiznám, že poprvé to bylo absolutně šílený a hnusný ![]()
Moc moc moc držím palečky ![]()
@Lilly15 Tak to ti budu moc držet palečky, aby byl ket úspěšný
Já chodím do FN Olomouc a stimulka u mě uplně v poho. Nevadí mi do sebe píchnout, měla jsem i nízké dávky gonalu, tak se to dalo. Akorát ten diphereline nic moc no
Mě nejvíc dostalo, že 5 den nepřežilo ani jedno embryjko. Dvě jsme zavedli, dvě vypadaly hůř a tři moruly se měly mrazit. No a ani jedna to nedotáhla na blastu ![]()
@JanduleD Jako bych četla svůj vlastní příběh! Jsem velmi vděčná za pokrok v medicíněNam vlastně nedávali šanci. Dokonce je manželův SPG tak bidny, že nám nabídli dárce. Ale copak může nechat příroda tak úžasného chlapa bez potomků?
Budeme vědět víc ve čtvrtek. Pak sem písnu podrobnosti, ju?
U Vás jste museli mrazit spermie kvůli nemoci?
@Lilly15 jj, kvůli nemoci. My máme holčičku přirozeně a když jí byly 3m tak manželovi zjistili rozsáhlý kolorektální nádor. A před zahájením chemoradioterapie byl mrazit spermoše. Budu Ti moc držet palečky, ať je vše tak jak má. Jo a novinka, mám na testíku slabou čárku
tak doufám, že bude sílit
už jsem ani nevěřila že ještě vykoukne, byla jsem smířená s neúspěchem ![]()
@JanduleD WOW! Tak to je fakt bomba!!!Držím moc moc moc moc moc palce, aby se vše podařilo! Všechno zlé pryč a odedneska už jen samé příznivé zprávy! ![]()
Manželovi přejí zdraví, Vám celkove už jen štěstí a radost nejen z dcerky, ale i Vašeho rostoucího miminka ![]()
Ještě jednou tfuj tfuj tfuj mamino ![]()
@Lilly15 dekuju, nejak se tomu porad neda uverit
doufam, ze i ty se ke me po ketu pridas a budem pupikatet spolecne ![]()
@JanduleD To si pis! Ještě jednou moc gratuluji. Hlavně, ať carecka sily ![]()
A jak dlouho jsi po transferu?
Janulko, jak jsi na tom, berusko? ![]()
Dnes nám v Repromede v Brně řekli vysledky testu a jsem absolutně nadsena ![]()
Manželovi spermií klasika:99%patologii, z toho zbytku jen 12% pohyb vpřed, ale díky metodě MACS máme v mrazacku 5 zdravouckych miminek:4 holčičky a 1chlapecka ![]()
Tak to je super, moc gratuluju. Ja jsem vcera jednorazove zaspinila, pak uz ok. No dnes rano krev, test stejny jako vcera, ale tusim konecnou. Mrazacky nemame, takze zase nanovo. Musim s embryolozkou poresit, ci v olmiku macs delaji, bo mi neprijde uplne normalni ze se krasne kompakty rozpadly vsechny najednou paty den.
@JanduleD Ahoj beruško, tak jak je? Jaký jsi měla víkend?
Možnosti určitě proberte, nejen pro klid duše, ale třeba se konečně dovíte, kde je zakopaný pes. My na to přišli po 4 letech. A podařilo se. V sobotu jdu na transfer. Miminka nám už hatchovala. Jako první půjde na řadu holčička.
Přeji Vám úspěch a radost ![]()
@Lilly15 tak to je super, že ses po tolika letech dočkala a určitě bude ketík úspěšný a holčička bude dělat mamince jen radost
U nás je samo všechno v háji, po týdnu radosti opět splín
Chtěli jsme zkusit tu metodu co vy, bohužel v našem car se asi zatím nedělá. Chci se zeptat na pgd, u nás bude asi po onkologické nemoci problém v dna spermií. Ve středu to budem řešit, tak dám vědět jak jsme dopadli. A tobě budu každopádně v sobotu držet všechny palce co mám ![]()
Jani, držím palečky!
Jestli je u Vás jednoznačně andrologický problém, najděte si takovou kliniku, kde Vám poskytnou tu nejlepší péči.
Vy jste od Zlína?
My tam také chtěli jezdit. Pan primář byl v jednom rozhovoru velmi moudrý a otevřený. Udělal na nás dojem. Jenže náhoda tomu chtěla a kamarádka se mi přiznala, že jejich jediná dcera je z Repromedy a že tam mají ještě jednoho kulíška
.
No a my zkusili Repromedu v Brně. Cesta je to sice daleká, ale krásy přírody vše vynulují.
Tam si nás vzala na strarosti Mudr. Hromadová. Navrhla léčbu a máme 5 zdravých dětí
.
ABsolvovali jsme PICSI, MACS, PGD, PGS a dlouhý protokol (prý dělá kvalitnější vajíčka, u nás se to potvrdilo
). Celý tým z Repromedy se o nás perfektně postaral, lékaři opravdoví profíci (krom Krajčovičové, ta dělala na Obilňáku a je taká studená)
Jani, moc moc moc moc přeji úspěch!
Zítra budu na tebe myslet. At vám vše vyjde!
A děkuji
![]()
Jj, jsme z Valasskych Klobouk a ze zlinskeho car jsme prchli. Ted jsme ve fn olomouc a spokojeni jsme, ve zline je to jen o penezich. Jinak picsi u nas neni mozne, konzultovala jsem to i s prim Texlem, MACS by teoreticky mozny byl. Spg pred mrazenim morfologicky ok, pohyblive 24% a progresivne jen 7% po rozmrazeni to jeste klesne. Rada bych pgd ale nevim, jestli to pujde. Do blasty se dostaly jen dve embryjka.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.