Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lilly15 to vis ze se uvidi, mozna jeste bez srdicka ale urcite videt bude. My shanime jineho onkologa, v ut na ko se muz dozvedel, ze mu pry preventivne chteji udelat resekci rekta a stomii. Zda se mi to trochu moc drasticka prevence, tak hledame jineho dr k posouzeni.
@JanduleD Vubec tomu nerozumim, ale i jako laikovi se mi to zda jako velky zasah do organizmu.Kdyz procitam Tvoje prispevky, ani nevis, jak jsem rada, ze jsme kolem vsichni relativne zdravi. Smekam pred Vami! Preji hoooodne zdravi
![]()
Jednoduse je to odebrani konecniku a umely vyvod do pytliku. Ver, ze necim takovym se ti uplne zmeni hodnoty, nejcennejsi je zdravi a pak ty deti. A moc ti preju tu malou bojovnici v brisku, je to nadherny pocit. Nase mala je dareba, takove divoke ogarisko, ale je proste uzasna. Uzij si tehotenstvi a pak to malicke miminko, protoze cas s detma neuveritelne rychle leti.
@JanduleD Ano,cas leti jako blaznivy! Synovi je 11 a dceri 7let. A to se vcera narodili ![]()
Vam preji opravdu spousty zdravi! A dekuji ![]()
Včerejší kontrola 16.den po KET HCG 751
. Naše holčička je opravdu šikovná ![]()
@Lilly15 super super super
mám ohromnou radost, tak jen tak dále ![]()
Ahoj Jani, tak si sedni, lásko. Dnes jsem začala krvácet. Valím na gyn, probíhá UTZ. Doktor se zarazí a ptá se mě, kdy byl transfer, že mu to prostě na UTZ dle poslední menses vůbec nesedí.
Dékla váčku je 6mm a šířka 2mm. Vzal mi i krev. No a po nervydrásající hodině přišel šok!
. HCG se z pondělní hodnoty 751 vyhouplo na 2750, což je zkrátka moc rychlé! Prý to vypadá, že se embrijko začíná dělit na dvě
. Naší holčičce bylo asi samotné v bříšku smutno, že si pořídila kamarádku ![]()
@Lilly15 no ty blaho, me uplne presla husina
tak to budou dve princezny, to je uplne uzasne. Asi to bude narocnejsi, to jo, ale byl to osud.
opravdu hrozne moc gratuluju a opatruj ![]()
@JanduleD Ahoj, tak nakonec se ukázalo, ža malá je trošku větší, než je na 6+2 obvyklé, měří 6mm (4-5mm průměr) ale hlavně, bije jí srdíčko!!! Jsem z toho úplně na měkko. ![]()
Příští týden máte kontrolu, že? Myslím na Vás! ![]()
@Lilly15 takže nakonec opravdu jen jedna slečna, zato pořádně velká? Zrovna dnes dopoledne jsem si na tebe vzpoměla, jak se vám asi vede. Jj, příští týden máme ko, trochu mě zklamalo že nedělají pgd, ale jinam kvůli tomu nepujdu. Docela se bojím, protože muž jde po roce na spg, ale chemo dobral v červenci, tak je mi jasné že výsledek bude z 99% azoospermie. Se bojím, aby ho to nepoložilo ![]()
@JanduleD Jani, k zítřejší kontrole: moc na Vás myslím a držím palce! Moc Vám přeji ty nejlepší výsledky! Jednou ta smůla prostě musí skončit! Snad to na spg nedopadne tak zle
. Dej pak vědět, ju? ![]()
@Lilly15 ahojky, tak nakonec jsme dnes poslali dalsi zadost na vzp, teoreticky 22.10 depotni diphereline a v listopadu stimulka. Byli jsme i u embryolozky, tak vime proc se nemrazilo, embryjka se ve stadiu ranne bladty zacaly rozpadat. A proc se mimo neudrzelo je asi mutace krve, kterou vysetrenou nemame. Tak ted budu mit navic prednison a neco na tu krev. A vam se dari jak? Co nevidet te bude cekat i nt screening, ne?
@JanduleD Ano, screening mám naplánovaný na 29.10.. Přesně dva měsíce po KETu.
Jani, nemůžu si pomoct, ale jak popisuješ ten Váš CAR, no, upřímně, asi bych šla jinam. V dnešní době se PGD a PGS dělá snad úplně všude. Vy máte nárok na proplacení, tak proč do toho nejít. A asi mutace krve? Bud ano, nebo ne… Něco podobného jsem zažila na Obilňáku a jsem děsně ráda, že jsme s manželem odešli. Kdo ví, kde bychom dnes byli… V Repromedě všechny testy do 6 týdnů. Mutace, kde mi zjistili, že špatně štěpím foláty, štítná žláza, hormony, genetika… První návštěva letos v květnu no a v květnu za rok rodím… Takže naprostá spokojenost…
Také jsme měli problém s vývojem embrií. Z 95% se všechna rozpadla do tří dnů. I přes PICSI se mám to nedařilo, na Obilňáku nám furt říkali, že to příště vyjde a my jak tupci furt cpali do nich peníze…
NO a V Repromedě? Hned nám řekli, že manžel má spermie, no, na prd a vyzkoušeli jsme MACS. A výsledek? Nyní 9tt a v mrazáčku ještě 4 zdravá miminka.
Jani, zkus se zeptat sama sebe, jak jsi spokojená… I přes všechno přeji ty nejlepší výsledky a vytoužené miminko ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.