Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky ráda si vždy tuhle diskuzi přečtu mám hned zas pozitivní přístup a vím že nám to vyjde když čtu že vám metoda macs pomohla… My jdem v srpnu na ivf s macs +icsi+pk tak snad to taky vyjde…
@kakaramelka ahoj, taky nás čeká Ivf s macs. Jak to u tebe dopadlo? Věřím v dobré zprávy ![]()
@Tess28 dopadlo to výtečné, sice ze 2 oplodněno jen 1,ale jednickove, zavedli mi ho už 3 den a povedlo se,snes jsme v 15tt a vše je v pořádku
držím moc palečky, ať vám to také vyjde… ![]()
Nam to vyslo, MACS, paty pokus. Mame zdraveho syna. Je krasnej, no… Co predchazelo, by bylo na roman.
@Lilly15 píše:
Janulko, jak jsi na tom, berusko?
Dnes nám v Repromede v Brně řekli vysledky testu a jsem absolutně nadsena
Manželovi spermií klasika:99%patologii, z toho zbytku jen 12% pohyb vpřed, ale díky metodě MACS máme v mrazacku 5 zdravouckych miminek:4 holčičky a 1chlapecka
Ahoj Lili, je to sice hodně stará konverzace, ale i tak se zeptam. Oni vám řeknou, jestli je embrijko on nebo ona? Nebo jak mam rozumet tomu, že jste meli 4 holcicky a 1 chlapecfka ![]()
Já jdu teď v pátek do repromedy v Brně na odsátí a jdeme na metody PICSI a MACS. Manžel špatná morfologie spermii (bez hlaviček) a já anovulační cykly. Popravdě ikdyž stimuluji, stale si nejsem schopna uvědomit co vše mně čeká ![]()
Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?
Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.
U nás taky vybírali touto metodou, oplodnilo se nám 19 vajíček z 21. Po dlouhé kultivaci a genetickém vyšetření zbyly 2. Museli tedy hodně vybírat, ale něco se našlo. Nevím jak úspěšní by byli kdyby oplodňování jen náhodnými spermiemi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych obnovit diskuzi. Mate nekdo zkusenost s touto metodou? Pomohlo to?Mame za sebou dve neuspesna IVF. Treti den se vyvoj embryi zastavil. Partner ma velmi spatny spermiogram.
Mela jsem MACS a myslim, že to zásadně pomohlo
Ale nemam srovnání, bylo to prvni ivf a ukazaly se i jine problemy. Pri blbym spermiogramu bych zvážila i PICSI. Nam ji původně nedoporucili, ale obcas si rikam si ze mit ji, byla by mozna i sance na sourozence ![]()
@Ba-stet Diky za radu, chodime do PFC, musim se mrknout zda PICSI nabizi.
Nemas zkusenost s DNA fragmentaci spermii? Zvazuji, zda to nezkusit
@Anonymní píše:
@Ba-stet Diky za radu, chodime do PFC, musim se mrknout zda PICSI nabizi.
Nemas zkusenost s DNA fragmentaci spermii? Zvazuji, zda to nezkusit
Myslim, ze to nabízí vsechna velka centra. Jde o to, ze imunolog vybere nějakou perspektivní spermii a primo ji vpraví do vajíčka. Je to celkem úspěšné, zvlášť ve spojení s Macs a ani to neni uplny randal (Cube 2019, Macs 6000, Picsi 4000). Uvidíš, co vam reknou. Nam to nedoporučili kvuli hypospermii, ze je to zbytečné. A v den opu to poprve bylo v normě. Coz samozřejmě nemohl nikdo vědět. S fragmentaci zkusenost nemám. My na první pokus zvolili tyhle nejběžnější metody a meli kliku. Moc držím palce, ať ji mate taky!
Ahoj holky nevíte jestli se da ta metoda Macs udělat i při malém množství spermií?
@Maty35 zalezi, jak male. Cislo nevim, ale pro opravdu nizky pocet to nejde.
Jinak PICSI je zbytecne, ukazuje se, ze to nema zadny ucinek. Ten MACS uz se zda taky prekonany.
@Petra Star píše:
Jinak PICSI je zbytecne, ukazuje se, ze to nema zadny ucinek. Ten MACS uz se zda taky prekonany.
Ahoj. Co by jsi tedy preferovala pro selekci spermií? Ten čip?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.